Dziwny dźwięk – dzwigienka zaworowa
Strona 1 z 1
Moi Drodzy,już myślałam ,że jestem sama ,że tylko ja mam kłopoty z Madzią
.Pomóżcie coś wymyślić bo mój mechanik nie ma pomysłu,a tym bardziej ja, co jej jest. A było tak pięknie
Zaczęło się od dziwnych odglosów nie jest to stukanie ani pukanie bardziej jak gulgotanie , bardzo trudno określić ten dźwięk, potem wymiana pompy wodnej,przetarty wąż od chłodnicy, zalany rozrusznik,jego naprawa i dalej ten dzwięk.Podejrzana była dolna osłona rozrządu,że o nią ociera koło ,ale to nie to
Naprawdę nie wiem co mam robić. Może ktoś podsunie jakiś pomysł 

- Od: 14 sie 2010, 08:11
najpierw napisz co to za samochód, silnik, rocznik, skąd dochodzą te odgłosy,czym zalany był rozrusznik, czy samochód ma jakieś inne objawy, więcej szczegółów
ps. czy mechanik ściągał osłonę rozrządu, czy pasek równo siedział na kołach, kiedy zmieniany rozrząd
ps. czy mechanik ściągał osłonę rozrządu, czy pasek równo siedział na kołach, kiedy zmieniany rozrząd
kupię webasto do DITD
- Od: 24 paź 2008, 13:41
- Auto: 626 DITD
a zobacz np tu:
viewtopic.php?f=72&t=91056&p=1625357&hilit=d%C4%99bica#p1625357
jest kolega z forum o nicku wiesiek5 polecany jako mechanik z okolic Debicy, oraz niezły serwis Fox na Rejtana w Rzeszowie i mają cześci do DITD
viewtopic.php?f=72&t=91056&p=1625357&hilit=d%C4%99bica#p1625357
jest kolega z forum o nicku wiesiek5 polecany jako mechanik z okolic Debicy, oraz niezły serwis Fox na Rejtana w Rzeszowie i mają cześci do DITD
kupię webasto do DITD
Dzięki wielkie za podpowiedzi
na Rejtana trafiłam, rozmawiałam z super facetem
nie potraktował mnie jak babę tylko normalnie. ,czego nie mogę powiedzieć o jednym z serwisów w Rzeszowie, nie mogłam zamówić części przez telefon, pan życzyl sobie bym zamówienie złożyła osobiście [80km do Rzeszowa w jedną stronę]
,jadę za chwilę do mechanika , Madzia gotowa .Później napiszę co i jak.Jeszcze raz dzięki wielkie
.
. A mechanika będę szukać. 

Mam Madzię
Nawet wiem co jej było.Po wielkich bólach i mękach. Jest coś takiego jak dźwigienka zaworowa, ma ona taką małą rolkę, na tej rolce , na całej jej szerokości jest wżer i to badziewie dawało takie odgłosy
Ale małpa ta rolka.
Już jest ok.Pozdrowienia.

E.. spoko te silniki dużo wytrzymują Jak chcesz spać spokojnie to sprawdź jeszcze na nagrzanym, pracującym silniku jedną rzecz. Po odkręceniu korka wlewu oleju, czy nie chlapie za bardzo olejem i co ważne powąchaj czy nie czuć stamtąd spalinami.
Napisz od jakich obrotów silnik zaczyna ciągnąć i czy słychać świst turbiny.
Napisz od jakich obrotów silnik zaczyna ciągnąć i czy słychać świst turbiny.
kupię webasto do DITD
a tak z czystej ciekawości zapytam
zaglądałaś do regulaminu forum zanim założyłaś wątek? bo ten tytuł "madzia" to troche 
EDIT
temat poprawiłem. bardzo proszę zapoznać sie z regulaminem forum
EDIT
temat poprawiłem. bardzo proszę zapoznać sie z regulaminem forum
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Strona 1 z 1