Witam wszystkich,
w zeszłym tygodniu robiłem przegląd po 10.000km w sumie mam ok. 85.000 w ASO Mazda + serwis klimy w promocji. po tygodniu może obecnie pada zapala mi się od czasu do czasu kontrolka poduszek, ale tylko jak pusta jest tylna kanapa, natomiast jak dzieciaki zasiądą to problem znika.
Co to może być?
I druga sprawa nie działa regulacja mocy nawiewu w pozycji manual albo przy wyłączonej AC. Natomiast w pozycji auto działa bez problemu, tzn samo się reguluje w zależności od ustawienia.
Czy miał ktoś podobną sytuację??
Proszę o porady co robić?
kontrolka poduszek i regulacja mocy nawiewu
Strona 1 z 1
Co do pierwszego zagadnienia zerknij tutaj viewtopic.php?f=114&t=75860
Od siebie dodam iż zauważyłem że niekiedy źle umocowane połączenia elektryczne potrafią wywoływać błąd poduszki. Dla przykładu zmieniałem postojówkę i wyświetlił się błąd poduszek. Wyjąłem ją i włożyłem spowrotem i po problemie.
Nie wiem czy dobrze rozumiem problem ale:
Jak mam włączoną automatyczną klimę to przy regulacji temperatury komputer sam wyreguluje siłę nawiewu i jego miejsce. gdy wyłączę klimę to pomimo regulacji temperatury komputer również sam będzie regulował siłę nawiewu. Jednak jeśli ja użyję regulatora siły nawiewu to komputer przestaje już w cokolwiek ingerować i pozostawia wszystko w trybie full manual. Co jest rzeczą normalną.
Od siebie dodam iż zauważyłem że niekiedy źle umocowane połączenia elektryczne potrafią wywoływać błąd poduszki. Dla przykładu zmieniałem postojówkę i wyświetlił się błąd poduszek. Wyjąłem ją i włożyłem spowrotem i po problemie.
Nie wiem czy dobrze rozumiem problem ale:
Jak mam włączoną automatyczną klimę to przy regulacji temperatury komputer sam wyreguluje siłę nawiewu i jego miejsce. gdy wyłączę klimę to pomimo regulacji temperatury komputer również sam będzie regulował siłę nawiewu. Jednak jeśli ja użyję regulatora siły nawiewu to komputer przestaje już w cokolwiek ingerować i pozostawia wszystko w trybie full manual. Co jest rzeczą normalną.
jeżeli chodzi o siłę nawiewu jak pisałem działa podobnie jak u Ciebie ale w opcji full manual nie ma regulacji siły nawiewu a była i tu pytanie czy mógł paść regulator od manuala a w opcji auto działać?
-----------------------------------------------
pozdrawiam:
Bartex
pozdrawiam:
Bartex
- Od: 30 kwi 2013, 21:39
- Auto: Mazda 3 BK
1.6 16v
2004
wersja :Active
Strona 1 z 1