Jakie kombi do 25000?

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez pdrog » 5 sie 2010, 07:27

JohnnyB napisał(a):..... Alehambre weź, albo Galxy ....

Jeśli w ten deseń gabarytowy to IMHO MPV będzie lepszą opcją.
pdrog

Postprzez JohnnyB » 5 sie 2010, 08:11

pdrog napisał(a):Jeśli w ten deseń gabarytowy to IMHO MPV będzie lepszą opcją.

Dlaczego ?
W mojej opinii na pewno coś z VW TDI będzie lepsze pod względem utrzymania bo :
więcej części, no i są to stare TDI na VP (chyba) czyli i to mało pali, i pojedzie na wszystkim, może i klekocze głośniej, ale w środku jest dość cicho.
Dużo miejsca, w miarę ekonomiczne no i tanie w utrzymaniu. Jeśli ktoś nie chce wziąć VW bo mu znaczek nie pasuje można wziąć Forda :-D, przynajmniej ten Diesel w Fordzie dawał radę.
..::Born To Rise Hell::..
Forumowicz

Od: 1 lip 2009, 21:27
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez TALREP » 5 sie 2010, 08:20

Auto niestety nie zarabia, te przebiegi to głównie jeżdżenie rekreacyjno/towarzyskie wymuszone moją obecną sytuacją, która w ciągu co najmniej najbliższego roku się nie zmieni.

Vana nie potrzebuję :)
ObrazekObrazek
Forumowicz

Od: 29 lis 2005, 16:30
Auto: była mazda 323f BG 1.6 1991r
jest toyota avensis T25 2.0 2003r

Postprzez nemi » 5 sie 2010, 08:21

JohnnyB napisał(a):przynajmniej ten Diesel w Fordzie dawał radę.

...i jest błędnie zamocowany, przez co urywa się śruba mocowania silnika <lol>.
Tak naprawdę nie ma i nie będzie już aut idealnych i trzeba iść zwyczajnie na kompromis. Określić słabe punkty każdego z aut i wybrać te auto, z którego wadami jesteśmy się w stanie pogodzić.
A często sprowadza się to do wyboru mniejszego zła <lol>.
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez brii » 5 sie 2010, 08:22

JohnnyB napisał(a):Albo Alehambre weź, albo Galxy

Nie lubisz kolegi?? ;)
Może i buda duża ale nie za wygodna – nie jeden zwykły samochód zapewnia wygodniejsze miejsca dla pasażerów z tyłu.
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez nemi » 5 sie 2010, 08:28

Przy tak dużych przebiegach ja bym wybrał Octavię :P. Pod względem bezawaryjności biła wszystko na łeb z czymkolwiek i kiedykolwiek miałem styczność u siebie i w rodzinie. Do tego stosunkowo mało traci na wartości, a mimo wszystko za stosunkowo niewiele otrzymujemy tak wiele, tylko z badziewnym znaczkiem.
To są naprawdę żywotne auta...
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Forumowicz

Postprzez JohnnyB » 5 sie 2010, 08:45

Co do śruby nie miałem pojęcia, ale to można jakoś przy patentować :P
Mi tam z tyłu było wygodnie, no ale jakoś trzeźwy nie byłem :P
Skoro Kolega TALREP wykluczył Vany nie podejmuje dalej tej dyskusji.

A co do Octavi jak najbardziej się zgadzam, ale z tyłu to raczej za karę niż dobrowolnie bym usiadł. Miejsca bardzo mało jak na auto takich gabarytów. Poza tym wersja Celebrity była już bardzo dobrze wyposażona, a silnik ASZ 1.9 TDI 130KM dawał już sporą frajdę z jazdy.
Ale poczciwa 90KM też da radę, no i turbo bez zmiennej geometrii, co czynni ją naprawdę długowieczną co pokazał powyżej Kolega nemi
Ciasne ale proste jak budowa cepa. no i naprawdę mocne zawieszenie, później już było w skodach tylko gorzej...no i można trafić z dołączanym tylnym napędem....
Forumowicz

Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez nemi » 5 sie 2010, 09:01

JohnnyB napisał(a):Poza tym wersja Celebrity była już bardzo dobrze wyposażona
\
Celebrity? Były Classic, Ambiente, Exclusive, Lauren&Clement i chyba Rider, przy czym od Ambiente zaczyna się wyposażenie przyzwoite (w najniższej wersji wyposażenia trzeba się cieszyć, że jest rozrusznik w ogóle i nie trzeba odpalać na korbę). Celebrity jeśli w ogóle była, to ja nigdy nie widziałem i nie słyszałem, więc będzie ciężko kupić. Było też trochę wersji "specjalnych", wersje usportowione, z pakietem na bezdroża itp., ale to raczej też ciężko trafić.

