626 GE FS
Mozliwe, nie znam sie na srubkach, wkretach itp itd
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
Co by nie bylo ze srubkami samochd wyglada jak nowka z salonu, wielkie graty za wlozona prace.
Na zdjeciach i owszem, a w realu musial bys sam ocenic ... tak czy inaczej wielkie dzieki za mile slowa
Co do tych nieszczesnych srubek, to myslalem wlasnie o imbusowych, ale z jak najnizszym lbem ... znalazlem tez takie z logiem mazdy na kazdej, ale to juz chyba lekka przesada ...
Lukas007 napisał(a):Na zdjeciach i owszem, a w realu musial bys sam ocenic ... tak czy inaczej wielkie dzieki za mile slowa
Ja wiem jak to jest, kazdy wlasciciel swojego samochodu mowi ze to brakuje tamto brakuje, ale i tak szczegolnie pod maska wyglada super. W MX-5 juz nie bede grzebac ale w nastepnym samochodzie zabiore sie za komore silnika tym bardziej ze kolejne auto bedzie juz mialo u mnie dozywocie i mam nadzieje ze bede mogl sie nim pochwalic w "Projektach". Czym pomalowales pokrywe zaworow, chyba nie VHT bo cos za bardzo polyskuje.
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Fiat Panda 1.1
szczegolnie pod maska wyglada super
Dzieki. Jednak mnie w pelni zadowolilo by dopiero wyjecie silnika i pomalowanie calej komory na nowo ...
Czym pomalowales pokrywe zaworow, chyba nie VHT bo cos za bardzo polyskuje
Zwykly, czarny lakier akrylowy polozony na odpowiedni podklad (czyli tak, jak maluje sie czesci karoserii)
Lukas007 napisał(a):Zwykly, czarny lakier akrylowy polozony na odpowiedni podklad (czyli tak, jak maluje sie czesci karoserii)
Dzieki, teraz tylko czekam na nowa furke zeby wcielic w zycie zmiany jakie planuje
Fiat Panda 1.1
W takim razie – powodzenia 
Pojawil sie pewien klopot z montazem klimy ... robiony w EL-TEC'u kolektor nie pozwala na zalozenie dodatkowego wiatraka na chlodnicy wody, ktora jest obecnie przyslonieta przez ta, od klimatyzacji ... niby w drodze powrotnej silnik sie nie przegrzewal, ale nie wiem jak rozwiazanie z tylko jednym wiatrakiem sprawdzi sie na dluzsza mete. Moze tylko dla zmniejszenia temperatury komory silnika owine kolektor bandazem i dodam jakas oslone z nierdzewki, ew. jakis inny plyn chlodniczy ... jak myslicie
Pojawil sie pewien klopot z montazem klimy ... robiony w EL-TEC'u kolektor nie pozwala na zalozenie dodatkowego wiatraka na chlodnicy wody, ktora jest obecnie przyslonieta przez ta, od klimatyzacji ... niby w drodze powrotnej silnik sie nie przegrzewal, ale nie wiem jak rozwiazanie z tylko jednym wiatrakiem sprawdzi sie na dluzsza mete. Moze tylko dla zmniejszenia temperatury komory silnika owine kolektor bandazem i dodam jakas oslone z nierdzewki, ew. jakis inny plyn chlodniczy ... jak myslicie
Owinięcie kolektora bandażem i dodatkowo osłona – jak najbardziej. Ale inny płyn chłodniczy raczej nie wiele zmieni... chyba że o czymś nie wiem. Jak są jakieś super-hiper płyny chłodzące to sam chętnie bym coś takiego zastosował.
- Od: 12 wrz 2007, 18:42
- Auto: MG ZS 180 2002r. (kiedyś była Mazda 323F BG 1.8 dohc 168KM)
Co do tego owiniecia to juz potanowione, co do oslony takze. Chodzi mi tylko o to, czy klimatyzacja moze dzialac prawidlowo, bez dodatkowego wiatraka ... teoretycznie mialby on za zadanie jedynie zapobiegac przegrzewaniu sie silnika. Tak jak mowilem w trasie po montazu chlodnicy A/C nic sie z autem nie dzialo, a w korku wentylator nawet sie nie wlaczal ...
Łukasz miałem ten sam problem
Kupiłem na Allegro wentylator od Alfa Romeo 147 bodajże, który się mieścił między chłodnicą a kolektorem i jest git 
Z samochodem nic się nie powinno dziać, ale czy klima będzie wydajna bez wiatraka?
Z samochodem nic się nie powinno dziać, ale czy klima będzie wydajna bez wiatraka?
Bez wiatraka wymiennik ciepla nie bedzie dzialal jak trzeba (przy dluzszym postoju). jest to pewne obciazenie dla calego systemu. Jedyny skutek jest taki ze klmatyzacje nie bedzie chlodzic tak jak trzeba. u mnie w mazdzie wiatrak od klimy zalacza sie zazwyczaj po 15- 20 sekundach i wylacza sie po paru sekundach jazdy z wieksza predkoscia. ciekaw jestem czy klima moze ulec uszkodzeniu gdy wiatrak nie dziala?
- Od: 23 kwi 2009, 01:21
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 SPECIAL 97
teoretycznie goroacy gaz spowoduje wzrost cisnienia i wtedy powinien zadzialac czujnik cisnienia wysokiego i wylaczyc sprezarke.tak jest w zwyklych klimatyzatorach.a jak jest w samochodzie?pewnie podobnie.wysokie cisnienie gazu moze spowodowac rozerwanie wymiennika czy uszkodzenie sprezarki.
Jak mi ten samochód podnosi adrenalinę. Wy też się trzęsiecie jak wychodzicie z auta? Bo mnie drżą ręce i cały jakiś roztrzęsiony.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
Zadaniem dodatkowego wiatraka (wiatraka klimatyzacji) jest raczej wspomaganie chlodzenia silnika. Chlonica od klimatyzacji przeslania obecnie w calosci chlodnice wody, przez co ta ma gorsze chlodzenie i auto moze sie przegrzewac ... przynajmniej ja to tak rozumiem. Co do innego wiatraka to nic tam nie wejdzie, kolektor zostawia jakies 3-5cm wolnego miejsca ... gotowych kolektorow do FP/FS nie ma, za wyjatkiem chinszczyzny z wyjsciem na 2" (moj wydech ma 2.25"), wiec pozostawalo by jedynie robienie nowego na zamowienie ...
pelen lans z tymi cietymi atrapami i grawerowana pleksa
zmieniles w koncu te nieszczesne srubki??
mnie tez strasznie kluja w oczy. fajnie by tam pasowal sruby imbusowe czarne
albo jak chcesz z mniej odstajacymi lebkami to trza pokombinowac i poszukac cos w takim stylu np

