Skradziono Mazdę 2003, Kombi silnik 2.0 CITD – WN 97456

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez nazwa_uzytkownika » 1 wrz 2010, 10:48

Witam,

Dziś w nocy tj. 31.08/01.09 w Warszawie na ul. ZWM 13 (Ursynów) skradziono samochód Mazdę 6 , kombi , silnik 2.0 CITD granatowy metalik. Produkcja 2003 rok. Z zabezpieczeń samochód posiadał immobiliser. Podaję tą informację, bo może ktoś z Was gdzieś na nią trafi. na nią gdzieś w serwisach/komisach lub po prostu na drodze.

Znaki szczególne , choć to raczej nie bardzo ułatwi sprawę:
– nr rej WN 97456
– nr VIN JMZGY19R241137256
– [jaki?] lewy błotnik zarysowany
– [jaki?] zderzak wgnieciony z dziurą w kształcie litery C oraz czerwonymi śladami po wgnieceniu
– [jaka?] boczna szyba 3 naklejki kóz
– felgi oryginalne Mazda trochę zużyte

Opcje:
– skórzana tapicerka
– xenony

Wnętrze:
– brak zaślepek w klapie bagażnika przy światłach ( od wewnątrz)

Jeśli traficie na takie auto to oczywiście proszę zawiadomić policję.
Kontakt do mnie: mbr@k2.pl

Miesiąc temu na tym samym parkingu osiedlowym ukradziono w moim jak i w dwóch innych samochodach alufelgi z oponami. Tym razem poszedł cały samochód, nie wiem czy inne też ukradli.
Początkujący

Od: 20 sie 2010, 10:38
Auto: Mazda 6 (skradziona), w poszukiwaniu RX-8

Postprzez Grzyby » 1 wrz 2010, 12:22

nazwa_uzytkownika napisał(a):Z zabezpieczeń samochód posiadał immobiliser.

Czyli NIE posiadał żadnych zabezpieczeń.

I tak ciesz się że tyle pojeździłeś. A tyle się na tym forum krzyczy o dodatkowych zabezpieczeniach – szczególnie dla diesli.
Mam nadzieję że chociaż AC miałeś. Życzę szybkiej wypłaty, bo na znalezienie auta raczej nie należy liczyć ...
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez nazwa_uzytkownika » 1 wrz 2010, 13:29

też nie liczę na odzyska samochodu, AC miałem
Początkujący

Postprzez Mariusz1977 » 1 wrz 2010, 15:51

Współczuje kolego.
Coraz bardziej zaczynam się niepokoić o swoją madziulkę, też kombi, w dieslu :(
Życzę szybkiego zakończenia sprawy, odnalezienia auta lub wypłaty AC.
Czasem trudniej niż przyznać się do własnych błędów jest je pojąć.

Oddam za przysłowiowego zeta zamykany pojemnik na napoje w tunel do M6
Forumowicz

Od: 11 maja 2009, 18:58
Auto: M6 GY 2.0citd '05

Postprzez a.gadula » 1 wrz 2010, 17:26

A ja trzymam kciuki za to żeby się nie odnalazła. Jeśli ujawniliby ją gdzieś porozkręcaną, w jakimś tam "małym etapie", lub delikatnie podtopioną to byś miał dopiero walkę z ubezpieczycielem. Trochę zbyt późno przeczytałem post, ale sprawdź na własną rękę rejon w promieniu około 5 km od miejsca kradzieży. Jednak jak poszła w nocy i ją "przeparkowali" to w południe pewno trafiła w miejsce przeznaczenia. Były w aucie jakieś namiary na Ciebie?
Forumowicz

Od: 15 sty 2009, 01:08
Auto: Vectra C GTS fiatowski diesel

Postprzez nazwa_uzytkownika » 1 wrz 2010, 18:27

niestety tak, a czemu pytasz?
Początkujący

Postprzez a.gadula » 1 wrz 2010, 21:35

Z pewnością poinformowano Cię, że może pojawić się telefon w sprawie okupu za auto. (Dlatego pytam o te namiary na Twoją osobę np. faktury, wizytówki, kalendarz itp. ) W Warszawie coś ostatnimi czasy bardzo często zdarzają się kradzieże M6. Są fachowcy co mają zbyt na części albo całe auta, mają patent i porywają "nasze cudeńka". Zabezpieczeniami się nie przejmuj. Każde auto jest do wzięcia...każde! Kwestia tylko tego jak bardzo komuś zależy na czyimś aucie i czy kilka bloków dalej nie spotka tego samego modelu. Jeśli nasz samochód będzie wart zachodu to w markecie wyjmą Ci kluczyki z dokumentami włącznie. Najlepszym zabezpieczeniem jest zawsze AC. Ja mam dobrą nazwijmy relację z ubezpieczycielem i swoją 15letnią starowinkę również ubezpieczam od kradzieży bez żadnych zwyżek. Cieszę się, że oszacowali ją na kwotę poniżej 10 tys zł bo powyżej wymuszali by na mnie alarmy i inne pierdoły, które i tak nie powstrzymają amatora cudzej własności. Głowa do góry. Na następne autko polecam np. BBS http://www.autoblok.com.pl/ofe/o1.html na trochę uprzykrzy życie chętnemu.
Forumowicz

Od: 15 sty 2009, 01:08
Auto: Vectra C GTS fiatowski diesel

Postprzez kurczas » 4 wrz 2010, 17:59

Współczuje, noc później (z 1 na 2.09) moja 6 też zniknęła spod bloku – w moim przypadku to sedn, niebieski, r.2002. Ostatnio kradzieże 6 to jakaś plaga, sporo się naczytałem na forach ile to właścicieli 6 Dieslowych straciło swoje autka w przeciągu ostatnich kilku tygodni.
Pozdrawiam i życzę powodzenia z ubezpieczycielem – wiem, że mocno zaniżają wycenę samochodu:(
Początkujący

Od: 3 wrz 2010, 00:00