Wymiana rozrządu w dieslu (MZR-CD)
super sie ciesze, ze kazdy mi pisze ile co i jak ale prawda jest taka ze clay czas jestem w d...
prawde mowiac chcialbym zrobic tak jak napisal maromarcin cyzli poszukac godnego zaufania mechanika gdzies w3 meiscie cyz okolicy i po prostu poprasic go zeby zmaowil czesci i to wymienil...ale nawet nie wiem gdzie go szukac i czy ktos mi kogos takiego tutaj wskaze to nie wiem... w kazdym razie jakby sie udalo to bylbym bardzo wdzieczny..pozdrawiam
prawde mowiac chcialbym zrobic tak jak napisal maromarcin cyzli poszukac godnego zaufania mechanika gdzies w3 meiscie cyz okolicy i po prostu poprasic go zeby zmaowil czesci i to wymienil...ale nawet nie wiem gdzie go szukac i czy ktos mi kogos takiego tutaj wskaze to nie wiem... w kazdym razie jakby sie udalo to bylbym bardzo wdzieczny..pozdrawiam
- Od: 23 sie 2010, 11:04
- Auto: mazda 6 2004 2.0 diesel 136km
Ja wymienialem kompletny rozrzad (mazda6-diesel) 3-tygodnie temu --Wroclaw ul Buraczana serwis pogwarancyjny mazda/KOMPLET orginalne czesci+pompa wody – po wymianie nowy plyn gratis--1700 zł. ok. w czsie ok.5 godzin. polecam i pozdrawiam......
pen napisał(a):i po prostu poprasic go zeby zmaowil czesci i to wymienil...
Radzil bym kupic samemu czesci bo nigdy nie wiadomo co Ci wsadzą
Nie spelna tydzien temu mojemu koledze rozleciał sie rozrząd w passacie po 11tys.km
a mechanik

I najlepiej jeszcze im patrzec na rece czy napewno wkladają twoje czesci, oczywiscie nie wszyscy walą w h... ale trzeba uwazac
- Od: 24 kwi 2009, 19:41
- Auto: Mazda 6 2.0 CiTD 121KM
- Od: 22 lip 2008, 11:28
- Auto: mazda 5, mzr-cd, 110KM
O ile dostaniesz to co koles napisal to pojezdzisz spokojnie 120 tys km tylko skąd te ceny ? Jak widze allegro rzadzi sie swoimi prawami 
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Wymieniałem rozrząd na początku lipca. robota: 350zł, części: 950 – wraz z pompą wody (kupione w dj_parts wrocław przez allegro – oryginalne w 100%, identyczne z tymi które zakłada mazda na pierwszy montaż).
- Od: 19 kwi 2010, 19:01
- Auto: Mazda 6 GY 2.0 CiTD 121KM 2003
sowikPL napisał(a):Radzil bym kupic samemu czesci bo nigdy nie wiadomo co Ci wsadzą
Nie spelna tydzien temu mojemu koledze rozleciał sie rozrząd w passacie po 11tys.km
a mechanikzapiera sie ze wsadził nowy i oryginalny rozrząd
Szanowni forumowicze, czytając ten wątek pozwolę sobie poradzić wszystkim niezdecydowanym w jaki sposób zabrać się za wymianę rozrządu. Jeżeli będziemy sami wymieniać rozrząd zalecanym jest kupić części w miarę tanio i samemu go wymienić. Natomiast jeżeli chcemy zlecić tą czynność mechanikowi, zdecydowanie odradzam (pana "Henia"), któremu powierzymy nasze wcześniej zakupione części. Dlaczego? z prostej przyczyny. W przypadku uszkodzenia rozrządu (koszt naprawy silnika niebotyczny) nie uda wam sie ustalić winnego p. Henio zrzuci winę na jakość zakupionych przez nas części a dostawca części na umiejetności p.Henia. Pozostanie wam tylko sprawa w sądzie z powództwa cywilnego. Najlepiej poszukać polecanego przez innych warsztatu (niekoniecznie autoryzowanego) zlecić im kompletną usługę wymiany rozrządu. W przypadku awarii to taki warsztat bierze całą odpowiedzialność za jakość usługi, my mamy problem z głowy z dochodzeniem prawdy ,kto zawinił? Natomiast dobrym pomysłem jest zobaczyć przed zamontowaniem osłon co mamy zamontowane w silniku. Zakup tanio części i zlecenie ich wymiany ma zastosowanie w przypadku mniej skomplikowanych czynności, które nie niosą ze sobą poważnych następstw awarii.
- Od: 17 kwi 2010, 12:56
- Auto: M6 2,0 D 143 KM DPF '07
zatem ucieszylbym sie jakby ktos mi podpwiedzial jaki dokladnie mam ten rozrzad kupic, bo ja wiem tlyko tyle ze mam m6 z 04r 2l diesel a te wszystkie numery mnie przerazaja i slabo widze samemu to kupic bo znajac moj niefart to odrazu kupie nie taki jak trzeba i bedzie kolejny problem...
nie ma tu nikogo z 3miasta kto moglby kogos polecic?az mi sie wierzyc nie chce
nie ma tu nikogo z 3miasta kto moglby kogos polecic?az mi sie wierzyc nie chce
Przez tyle czasu co istnieje ten watek przeczytal bys wszystko co trzeba i dawno bys wiedzial OCB....
Powodzenia
Powodzenia
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
przeczytalem wszytko i jakos nadal nei wiem. ic o teraz? oznacza to ze jestem debilem?zamiast sie madrzyc mogby jeden lub drugi poprstu napisac co i jak a nie zachwywyac sie jakby wszytkie rozumy pozjadal i dalej siedzial cicho
ale kolego napisane masz jasno – kup oryginał w carspeed – zadzwoń powiedz jaką masz mazdę, ew. przygotuj VIN i tyle, mechanik wymiana i masz zrobione.
Nie wiem czemu nie wiesz co i jak ? koledzy niech napiszą jaki mechanik koło Ciebie i za ile i tyle.
Nie ma co się pienić bo nie widzę powodu- zresztą nikt nie zmusza Cię żebyś wiedział jaki nr części potrzebujesz- model silnika ewentualnie vin rocznik pojemność.. i Ci w carspeed dobiorą na pewno odpowiedni- ale zawsze bierz oryginał
Nie wiem czemu nie wiesz co i jak ? koledzy niech napiszą jaki mechanik koło Ciebie i za ile i tyle.
Nie ma co się pienić bo nie widzę powodu- zresztą nikt nie zmusza Cię żebyś wiedział jaki nr części potrzebujesz- model silnika ewentualnie vin rocznik pojemność.. i Ci w carspeed dobiorą na pewno odpowiedni- ale zawsze bierz oryginał
- Od: 9 kwi 2010, 23:30
- Auto: Audi A6 C6 3.0TDI Quattro
Honda Accord 2.2 iCTDi
pen napisał(a):oki super, to juz wiem, teraz pozstaje jedynie mechanik w okolicy a o tym ani sladu....
Juz kilka razy bylo tutaj napisane gdzie masz zamowic

Czy wymiana rozrzadu to naprawde tak skomplikowana sprawa, ze zwykly uzytkwnik m6 nie moze sobie z tym poradzic? (w sensie kupic czesci, isc do mechanika itp.)
- Od: 17 maja 2010, 18:00
- Auto: Mazda 6 SPORT 2.0 EXCLUSIVE CiTD 2004