Witam!
Przez ostatni miesiąc moja Madzia stała na parkingu, ponieważ miałem nieważne OC i przez ten czas zbierałem na niego, a było co (724zł)...
Dziś opłaciłem ubezpieczenie i zadowolony chciałem pojechać na myjkę i tutaj zaczął się problem...
Tylne prawe koło się zablokowało, nie mam pojęcia co może być tego przyczyną, dodam, iż lewe koło kręci się bez zarzutów...
Jeżeli ktoś znałby rozwiązanie tego problemu, byłbym wdzięczny
Pozdrawiam
Zablokowane tylne koło
Strona 1 z 1
scrat91 skoro pytasz co mogło sie stać przy przypuszczam tak błahej przyczynie to rozebrac bęben znaczy, zdejmij koło, potem śrubki mocujące bęben , spróbuj młotkiem cofnąć napinacz ręcznego przy bębnie (pukając z przodu do tyłu), zdejmij bęben (może iść ciężko, pomagaj sobie młotkiem i śrubokrętem:P) teraz masz wszystko jak na dłoni warto rozebrać i wyczyścić
drugą przyczyną może być uszkodzona linka ręcznego (bo są osobne na koła) ale to mniej prawdopodobne
drugą przyczyną może być uszkodzona linka ręcznego (bo są osobne na koła) ale to mniej prawdopodobne
mazda 323s 1.5 `95 --> mazda 323f 1.5 `95
- Od: 7 gru 2008, 17:52
- Auto: Mazda 323f 1.5 BA
Jak moja mazda stała od stycznia do kwietnia w garażu to się wszystkie koła zablokowały i nie dało się wyjechać, jak już puściły przednie to trochę po trawie pojeździłem przód-tył i się odblokowały koła tylne i jest git
Temat do zamknięcia 
Problemem była jednak linka ręcznego... odblokowałem ją i wszystko już hula
Problemem była jednak linka ręcznego... odblokowałem ją i wszystko już hula
-
scrat91
Strona 1 z 1