Ulotki klubowe | Chcesz wspomóc promocję – wejdź!
ja mam tylko taka jedna mala uwage do tych, którzy robia ulotki. Czesto na ulotkach stosujecie fotki nowych aut. Jak wiadomo, czlowiek jest wzrokowcem. W pierwszym momencie widzi na takiej ulotce super wypaśną najnowsza 'szóstke' i jezdząc stara bg czy ge mysli sobie – ueee to nie dla mnie... gdzie ja takim starym żęchem bede sie pokazywal...? Moze dla rownowagi zamiescic jakies fotki jednoczesnie starych i nowych modeli? Tak, aby ten kto to dostanie uswiadomil sobie, ze majac nawet stare auto jest mile widziany 
Dla wyjaśnienia to 3 BL w sedanie a nie 'szóstka" 
Jeśli chodzi o to co sobie pomyślą inni mający starsze modele... sorry ale nie wszyscy muszą myśleć w ten sposób jak Ty to napisałeś... myślę ze to nie ma wpływu jakie auto jest na ulotce... chyba ze ktos jest zakompleksiony to moze faktycznie mieć obiekcje...
ale takich raczej na spotach wolelibyśmy uniknąć a na forum każdy sobie może wejść... wiec Juluś szczerze? ... Bezsensu ta uwaga! :–)
chyba że każdy dla siebie zrobi własną indywidualna ulotkę z takim autem jaki będzie chciał i też nie widzę w tym żadnego problemu.
Jeśli chodzi o to co sobie pomyślą inni mający starsze modele... sorry ale nie wszyscy muszą myśleć w ten sposób jak Ty to napisałeś... myślę ze to nie ma wpływu jakie auto jest na ulotce... chyba ze ktos jest zakompleksiony to moze faktycznie mieć obiekcje...
chyba że każdy dla siebie zrobi własną indywidualna ulotkę z takim autem jaki będzie chciał i też nie widzę w tym żadnego problemu.
CezaR83 napisał(a):a na forum każdy sobie może wejść...
Moim zdaniem liczy sie pierwsze wrazenie – jezeli pomysli wlasnie w ten sposob to nie wiem czy w ogole bedzie wchodzil na forum
To proponuje niech ktos zrobi ulotkę z np Generacjami modeli 323 po 3 lub 626 po 6 stojących obok siebie na zdjęciu.... to by było nawet ciekawe.... 
sq2jul dobrze prawi! polać mu!
niejednokrotnie w regionalnych tematach pojawiały się pytania typu "nie wiem czy przyjeżdżać na spota bo mam lumpa" i trzeba było tłumaczyć że na spoty przyjeżdżamy się poznać, pogadać, miło spędzić czas a mazdaspeed to klub miłośników marki mazda a nie klub miłośników diodek i neonów
"wręczanie" ulotek ma mieć charakter promocyjny całego klubu mazdaspeed więc ma trafić do jak największej ilości ludzi, a pierwsze wrazenie tak jak wspomnial sq2jul ma byc stosunkowo jak najlepsze, wiec ulotka powinna byc w miare neutralna.
ja mam stare niebieskie ulotki, i takie rozdaje, na niej jest to co najwazniejsze czyli nazwa klubu i logo mazdy. i czlowiek nie zastanawia sie czy ma tam wejsc bo widzi najnowsze auto.
jesli umieszczac na ulotce auta to widzialbym to tak ze bylyby kolo siebie np 3 auta, przykladowo:
mx3, 323FBA (ich jest duzo), ktoras mazda 6,
i mamy pelen przekroj aut ktore kojarzone sa z marką. w skrócie "dla kazdego cos dobrego"
mysle ze o wiele lepsze rozwiazanie, bo ta ulotka z najnowszym modelem mazdy kojarzona jest od razu z jakims salonem gdzie sprzedaja nowe auta (i od razu pierwsze skojarzenia: to nie dla mnie, nie stac mnie, szkoda czasu tam wchodzic) – i tak wlasnie jest.
choc wiekszosc z nas tak by tego nie skojarzyla bo: przede wszystkim jestesmy w temacie i czytamy ze zrozumieniem.
ale osoba nie bedaca w temacie czesto nie ma ochoty zaglebiac w tresc ulotki (bo jest ich w dzisiejszych czasach tak wiele) i wyrzuca ja po pierwszym skojarzeniu.
Cezar sprobuj spojrzec na problem bardziej globalnie, to ma byc promocja klubu a nie "kto chce ten sobie skojarzy". definicja promocji w ogole przeczy temu co napisales.
to ma byc cos co jak najlepiej trafi do calego przekroju klientow.
dajac nowe auto na ulotce z gory tracimy powiedzmy 50% szans na powodzenie, wiec polowa Twoich ulotek laduje w koszu przez to ze chciales aby ulotka byla piekna i estetyczna.
niejednokrotnie w regionalnych tematach pojawiały się pytania typu "nie wiem czy przyjeżdżać na spota bo mam lumpa" i trzeba było tłumaczyć że na spoty przyjeżdżamy się poznać, pogadać, miło spędzić czas a mazdaspeed to klub miłośników marki mazda a nie klub miłośników diodek i neonów

