Mazda 323 / 323F (BA / BH) – Opinie i Informacje
Ja tam na swoją Madzie nie mogę narzekać. w ciągu trzech lat zrobiłem prawie 60 tysięcy km. Na liczniku jest obecnie niespełna 250 tys. km i poza normalnymi, ekspolatacyjnymi naprawami – nic tylko lać do baku i jeździć!
Piter
...każdy takim jest zuchwalcem, że chce szczęścia dotknąć palcem...:)
[i]Mazda 323 BA sedan 1,5 Z-5 95r[/i]
...każdy takim jest zuchwalcem, że chce szczęścia dotknąć palcem...:)
[i]Mazda 323 BA sedan 1,5 Z-5 95r[/i]
http://lodz.gumtree.pl/c-Samochody-Sprz ... 8r-z-KLIM-
- Od: 21 wrz 2009, 19:03
- Auto: Była mazda 323f 1,5 Ba/bh 1998r. a jest teraz madzia 626 GF 2,0 FS 115km z 2000r.
witam
czy moze mi ktos pomoc bo nigdzie nie moge sie dowiedziec w jaki sposob do mazdy 323f ba lub v6 sa mocowane oryginalne dokladki tzw "łezki" ? wiem ze mozna przyklejic ale chce wiedziec jak w inny sposob sa zamontowane? czy sa tam jakies tzw kolki rozporowe czy normalne sruby:) ?
prosze o pomoc bo poki co nikt na forum nie raczyl odpowiedziec a tylu znawców przeciez:)
ewentualnie kontakt na priv prosze
czy moze mi ktos pomoc bo nigdzie nie moge sie dowiedziec w jaki sposob do mazdy 323f ba lub v6 sa mocowane oryginalne dokladki tzw "łezki" ? wiem ze mozna przyklejic ale chce wiedziec jak w inny sposob sa zamontowane? czy sa tam jakies tzw kolki rozporowe czy normalne sruby:) ?
prosze o pomoc bo poki co nikt na forum nie raczyl odpowiedziec a tylu znawców przeciez:)
ewentualnie kontakt na priv prosze
- Od: 22 mar 2008, 14:34
- Auto: Mazda 323 F BA 1.8 16v '96
Mazda rx8
mateu5z PW otrzymałeś.
Słuchajcie mam prośbę. Czy ktoś mógłby spisać jakie obroty ma przy poszczególnych prędkościach Z5? Z podziałem na biegi oczywiście. Interesują mnie dla silnika Z5 ilość obrotów przy prędkościach:
60 km/h na 4 biegu,
90 km/h na 5 biegu
120 km/h na 5 biegu.
Oczywiście jak ktoś chce może sprawdzić tez inne kombinacje. Mnie osobiście tylko te są potrzebne.
Słuchajcie mam prośbę. Czy ktoś mógłby spisać jakie obroty ma przy poszczególnych prędkościach Z5? Z podziałem na biegi oczywiście. Interesują mnie dla silnika Z5 ilość obrotów przy prędkościach:
60 km/h na 4 biegu,
90 km/h na 5 biegu
120 km/h na 5 biegu.
Oczywiście jak ktoś chce może sprawdzić tez inne kombinacje. Mnie osobiście tylko te są potrzebne.
Jakiś tam podpis Leszka :P
Pieraś napisał(a):Wybaczcie ale mam wrażenie, że cały ten post to jeden wielki OFF TOPIC![]()
Sadziłem, że poczytam tutaj to czego dotyczy ten temat ... a tu tak naprawde większość to o [tiiit] maryni
Dokładnie! Od teraz wszystkie posty nie dotyczące opinii (np. poruszające kwestie techniczne, warsztatowe) będą usuwane.
To ja się dopiszę...
Mam 323f BA, 1.5. Jestem bardzo zadowolony. Samochód pewny, choć zdarzają się jakieś standardowe usterki. Ale nie tak jak w fiatach, skodach i innych plastikach! POLECAM
Mam 323f BA, 1.5. Jestem bardzo zadowolony. Samochód pewny, choć zdarzają się jakieś standardowe usterki. Ale nie tak jak w fiatach, skodach i innych plastikach! POLECAM
- Od: 25 kwi 2008, 00:13
- Auto: Mazda 323F BA, '97
Witam. Sprzedałem swoją starą BG i szukam nowej furki. Co myślicie o tym modelu? Mnie osobiscie kusi 114koni i klimatyzacja.
