MX-3 1.6 16v 1997r.
Czy te silniki nie mają jakichś felerów w stylu 1.5 Z5? Jak chodzi gaz na tych silniczkach?
www.mazdaspeed.pl
MX-3 1.6 16v 1997r.

Tak naprawdę, to myślę nad 323F BA 1.8, ale MX-3 też mi się podoba. Oczywiście, że chciałoby się mieć V6, jednak chcę mieć możliwie najtańszy w eksploatacji samochód z w/w modeli. A propos 323F BA i MX-3, to co byście wybrali? Nie chodzi mi o przestrzeń, czy ilość drzwi, tylko który samochód jest po prostu lepszy, lepiej zaprojektowany, wykonany – jeśli chodzi o silniki, zawieszenie i jakość montażu. Co sądzicie?brii napisał(a):Myślałeś nad 1.8

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Niekoniecznie (kompresja może być, a olej i tak będzie brać)Qki napisał(a):badanie kompresji?
Mazda MX-6 2.0 16v – Gratka.pl
Mazda MX-6 2.0 16v – Mobile.de
Nie wypada się nie zgodzić – wg, mnie najładniejsza MazdaQki napisał(a):BA daje lepsze wrażenia wizualne no i jest bardziej nietuzinkowa
też mam MX-3 i też polecam... Bardzo fajne autko! Będziesz zadowolony! Ja na początku musiałem z nim porobić, bo ktoś nie szanował... Trochę władowałem kasy, ale teraz jest igiełka i nic się przez ostatnie 10 miesięcy nie zepsuło.

bo się cykają na łuku przy 130km/h

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości