Mazda 323F BA, centralny zamek z pilota. Różne pytania i problemy
No mam takie "cudo" tylko myślałem że się obędzie bez szukania i ktoś wie dokładnie jak się w to "wpiąć" i w który kabel dokładnie... Ale cóż, nie ma lekko he, trzeba się bedzię z tym pobawić troszkę...
- Od: 11 lis 2008, 15:08
- Auto: mazda 323F BA 1,5 95r +gaz
kable od migaczy są zielono/białe, zielono/czarne...
wchodzą chyba w taką białą złączkę.. nie pamiętam dokładnie więc mogę się mylić..
:edit:
znalazłem coś takiego.. wybaczcie że zdjęcie z telefonu ale nie mam dostępu do skanera teraz.. kiedyś sam szukałem czegoś takiego i wydrukowałem sobie żeby nie mieć problemów przy podłączaniu.. nawet nie pamiętam gdzie to znalazłem..
Instrukcja jest do mazdy 323 po 95 roku (tak napisane na kartce)

pozdr
wchodzą chyba w taką białą złączkę.. nie pamiętam dokładnie więc mogę się mylić..
:edit:
znalazłem coś takiego.. wybaczcie że zdjęcie z telefonu ale nie mam dostępu do skanera teraz.. kiedyś sam szukałem czegoś takiego i wydrukowałem sobie żeby nie mieć problemów przy podłączaniu.. nawet nie pamiętam gdzie to znalazłem..
Instrukcja jest do mazdy 323 po 95 roku (tak napisane na kartce)

