Witam. Od niedawna mam piękną 323F BA 1998, z której jestem bardzo zadowolony. Chucham dmucham i picuję ją codziennie i właśnie podczas jednego chuchania zauważyłem w lewym przednim kole że w zacisku hamulcowym są takie dwa bolce, z których jeden jest na płasko z zaciskiem a drugi jest wysunięty na zewnątrz na jakieś 1-1,5cm. W drugim przednim kole obydwa bolce są na płasko z zaciskiem.
W czym rzecz? Czy powinienem coś z tym robić?
"Bolec" w zacisku hamulcowym
Strona 1 z 1
Kolego jak najszybciej zrób porządek z tymi bolcami, mianowicie bolce te trzymają klocek hamulcowy w zacisku. Jeżeli bolce się wysuną do połowy to będziesz miał zluzowany całkowicie jeden klocek który może wypaść i będzie bieda.
Powinieneś mieć włożone w te bolce zabezpieczenie w formie agrafki która przebija te bolce i utrzymuje je tak by się nie wysuwały.
Aby to sprawdzić musisz mieć zdjęte koło wystarczy lewarek podnośnik jest zbędny.
Pozdrawiam
Powinieneś mieć włożone w te bolce zabezpieczenie w formie agrafki która przebija te bolce i utrzymuje je tak by się nie wysuwały.
Aby to sprawdzić musisz mieć zdjęte koło wystarczy lewarek podnośnik jest zbędny.
Pozdrawiam
Pierwsze Z5 Turbo na forum.Maniak Mazda from Hiroshima
- Od: 14 lis 2008, 13:03
- Auto: 323 f ba 1996r 1.5 Z5
Faktycznie – jest tam taka "drutosprężynka", która się jakimś cudem wysunęła. 15 minut wraz ze zdjęciem i założeniem koła i pozamiatane.
-
servet
Strona 1 z 1