Witam
Od pewnego czasu mam problem z hamulcami – sa salbsze niz kiedys, dodatkowo grzeją sie przednie koła – czasem wystarczy kilka minut jazdy i tarcz nie da sie dotknąć – a alusy sa ciepłe (ale bez problemu je idzie dotknac i na nich "trzymac" reke)
Podejrzewam, ze do wymiany sa tarcze, klocki z przodu – jakich firm zakupic? na allegro sa glownie do modeli BG i BJ do BA nic nie widze..
Czy to będzie przyczyna – dodam ze plyn hamulcowy tez jest do wymiany juz – ale chce zrobic to za 1 razem..
Słabe hamulce, grzeja się koła
Strona 1 z 1
Jak znajdziesz to polecam tarcze Brembo, klocuszki Ferrodo nie zawiodły mnie ani w 1.5 ani w 1.8, później miałem tarcze "no name" i klocki ATE są [tiiit] do dziś
Odradzam kupowanie najtańszego badziewia z allegro, kiedyś założyłem, zjechałem z dwóch górek i z klocków był kisiel, wogóle nie hamowały
Jest jeszcze szansa że gdzieś dostaniesz klocuszki TRW Lucas obecnie chyba już samo "Lucas", tutaj już różnie bywa, z doświadczenia z poprzednimi autami wiem ze Lucas się trochę spodlił i nie robi już takich produktów jak kiedyś, w dwóch furkach klocki mi lubiały piszczeć po zagrzaniu, reklamacji nie uwzględnili, jedynie podpowiedzili żeby je trochę szlifnąć. Pomogło na jakiś czas... a wcale nie rajdowałem
Pozdrawiam,
k-pako
Jest jeszcze szansa że gdzieś dostaniesz klocuszki TRW Lucas obecnie chyba już samo "Lucas", tutaj już różnie bywa, z doświadczenia z poprzednimi autami wiem ze Lucas się trochę spodlił i nie robi już takich produktów jak kiedyś, w dwóch furkach klocki mi lubiały piszczeć po zagrzaniu, reklamacji nie uwzględnili, jedynie podpowiedzili żeby je trochę szlifnąć. Pomogło na jakiś czas... a wcale nie rajdowałem
Pozdrawiam,
k-pako
- Od: 24 lip 2008, 09:15
- Auto: 323 BG 1.8 GT,
M6 2.0 CR 136
Ty gosciu lepiej sobie sprawdz czy masz cos w bebnach ja tak mialem ze po paru hamowaniach nie mozna bylo felgi dotknac, porozbieralem a z tylu byl moze mm okladziny , efektywnosc hamowania to byla porazka jak sprawdzalem kumpla samochod to tak jakby moj wogole nie hamowal. Teraz po nacisnieciu hamulca odrazu czuc ze auto zbija predkosc:D. A najlepiej zrob sobie przod i tyl koszta nie sa jakies kosmiczne;)
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Strona 1 z 1