"wręczanie" ulotek ma mieć charakter promocyjny całego klubu mazdaspeed więc ma trafić do jak największej ilości ludzi, a pierwsze wrazenie tak jak wspomnial sq2jul ma byc stosunkowo jak najlepsze, wiec ulotka powinna byc w miare neutralna.
ja mam stare niebieskie ulotki, i takie rozdaje, na niej jest to co najwazniejsze czyli nazwa klubu i logo mazdy. i czlowiek nie zastanawia sie czy ma tam wejsc bo widzi najnowsze auto.
jesli umieszczac na ulotce auta to widzialbym to tak ze bylyby kolo siebie np 3 auta, przykladowo:
mx3, 323FBA (ich jest duzo), ktoras mazda 6,
i mamy pelen przekroj aut ktore kojarzone sa z marką. w skrócie "dla kazdego cos dobrego"
mysle ze o wiele lepsze rozwiazanie, bo ta ulotka z najnowszym modelem mazdy kojarzona jest od razu z jakims salonem gdzie sprzedaja nowe auta (i od razu pierwsze skojarzenia: to nie dla mnie, nie stac mnie, szkoda czasu tam wchodzic) – i tak wlasnie jest.
choc wiekszosc z nas tak by tego nie skojarzyla bo: przede wszystkim jestesmy w temacie i czytamy ze zrozumieniem.
ale osoba nie bedaca w temacie czesto nie ma ochoty zaglebiac w tresc ulotki (bo jest ich w dzisiejszych czasach tak wiele) i wyrzuca ja po pierwszym skojarzeniu.
Cezar sprobuj spojrzec na problem bardziej globalnie, to ma byc promocja klubu a nie "kto chce ten sobie skojarzy". definicja promocji w ogole przeczy temu co napisales.
to ma byc cos co jak najlepiej trafi do calego przekroju klientow.
dajac nowe auto na ulotce z gory tracimy powiedzmy 50% szans na powodzenie, wiec polowa Twoich ulotek laduje w koszu przez to ze chciales aby ulotka byla piekna i estetyczna.
Radziu tez dobrze prawi – to kiedy pijemy
A tak powaznie, wlasnie u Nas w watku Slaskim ostatnio trafiaja sie przypadki typu (cytat mniej wiecej) " Bo ja mam stara pognita BG, a Wy same wypasy i bedziecie sie ze mnie smiac" wiadomo, jak juz zawital na forum to wytlumaczylismy, ze kazdy jest mile widziany.. Ale jednak mial ta obawe, ze jezdzi starym autem i bedziemy sie smiac ze "czego On tu wogole szuka"..
Tyle odemnie

Tyle odemnie
Ajajajajajajaj.. Co ludzie co za kraj..
- Od: 10 mar 2007, 01:38
- Auto: Mitsubishi Galant EA Kombi 2.5 V6 manual Daimos Ltd :D
Radex84, przeczytałeś to co napisałem uważnie, nigdzie nie napisałem ze muszą to byc nowe modele
Poza tym ja sam mam i rozdaje stare niebieskie ulotki
i wcale mi to nie przeszkadza, jak dla mnie to na ulotkach nie musi byc żadnego modelu bo ulotka [jak sam wspomniałeś] ma informować i promować klub a nie marke czy konkretne modele.
Poza tym ja sam mam i rozdaje stare niebieskie ulotki
więc może ja zaprezentuje mój projekt:D
Mocno neutralna ani jakieś stare modele ani za mocno wypasione poprostu nasze polskie:D heh
Fotka znaleziona w grafice google więc sorry jęśli ktoś zobaczy swoje autko Jak coś usunę nie ma problemu.
Mam nadzieję, że się spodoba i czekam na ewentualne sugestie co zmienić

