Wilgoć pod dywanikiem

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez jarusiek » 1 sie 2010, 10:56

Od strony pasażera zauważyłem ostatnio wilgoć pod dywanikiem- wysuszyłem dokładnie. Teraz po kilku dniach znowu widzę że zaczyna być wilgotny po jeździe- czyżby rozszczelniona nagrzewnica ?
Poza tym niedawno zmieniałem korek od chlodnicy na nowy, i odpowietrzyłem układ według sposobu podanego na forum. Cisza była przez jakiś czas, a tu dzisiaj rano znowu słyszę bulgotanie <glupek2>

Czy z objawów wygląda to na nagrzewnice? Płynu w zbiorniczku wyrównawczym full, pod korkiem na postoju jest na dnie- dopiero po chwili rozgrzania silnika płyn się podnosi pod korek.
A może to coś innego padło ? <oczy>
Forumowicz

Od: 22 gru 2007, 16:48
Auto: Peugeot 307 HDI 90@120/270
Sprinter 313CDI Sprintshift &
Sprinter 312D :)

Postprzez Ozzy » 1 sie 2010, 13:44

Witam. moze sie nie znam, ale co ma wspólnego mokry dywanik z ukłedem chłozenia. Proszę mnie oswiecic jezeli jestem w błędzie.
Wilgoc pod dywanikiem wiazałbym z tym watkiem na forum: viewtopic.php?f=127&t=81314
Be Quick Or Be Dead
Forumowicz

Od: 7 maja 2008, 20:33
Auto: Xedos 2.0V6 92.

Postprzez sq2jul » 1 sie 2010, 15:34

mhm i proponowalbym tam kontynuowac dyskusje.
Smoki i gołe baby
Forumowicz

Od: 29 wrz 2007, 21:15
Auto: gnojarz & bezdasznik

Postprzez radar88 » 18 sie 2010, 21:06

Może być tak że masz korozję pod przednią szybą,rozszczelniła się i woda wpływa do środka,miałem tak w KL-u,przypuszczam że szyba u mnie była zmieniana na nową i jak to niektórzy fachowce,uszkodzili karoserię,zrobiła się ruda i klej odszedł wraz z kawałkami rdzy i lakieru,po wyczyszczeniu miejsca i zamalowaniu i dołożeniu kleju w to miejsce wycieku nie mam,więc możliwe że tak samo jest u Ciebie.
Jeżeli Ci płynu nie ubywa to nie jest nagrzewnica ;) Szukał bym tak jak w podanym linku i przy szybie przedniej.

Kolego Ozzy odpowiem Ci co ma układ chłodzenia z mokrym dywanikiem – w autach np Audi PM (80 B3) po rozszczelnieniu się nagrzewnicy,podłoga w aucie pływa na 35km wylało mi się 4,5L Boryga do środka auta więc przypuszczam że pytanie kolegi jarusiek nie jest głupie i uzasadnione, ponieważ na 99,99% nagrzewnica w aucie CA KF jest i znajduje się pod deską rozdzielczą(jak się mylę proszę o poprawę) tak jak w przypadku TA KL nagrzewnica znajduje się pod dechą.

Pozdrawiam
]
Kamil
Moderator

Od: 24 kwi 2009, 20:24
Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap

Postprzez Fedu » 19 sie 2010, 11:57

Miałem prawie to samo mojej żonie co jakiś czas kapało na nogę:)) Nie wiem jak to się dokładnie nazywa ale zobacz czy wężyk się nie odczepił od klimatyzacji. Odczepiasz tą osłonę nad nogami pod schowkiem i z tyłu jest taki wężyk odprowadzający wodę z klimy, u mnie delikatnie się poluzował i dlatego kapało :D
Forumowicz

Od: 23 kwi 2009, 16:26
Auto: Mazda 6 GY 2.0 141km 03r Kombi
Był:
Xedos 6 CA KF 2.0 V6 98r