zmieniles w koncu te nieszczesne srubki??
mnie tez strasznie kluja w oczy. fajnie by tam pasowal sruby imbusowe czarne
albo jak chcesz z mniej odstajacymi lebkami to trza pokombinowac i poszukac cos w takim stylu np

fajnie by tam pasowal sruby imbusowe czarne
Zgadzam sie, fajnie by bylo
poszukac cos w takim stylu np ...
Paskudne
...
Roczne przewody hamulcowe Corksport sie poddaly ... jeden przedni (pekniety) do wymiany ...
...
z racji wymiany na seryjne bedzie okazja sprawdzic dokladnie co daja przewody w oplocie
Lukas007 napisał(a):Roczne przewody hamulcowe Corksport sie poddaly ... jeden przedni (pekniety) do wymiany ...
Pewnie nie przystosowane do naszych warunkow pogodowych i sol je zjadla
Fiat Panda 1.1
Pewnie nie sa przystosowane (choc wyprodukowane w Kanadzie), ale w moim przypadku i tak nie mialo to wplywu na ich trwalosc, bo auto od momentu zalozenia nowych hamulcow nie widzialo zimy, ani tym bardziej soli. Wszystko zalezy od tego jaka bedzie roznica na minus (o ile taka bedzie) po powrocie do serii ... jezeli okaze sie, ze faktycznie zmaiana jest duza, to pomysle nad przewodami Goodridge, ktore jakby nie patrzec, sa na rynku bardziej cenione i uznane niz "home made" produkty Corksport'u.
Po konsultacji z serwisem klimatyzacji okazalo sie, ze bez dodatkowego wiatraka silnik bedzie sie przegrzewal z racji obciazenia go dodatkowym kompresorem i przeslonieciem dodatkowa chlodnica, w zwiazku z tym zamowilem z eBay'a nowy kolektor, ktory umozliwi wlozenie dodatkowego wiatraka ...
Nowy kolektor 4-2-1
Na pierwszy rzut oka przyznam, ze jak na przeznaczona kwote (w przeliczeniu) 150zl jestem baardzo mile zaskoczony jakoscia i precyzja wykonania ...

Kilka nowych fotek

Po konsultacji z serwisem klimatyzacji okazalo sie, ze bez dodatkowego wiatraka silnik bedzie sie przegrzewal z racji obciazenia go dodatkowym kompresorem i przeslonieciem dodatkowa chlodnica, w zwiazku z tym zamowilem z eBay'a nowy kolektor, ktory umozliwi wlozenie dodatkowego wiatraka ...
Nowy kolektor 4-2-1
Na pierwszy rzut oka przyznam, ze jak na przeznaczona kwote (w przeliczeniu) 150zl jestem baardzo mile zaskoczony jakoscia i precyzja wykonania ...

Kilka nowych fotek

Jak zawsze bajecznie 
[img]http://graphic.org.pl/images/jdv1284058723b.gif[/img]
- Od: 17 paź 2009, 16:06
- Auto: Ford Focus mk2 kombi 1.8 TDCi 2005r.
Jedyne czego brakuje to JDMowe lampy z przodu (wraz z halogenami) + ewentualnie grill Efini
Poza tym baja.