gorylla napisał(a):Obdzwoniłem lokalne serwisu webasto w Białymstoku i usłyszałem, że akurat z webasto w piątkach jest spory problem, bo nie jest to oryginalny produkt webasto, a jakieś kombinowane (nie wiem dokładnie co gość miał na myśli). Dlatego serwisy webasto z Białego odmówiły mi jego diagnostyki i naprawy.
Dla niektórych serwisów WEBASTO jest dużym problemem samo w sobie, użytkownik
Cymer był w jednym serwisie i nie mogli się skomunikować ze sterownikiem i podać przyczyny niesprawnego działania jako ogrzewanie postojowe. Przyjechał do mnie podłączyliśmy się w 1 minutę i zdiagnozowaliśmy że ma uszkodzony sterownik 1530/1533 "jajko". W M5 to jest chyba nie WEBASTO, a Eberspacher (prawie to samo).
gorylla napisał(a):godził się serwis z Warszawy, ale ceny usług trochę przyprawiły mnie o palpitację serca. Sama diagnostyka 200zł, wymiana niemalże każdego elementu to minimum 500 zł albo i lepiej. Wobec niezałączania webasta przy dużych mrozach gościu zasugerował mi uszkodzenie czujnika temperatury webasta koszt również kilkaset zł. Czyli w najlepszym wypadku z diagnostyką, wymianą uszczelniaczy i jeszcze czegoś tam to pewnie w tysiaku się nie zmieszczę. Niech to szlag trafi.
Ceny serwisów są niestety wysokie

i nic na to nie poradzimy. Jeżeli na własna rękę znajdziemy jakiś serwis klimatyzacji-webasto itp to też powinni sobie poradzić lub jakiś dobry warsztat. Części później trzeba poszukać na alledrogo lub na elektrodzie popytać
gorylla napisał(a):Może ktoś zna jakiegoś "umiarkowanego" cenowo mechanika-magika od tego typu webasto, który mógłby mi to obejrzeć i coś pomóc. Bo w tych serwisach to tylko można fortunę zostawić.
Niestety nie moje okolice, więc nie pomogę, ani nie polecę dobrego fachowca.
gorylla napisał(a):Myślałem też o kupieniu jakiejś "używki" na Allegro- w sumie trochę tego jest,do 500zł można coś znaleźć.
Możesz założyć Webasto ThermoTop z/c d tylko to też będzie kosztować 500zł piecyk + 200zł wiązki + 300zł zegar + robota

zł.
gorylla napisał(a):Bo nie chciałbym kupić nagrzewnicy, która zupełnie nie będzie pasować do mojej piątki. Najwięcej piecyków jest od nowych szóstek (od '03 wzwyż), tylko nie wiem, czy we wszystkich nowych szóstkach jest ten sam typ, czy w dieslach a benzyniakach są inne, itd. W poradniku o webasto również nie ma żadnych konkretnych wyszczególnień.
Są tylko dwa główne rodzaje:
* do benzyny
* do diesla.
Potem piecyki:
* sterowane analogowo kwadratowy wyświetlacz (podanie +12V i sygnału z czujnika temperatury)
* sterowane cyfrowo W-BUS (podanie sygnału W-BUS i sygnału z czujnika temperatury).
gorylla napisał(a):I jeszcze jedno pytanie- czy wyraźny objaw marznięcia paliwa (przerywanie, duszenie się, nie wchodzenie na obroty) może mieć związek z pracą webasto (a właściwie jego niepracowaniem)?
Nie.
gorylla napisał(a):Tak sobie bowiem myślę, że jak mam jakąś nieszczelność to może to właśnie w webasto mi coś przymarza i dlatego nie chce mi się ono włączyć i to może tam zamarza paliwo. Czy cały główny obieg paliwa idzie przez webasto, czy one bierze paliwo innym obiegiem, niezależnie od dostarczanego paliwa do silnika.
Jest tylko wstawiony taki mały trójnik przez który jest tylko dostarczane paliwo do pompki a potem do piecyka (nie ma powrotu), obieg jest nie zmieniony.
Paliwo może być jest złej jakości, filtr paliwa zasyfiony, wtryski...
gorylla napisał(a):Bo już sam nie wiem o co chodzi- kumple mają szóstki w dieslach, tankują na tych samych stacjach co ja, piece im działają w porządku, samochody jeżdżą bez problemu nawet w największych mrozach. A u mnie tylko wyskoczy -15 i koniec, po webasto i po jeździe. WTF?
Webasto ThermoTop ogólnie jest udanym produktem na Eberspachera jest sporo narzekania.
Interfejs do diagnozowania Webasto czy Eberspachera będzie ten sam. Można stosować interfejs Vag nawet.