Liczę na wasze porady. Czy ten silnik bedzie dobrze chodził na gazie? Czemu nie ma nigdzie nowych znaczków? Jak to chyba wersja po lifcie (?) i główne pytanie czy ten model będzie rdzewiał tak jak moja stara bg z 91 roku-podłoga to normalnie porażka była :/
I czy w tym modelu poprawili hamulce w, BG były kiepskie i sie czesto zapiekały
Liczę na wasze porady. Czy ten silnik bedzie dobrze chodził na gazie? Czemu nie ma nigdzie nowych znaczków? Jak to chyba wersja po lifcie (?) i główne pytanie czy ten model będzie rdzewiał tak jak moja stara bg z 91 roku-podłoga to normalnie porażka była :/
I czy w tym modelu poprawili hamulce w, BG były kiepskie i sie czesto zapiekały
- Od: 1 gru 2008, 16:07
- Auto: 323F BG1.6 8V 1991r 84km 125Nm
Z gazem nie mam żadnych problemów – mam Holenderska instalację.
Rdza się pojawia, ale moja była walona niestety, więc to prawdopodobnie od tego. Nie była zbyt zadbana co też nie pozostało bez winy
Mam hamulce bez ABS i sprawują się świetnie.
Silnik jest bezkolizyjny jak ktoś wyżej napisał.
Mysle, że ten silnik to najlepszy stosunek mocy do spalania.
Rdza się pojawia, ale moja była walona niestety, więc to prawdopodobnie od tego. Nie była zbyt zadbana co też nie pozostało bez winy
Mam hamulce bez ABS i sprawują się świetnie.
Silnik jest bezkolizyjny jak ktoś wyżej napisał.
Mysle, że ten silnik to najlepszy stosunek mocy do spalania.
Ojciec ma 323f oczywiście 1.5
w sumie też często tym autem jeżdzę , i oprócz zawieszenia( chyba za lajtowe na nasze drogi ) nic sie nie działo, no standardowo olej w ilości ok 200ml na 1000km
No i zacząłem się zastanawiać nad autem dla siebie gdyż nissan już poszedł do żyda .
Myśle nad albo 1.8 albo 2.0 V6
oczywiście kupuje w PB i sam gazuje ( wtedy wiem co mam i ile zrobione i jak działa na tym lpg)
powiedzcie mi co wybrać lepiej wg was?
Tłumaczenie ,że dźwięk V6 jest super mnie nie przekonuje... super jest V10 , ewentualnie V8, lub uturbione 200 kucy:)
chodzi mi aby kupić w miarę nie wolną, ale trochę tanią mazde do przemieszczania się:)
rzadko trasy
w sumie też często tym autem jeżdzę , i oprócz zawieszenia( chyba za lajtowe na nasze drogi ) nic sie nie działo, no standardowo olej w ilości ok 200ml na 1000km
No i zacząłem się zastanawiać nad autem dla siebie gdyż nissan już poszedł do żyda .
Myśle nad albo 1.8 albo 2.0 V6
oczywiście kupuje w PB i sam gazuje ( wtedy wiem co mam i ile zrobione i jak działa na tym lpg)
powiedzcie mi co wybrać lepiej wg was?
Tłumaczenie ,że dźwięk V6 jest super mnie nie przekonuje... super jest V10 , ewentualnie V8, lub uturbione 200 kucy:)
chodzi mi aby kupić w miarę nie wolną, ale trochę tanią mazde do przemieszczania się:)
rzadko trasy
Została sama mazda żony i bmw.
Nissana z avatara już nie mam ale zostawiłem sobie avatara jako pamiątkę starych dobrych czasów.
Nissana z avatara już nie mam ale zostawiłem sobie avatara jako pamiątkę starych dobrych czasów.
- Od: 13 lis 2008, 09:30
- Auto: bmw 323 e46
z innego tematu
1,5-11,9s
1,8-9,8s katalogowo
2,0-8,5s
9,8 sek katalogowo w rzeczywistosci jest troszke szybciej
Sprzedam moją Mazdę, lub zamienię na kombi lub coś innego, większego.
- Od: 7 sie 2010, 18:37
- Auto: Była: Mazda 323F BA 1840cm3 96/97r LPG
Jest 3 BL 1.6 LPG 2009
w sumie 9.8 to też trochę dużo
raczej porozglądam się za 2.0
wszędzie piszą ,że nie dużo więcej pali niż 1.8, pewnie i tak człowiek siądzie do takiego to z 13-14 w mieście spali sobie benzynki.
ale po nissanie każde auto będzie mało palić
ps. też wam szyby latają jak są do połowy otwarte czy to tylko mojego ojca bite było?
raczej porozglądam się za 2.0
wszędzie piszą ,że nie dużo więcej pali niż 1.8, pewnie i tak człowiek siądzie do takiego to z 13-14 w mieście spali sobie benzynki.
ale po nissanie każde auto będzie mało palić
ps. też wam szyby latają jak są do połowy otwarte czy to tylko mojego ojca bite było?
Została sama mazda żony i bmw.
- Od: 13 lis 2008, 09:30
- Auto: bmw 323 e46