yoshiwwy napisał(a):Aż tak dobrze to nie jest. Dlatego mam dylemat.
Dlatego w takiej kwocie kupuj Benzynę, niezależnie od marki.
www.mazdaspeed.pl
W 100% się zgadzam, zapewne i tak przyjdzie nie jedno zrobić jak zawieszenie, tłumiki itd. W dieslu jest wysokie prawdopodobieństwo wymiany koła 2M, sprzęgła, turbiny i wtrysków przy wyższych przebiegach. Z pewnością ktoś nie dołoży przed sprzedażą do interesu. W tym pieniądzach na pewno nic się pewnego nie trafi.Myjk napisał(a):w takiej kwocie kupuj Benzynę, niezależnie od marki.
hbo napisał(a):jeden spory plus, mianowicie cisza w trasie
yoshiwwy napisał(a):Chyba się mylisz w tej kwestii. Benzyna jest cichsza, przynajmniej moim zdaniem.
Fajnie fajnie, ale my tu o M6domin1979 napisał(a):Audi Q7
Porównywując M6 benz, vs. M6 diesel przy prędkości autostradowej(powyżej 4000 obr/min) w benzynie oprócz szumu powietrza, zaczyna wyć silnik. W dieslu silnika prawie nie słychać.domin1979 napisał(a):domin1979 napisał(a):Aha, na marginesie to wg mnie większym problem teraz są opory powietrze i generowany przez nie hałas niż same silniki
W benzynie wydaje mi się ciszej. Z ciekawości zaraz porównam.hbo napisał(a):domin1979 Miałeś chyba M6 w dieslu...? porównujesz ją do cx'a benzyny? czy jeżdziłeś M6 w benzynie?
domin1979 napisał(a):Tutaj raczej mówimy o dieslach nowszych w common railu, które są zdecydowanie cichsze od poprzedników.
domin1979 napisał(a):3 różne samochody które przyszły mi do głowy. Muszę stwierdzić Myjk, że Twoja teoria idzie do kosza
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości