Kompatybilność cześci z innych modeli do GE/MX6
co do disla comprexa byłbym ostrożny maska ma chyba inne przetłoczenia lepiej sprawdź dokładnie przed zakupem był na forum już taki temat tylko teraz nie mogę go odszukać
Tomcio1972 ;–)
- Od: 15 maja 2009, 22:05
- Auto: mazda 626 comprex RF-CX 1995 była obecnie 121 db 1991 1,3benzin
jeśli fakt stylistyczny to od cronosa maska powinna pasować 
jutro wybieram się na giełdę do Gliwic i chciałbym być zorientowany na co konkretnie zwrócić uwagę.
mam już pewien namiar i chciałbym się dowiedzieć czy te części których szukam będą pasowały od cronosa
?? z góry dzięki za odpowiedź.
jutro wybieram się na giełdę do Gliwic i chciałbym być zorientowany na co konkretnie zwrócić uwagę.
mam już pewien namiar i chciałbym się dowiedzieć czy te części których szukam będą pasowały od cronosa
jak jest ze spasowaniem dokladnie to nie wiem, ale ja mam maske atrape i zderzak z cronosa tyle ze mi to blacharz zakladal i niby mowil ze nie bylo problemu, tyle ze w zderzaku sa obrysowki a w ge nie bylo.
ale czy na 100% pasuje to nie moge powiedziec bo musialbym blacharza co mi to robil pytac
ale czy na 100% pasuje to nie moge powiedziec bo musialbym blacharza co mi to robil pytac
- Od: 20 lip 2009, 21:41
- Auto: była Mazda 626 GD 2.0 D
była Mazda 626 GE 2.0 D COMPREX
jest Mazda 626 GE 2.0i 16V 4WD
Ja to wszystko zamontowałem z mazdy z 96 do mazdy z 93 wiec z rocznikami niema problemów co do cronosa są rożna opinie.
- Od: 6 maja 2010, 13:43
- Auto: Mazda 626 GF
dzwonilem do blacharza i powiedzial ze jak masz okazje kupic od europejczyka czesci to lepiej bo on cos tam musial przyklepywac zeby zderzak i maske zalozyc, niby mowi ze niewiele ale nie pasuje idealnie.
ja takie kupilem bo calego cronosa za 500 zl mi sie udalo kupic
ja takie kupilem bo calego cronosa za 500 zl mi sie udalo kupic
dzięki kolego, jutro chyba części odbieram od europejczyka po dobrej cenie. Mam nadzieję że będą w dobrym stanie. bo jeszcze ich nie widziałem.
ja jakbym wiedział wcześniej to kupiłbym europejczyka na chodzie za 900 zł z 96 roku, tylko bez prawa do rejestracji, i mi okazja uciekła sprzed nosa.
ja jakbym wiedział wcześniej to kupiłbym europejczyka na chodzie za 900 zł z 96 roku, tylko bez prawa do rejestracji, i mi okazja uciekła sprzed nosa.
no czasem tak bywa, mi sie udalo bo sasiad se dlugow narobil i zeby nie oddac auta komornikowi to je niby zezlomowal i mi za flaszke praktycznie oddal 
hehe że też człowiek takich sąsiadów nie ma a co do części to z zakupami trzeba bardzo uważać bo ludzi są bardzo nie uczciwi ja kupiłem maskę na allegro która okazała się do wyrzucenia i kontakt z gościem się urwał
- Od: 14 kwi 2010, 14:43
- Auto: mazda 626 GE 1.8 1995r.
Reflektor z Comprexa nie będzie pasował, choć z zewnątrz jest taki sam. Przód w cronosie i europejczykach jest identyczny. W cronosie są jeszcze obrysówki.

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
dzięki za info.
a jeszcze mam pytanie z serii "czy pasuje". z racji tego że jedne drzwi w Maździe mi rdza zeżera mam (okazję) kupić uzbrojone drzwi (nawet boczki takie same) z sedana za 100 pln.
Czy będą pasowały tylne drzwi z sedana do hatchbacka
dzięki za pomoc
a jeszcze mam pytanie z serii "czy pasuje". z racji tego że jedne drzwi w Maździe mi rdza zeżera mam (okazję) kupić uzbrojone drzwi (nawet boczki takie same) z sedana za 100 pln.
Czy będą pasowały tylne drzwi z sedana do hatchbacka
dzięki za pomoc
sam mam sedana i kiedyś przyglądałem się hb i na moje oko są inne przednie powinny raczej pasować ale tył ma chyba troszeczkę inna linię
Tomcio1972 ;–)
- Od: 15 maja 2009, 22:05
- Auto: mazda 626 comprex RF-CX 1995 była obecnie 121 db 1991 1,3benzin
Nie mieszaj, szukaj drzwi od HB, chyba, że masz od kogo założyć dla sprawdzenia. Mi się jednak coś przypomina, że inny kąt przedniej szyby jest w HB i w sedanie.

do kolegi roccomistrz
Których drzwi szukasz prawych czy lewych jak coś to mam srebrne,
z szarą tapicerka.
Których drzwi szukasz prawych czy lewych jak coś to mam srebrne,
z szarą tapicerka.
- Od: 6 maja 2010, 13:43
- Auto: Mazda 626 GF
ehh, wszędzie srebrne części, gdzie się nie pytam to mają srebrne. Czy nie złomuje się innych samochodów niż srebrne?? ja chce czarne
kolego, nie szukam drzwi. mówię tylko że jakby mi wpadły w dobrej cenie to pomyślałbym nad zakupem.
a tak swoją drogą to kupiłem maskę od diesla co dzisiaj dopiero zauważyłem. będzie pasowała do benzyniaka???? bo ma troszkę inne przetłoczenia.
kolego, nie szukam drzwi. mówię tylko że jakby mi wpadły w dobrej cenie to pomyślałbym nad zakupem.
a tak swoją drogą to kupiłem maskę od diesla co dzisiaj dopiero zauważyłem. będzie pasowała do benzyniaka???? bo ma troszkę inne przetłoczenia.
Myślę, że będzie pasowała. Do Comprexa jest chyba nieco wyższa ze względu na kompresor. Bida by była gdyby do diesla założyć benzynową
A drzwi w dobrym stanie to i ja mam, jeno cyrwóne
A drzwi w dobrym stanie to i ja mam, jeno cyrwóne