a tu link do pliku gotowego do wydruku – 8 ulotek na stronie A4
http://rapidshare.com/files/416927155/u ... _sztuk.jpg
Mocno neutralna ani jakieś stare modele ani za mocno wypasione poprostu nasze polskie:D heh
Fotka znaleziona w grafice google więc sorry jęśli ktoś zobaczy swoje autko Jak coś usunę nie ma problemu.
Mam nadzieję, że się spodoba i czekam na ewentualne sugestie co zmienić

a tu link do pliku gotowego do wydruku – 8 ulotek na stronie A4
http://rapidshare.com/files/416927155/u ... _sztuk.jpg
- Od: 12 kwi 2009, 10:55
- Auto: 323F BJ 2.0 RF4F DiTD '01 Classic Red
Nic nie zmienic – wyrzucic do kosza bo wyglada to za niczym. Sorry, taka moja opinia – wole byc szczerym niz slodzic jak co niektorzy 
Co do potencjalnej riposty – sam lepiej nie zrobie, bo grafika (photoshopy, corele i inne cuda) nie jest moja domena. Po prostu sie na tym nie znam.
Co do potencjalnej riposty – sam lepiej nie zrobie, bo grafika (photoshopy, corele i inne cuda) nie jest moja domena. Po prostu sie na tym nie znam.
Leszek napisał(a):Julek jedynym odpowiednim komentarzem do tego "dzieła" jest Twój obecny avek.
sam go sobie Juliuszu (Julianie
Powiem szczerze, że na przedwczorajszym spocie rozmawialiśmy z PR-em na temat ulotek i wyszło na to, że... są potrzebne

You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
powiem Ci z doswiadczenia, ze nic to nie daje – na kilkadziesiat rozdzanych ulotek nie mielismy ani jednego czlowieka, ktory sie pojawil na spocie (byl jeden, ktory sie zarejestrowal na forum i napisal jeden post).
co nie zmienia faktu, że gdy z jakimś kierownikiem mazdy rozmawiam i zapraszam to nie mam mu co dać, a adresu www z ramki raczej nie zapamięta, a tak jest 1% szans, że spojży na ulotkę i dojdzie do sptkań regionalnych by zobaczyć kiedy się spotykamy (ja potrzebowałem 2 tyg żeby skminić co i jak na forum
)
uparcie sam jeden będę rozdawał tyle tygodniowo, choć bym miał je na p. toaletowym drukować
never surrender 

sq2jul napisał(a):na kilkadziesiat rozdzanych ulotek nie mielismy ani jednego czlowieka
uparcie sam jeden będę rozdawał tyle tygodniowo, choć bym miał je na p. toaletowym drukować

You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
z jakim juliuszem wy rozmawiacie?
co do ulotek może wymyślę coś innego, ale nie wiem na kiedy.
więc jeśli ten jest nieodpowiedni to powiedzcie co ma zawierać odpowiedni projekt? Jedni płaczą, że nowe samochody odstraszają potencjalnych przyszłych klubowiczów, drudzy płaczą , że jak stare auta to brzydka ulotka. więc??? co tam ma być
co do ulotek może wymyślę coś innego, ale nie wiem na kiedy.
więc jeśli ten jest nieodpowiedni to powiedzcie co ma zawierać odpowiedni projekt? Jedni płaczą, że nowe samochody odstraszają potencjalnych przyszłych klubowiczów, drudzy płaczą , że jak stare auta to brzydka ulotka. więc??? co tam ma być

Kuguar napisał(a):Ja myślę że na ulotce jakby była kobieta to by przyciągało wszystkich
Bingo
Wieczorem przyłoże się bardziej niż wczoraj
Don Gregorio napisał(a):z jakim juliuszem wy rozmawiacie?
Jest tylko jeden Juliusz wśród klubowiczów. Raczej.
Don Gregorio napisał(a):co ma zawierać odpowiedni projekt?
Smak.
Tj. brak wypukłości, cieniowania i podcieni w logotypie klubu, oczojebnych linii wokół napisów, i innych tandetnych "efekciorów" na fotce. To tak w telegraficznym skrócie.
Pozdor Myjk