pozdr
pǝǝdsɐpzɐɯ
- Od: 22 gru 2007, 13:11
- Auto: 323F BA '97 1.5 16V
Noble Green
Witam szanownych kolegow. Posiadam mazde 323F BA 1996r i mam problem z centralnym zmkiem. Mianowice przy zamykaniu dzwi kluczykiem (nie posiadam pilota) wszystkie dzwi sie zamykaja oprocz tylnych od strony kierowcy. Dodam ze jak auto jest cale zamkniete to otwiera wszystkie dzwi ale juz nie zamyka tych jednych. Wiec jezeli ktos mial podobny problem lub wie o co chodzi to prosze o pomoc . Pozdrawiam!
Moja Nowa Madzia 323F 2.0V6 ZAPRASZAM http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=321&t=165730
Moja BYŁA Madzia http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=111034&p=2480591#p2480591Zapraszam:)
Moja BYŁA Madzia http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=111034&p=2480591#p2480591Zapraszam:)
- Od: 15 gru 2009, 12:44
- Auto: Mazda 323F BA 2.0 V6 95r.
ja mam podobny problem
jak zamykam drzwi od strony kierowcy, to zazwyczaj nie zamyka mi drzwi pasazera,
zamykajac drzwi z kluczyka od strony pasazera – zamyka druga strone bezproblemowo.
czy problemem moze byc podobnie jak u kolegi wyzej – silownik drzwi pasazera?
jak zamykam drzwi od strony kierowcy, to zazwyczaj nie zamyka mi drzwi pasazera,
zamykajac drzwi z kluczyka od strony pasazera – zamyka druga strone bezproblemowo.
czy problemem moze byc podobnie jak u kolegi wyzej – silownik drzwi pasazera?
Hope for the best, prepare for the worst
Moja 323C
Moja 323C
- Od: 16 maja 2007, 15:02
- Auto: Mazda MX-3 white V6
Najprawdopodobniej. Najlepiej zdemontować wszystko co jest związane z zamkiem w drzwiach , dobrze wyczyścić , posmarować i GIT. Jeżeli siłownik działa to na pewno pomoże. Lepiej chyba to zrobić pierwsze niż szukać nowego siłownika, a można to zrobić nawet na parkingu. Zamykając od str. pasażera działa ok. bo dane drzwi zamykasz mechanicznie, a nie siłownikiem centralnego. SUKCESÓW !
- Od: 15 kwi 2010, 09:51
- Auto: 323 F 1.8 96r.
wlasnie wczoraj uporalem sie z tym samym problelem.
rozbierz te drzwi, wyciagnij mechanizm centralnego zamka i rozbierz go. w srodku jest silniczek. u mnie byly zasniedziale styki dlatego zamek przestal dzialac. styki sa tam dosc smieszne bo blaszki wchodza do silnczka i tam sie stykaja z blaszkami silinczka. od strony zebatki jest dobre dojscie zeby podgiac te blaszki i zrobic im lepszy styk.
wystarczy wyczyscic i musi dzialac
pozdro
ps. u mnie to tez nie dzialaly lewe tylne drzwi, wiec to moze jakas przypadlosc mazd BA
rozbierz te drzwi, wyciagnij mechanizm centralnego zamka i rozbierz go. w srodku jest silniczek. u mnie byly zasniedziale styki dlatego zamek przestal dzialac. styki sa tam dosc smieszne bo blaszki wchodza do silnczka i tam sie stykaja z blaszkami silinczka. od strony zebatki jest dobre dojscie zeby podgiac te blaszki i zrobic im lepszy styk.
wystarczy wyczyscic i musi dzialac
pozdro
ps. u mnie to tez nie dzialaly lewe tylne drzwi, wiec to moze jakas przypadlosc mazd BA
- Od: 13 lut 2010, 20:10
- Auto: 323S, Z5, '98
Red Arrow
Witam!
U mnie nie zamykały albo czasem otwierały drzwi tylne prawe. Pomogło zdemontowanie boczka i wyczyszczenie kawałka drutu od klamki był w tym kleju czarnym kleju od foli.
Pozdrawiam,
U mnie nie zamykały albo czasem otwierały drzwi tylne prawe. Pomogło zdemontowanie boczka i wyczyszczenie kawałka drutu od klamki był w tym kleju czarnym kleju od foli.
Pozdrawiam,
- Od: 17 kwi 2008, 23:07
- Auto: Mazda 3 1.6 Z6
Mam identyczny problem. Jutro po pracy sprawdzę oby dwa sposoby. Mam nadzieję, że któryś zadziała
Jeżeli nie, to pomyślę nad dołożeniem nowego sterownika 
Miałem problem, ponieważ nie centralny nie chciał mi odbijać (pkt 1 chyba, coś mi szwankuje, bo czasem jak otworze drzwi kierowcy to lampka w środku się nie pali).
Jednakże, gdy centralny odbił, wszystko poszło jak po maśle
Samochód zapikał – najpierw w pkt 5 i później po zakończeniu programowania.
Dzięki za pomoc
Miałem problem, ponieważ nie centralny nie chciał mi odbijać (pkt 1 chyba, coś mi szwankuje, bo czasem jak otworze drzwi kierowcy to lampka w środku się nie pali).
Jednakże, gdy centralny odbił, wszystko poszło jak po maśle
Dzięki za pomoc
- Od: 12 cze 2010, 09:34
- Auto: 323 1.5 96r
A czy ktos posiada moze rozpiske tej kostki od centralnego dla 323f ba po lifcie? bo dzisiaj sie zabralem za montaz centralki na pilota i chcialem skorzystac z rozpiski tej kostki powyzej ale sie okazalo ze moja jest troche inna, i ma wiecej podlaczonych przewodow.
- Od: 4 cze 2010, 11:56
- Auto: mazda 323f BA 1.5 16v '97
Witam. Dzisiaj byłem u fachowca. Podłączył mi centralny z pilota ale działał tylko po prawej stronie (od pasażera) + bagażnik.
Jutro będzie dalej pracował , dlaczego prawa strona nie cyka. Widocznie moja zabawa z centralnym okazała się zła w skutkach
Ciekawe co się przepaliło ?
Siłownik ?:D

Jutro będzie dalej pracował , dlaczego prawa strona nie cyka. Widocznie moja zabawa z centralnym okazała się zła w skutkach
Ciekawe co się przepaliło ?
Siłownik ?:D
"Nie ufam nikomu, kocham tylko tych co na to zasłużyli.. "
- Od: 20 paź 2009, 16:35
- Auto: Mazda 323F BA Z5 1994`
lukaszwnw napisał(a):Cruel.Art napisał(a):I to jest ta po lifcie, tak?
hmm ale co ?
Wyżej jest wrzucony foto bezpieczników .
A moja Mazda to 323 BA 1994 R . Wiec chyba przed liftem
Czy ten schemat do podłączenia jest po lifcie, a moze taki sam, nie znam sie więc pytam. A ze jestem laikiem to inna sprawa
IMASEN rozumiem z tego co znalazłem że to fabryczny moduł odpowiedzialny za centralny? lukaszwnw będziesz naprawiał ten moduł czy kupujesz czy zostawiasz jak jest? można to sprawdzić czy moduł jest spalony jakoś? bo tak jak pisałem, mi nie działa z kluczyka i door lock więc możliwe że też mam spalony ten oryginalny moduł.