Zawieszenie? Identyfikacja części.

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez masakrator » 16 sie 2010, 11:33

A wiec jak w podpisie: Mazda 626 GF/FS 97. Moja lepsza połowa wybrała się na wakacje. Twierdziła ze jadąc powoli słyszy delikatne stukanie z przodu samochodu, w pewnym momencie jadąc szutrowa droga stukanie ostało, a samochód po czymś przejechał. Za samochodem leżał element który jest na zdjęciu poniżej, jego temperatura dobitnie świadczyła o tym ze przed chwilą to właśnie on opuścił samochód. Przeglądałem przed chwilą aukcje na allegro, ale nie trafiłem póki co na nic co by przypominało ową część.

1. Prośba jest o pomoc w identyfikacji elementu.

2. Czy jego brak definitywnie wyklucza poruszanie się samochodem.

Obrazek
http://dsignlab.pl
Forumowicz

Od: 12 lut 2008, 10:21
Auto: 626 GF 2.0i FS

Postprzez kielo » 16 sie 2010, 19:30

Z tego co kojarzę to jest element z układu wydechowego a nie z zawieszenia. To jakiś taki gumowy zderzak który jest gdzieś chyba w okolicach tylnych wahaczy na tych największych zawijasach rury wydechowej.
Forumowicz

Od: 20 lip 2008, 11:23
Auto: Mazda 6 GY 2.0B 2005

Postprzez masakrator » 19 sie 2010, 11:49

kielo napisał(a):Z tego co kojarzę to jest element z układu wydechowego a nie z zawieszenia. To jakiś taki gumowy zderzak który jest gdzieś chyba w okolicach tylnych wahaczy na tych największych zawijasach rury wydechowej.

Wielkie dzieki za odpowiedz, miales racje to ustrojstwo odpadło od rury wydechowej wlasnie w okolicy tylnego wahacza, wyglada to na jakis element wywazajacy, nie jest do niczego przymocowany z drugiej strony. Potrzebny nie potrzebny na miejsce przyspawac bedzie go trzeba.
http://dsignlab.pl
Forumowicz

Od: 12 lut 2008, 10:21
Auto: 626 GF 2.0i FS