problem z ksenonem
Strona 1 z 1
problem mam następujący, może być to powiązane, lub też może to być przyczyna mojej poprzedniej awarii, związanej właśnie z ksenonem (wtedy akurat lewy ksenon padł). w tej chwili problem mam następujący, i proszę o rady. w mojej madzi (chyba jest tak w naszych trójkach) przy przekręceniu stacyjki i odpalaniu załączają się światła, i właśnie nie zawsze załączy mi się lewy ksenon,i to w każdej opcji, czyli na ustawieniu "off", "auto" czy na drogowych. jak przekręce pokrętło, to niekiedy mi się włączy i jest ok. niewiem naprawdę jak może być przyczyna, czy jest jakiś przekaźnik, czy coś innego, dla mnie bardzo dziwna sytuacja, i bardzo irytująca.
- Od: 23 sty 2010, 23:48
- Auto: MAZDA 3 2.0 TOP SPORT
Moze to byc padajaca przetwornica. Zarnik raczej po prostu by padl.
My mielismy taki przypadek w BMW i winna byla przetwornica...
My mielismy taki przypadek w BMW i winna byla przetwornica...
Ja też przerobiłem już awarie ksenonów w 3-ce
. Najlepiej jak zdejmiesz zderzak i zamienisz przetwornice (są przykręcone pod lampą) (tą z lewej do prawej i odwrotnie) i wtedy przetestuj czy problem pojawi się w tej drugiej lampie. Jak tak będzie to niestety to przetwornica. Ja w końcu kupiłem używaną od Hondy Accord i wszystko pasuje. Powiem Ci tylko że jest jeszcze różnica czy to mazda przed liftingiem czy po . Przed liftem przetwornica jest większa i nie będzie pasowała do mocowań w lampie, lecz wpinki są takie same i wszystko pracuje dobrze tylko musisz później kombinować z mocowaniem. A moją starą przetwornice wysłałem do Koszalina ( http://hid-service.com/ ) i naprawili ją. Zapłaciłem 80zł i działa, no i mam jedną zapasową.

Strona 1 z 1