JohnnyB napisał(a):Miejsca bardzo mało jak na auto takich gabarytów.

Hehe, szkoda, że nie widzieliście mojej miny, jak miałem odebrać jednodniową córkę ze szpitala i mi się fotelik za fotelem kierowcy nie zmieścił hahaha, a mam ~173 cm wzrostu tylko. A fotelik jest mały i zgrabny :].
W Fordzie natomiast mieści się za mną i fotelik i... walizka na kółkach na podłodze. Teraz pod względem miejsca określiłbym swoje zadowolenie 9/10 :).
Ale rozmiar samochodu ma też swoje wady: zimny łokieć odpada, bo jest dla mnie za wysoko <lol> – a we wszystkich autach traktowałem podszybie drzwi jako podłokietnik :).
Forumowicz

Postprzez JohnnyB » 5 sie 2010, 09:13

nemi napisał(a):Celebrity? Były Classic, Ambiente, Exclusive, Lauren&Clement i chyba Rider,

Miała wszystko oprócz skórzanej tapicerki, włączając szyberdach i występowała chyba tylko z silnikiem 1,9 130 KM,
wiem bo taką chciałem kupić, nawet znalazłem ale nie dało mi było jej kupić........
Forumowicz

Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez Kuguar » 5 sie 2010, 10:23

A że tak spytam, czemu akurat kombi które są jak karawan ? :)
ObrazekObrazek
Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Forumowicz

Od: 12 lip 2010, 10:05
Auto: Mazda 3 benzyna ;)

Postprzez loockas » 5 sie 2010, 10:45

Nie pomyślałeś, że ktoś właśnie takiego nadwozia może potrzebować? Nie dla każdego auta to zabawka... dla niektórych to narzędzie i środek ułatwiający codzienne życie... Mam wrażenie, że ty specjalnie prowokujesz...
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez Kuguar » 5 sie 2010, 10:48

A Ty nie pomyślałeś że właśnie pytam z ciekawości do czego potrzebuje auta to może podam mu alternatywę ? Mam wrażenie że się przypierdalasz ;)
ObrazekObrazek
Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Forumowicz

Od: 12 lip 2010, 10:05
Auto: Mazda 3 benzyna ;)

Postprzez pdrog » 5 sie 2010, 10:56

JohnnyB napisał(a):
pdrog napisał(a):Jeśli w ten deseń gabarytowy to IMHO MPV będzie lepszą opcją.

Dlaczego ?
W mojej opinii na pewno coś z VW TDI będzie lepsze pod względem utrzymania bo :
więcej części, no i są to stare TDI na VP (chyba) czyli i to mało pali, i pojedzie na wszystkim, może i klekocze głośniej, ale w środku jest dość cicho.
Dużo miejsca, w miarę ekonomiczne no i tanie w utrzymaniu. Jeśli ktoś nie chce wziąć VW bo mu znaczek nie pasuje można wziąć Forda :-D, przynajmniej ten Diesel w Fordzie dawał radę.

Części do mpv to nie jest problem – są dostępne i ceny też niewygórowane. Mazda z pewnością jest mniej awaryjna, co prawda mpv nie występowała (przynajmniej szukałem i nie znalazłem) w raportach TUV/ADAC ale trio galaxy/sharan/alhambra zazwyczaj okupowały ostatnie dziesiątki – gorsza z vanów była carnival i voyager.
Miałem okazję pojeżdzić sharanem w klekocie ( strasznie głośny ) i alhambrą 2.0 benzyna ( jeszcze mniej daje radę niż mpv 2.0 benzyna ) – żenująca jakość tapicerek, plastików, baaardzo kiepsko z miejscem na nogi ( mam co prawda 194 cm wzrostu) ale w mpv nie mam problemu nawet za moim fotelem miejsca na nogi w bród. Istotną zaletą mpv są przesuwane drzwi ...... i wogle jest fajna. ;P
pdrog

Postprzez Magdalena » 5 sie 2010, 11:02

A już myślałam, że w tym temacie będzie spokój :| Kuguar bez przekleństw proszę, mam wrażenie że chcesz odpocząć trochę od forum :>

Temat zamykam, posprzątam a wy trochę ochłoniecie :P
Ruda czarownica
Forumowicz

Od: 11 lut 2008, 00:17
Auto: 323 P/Małe czarne

Postprzez Grzyby » 5 sie 2010, 11:45

Kuguar napisał(a):Mam wrażenie że się przypierdalasz

Spokojnie obserwowałem kto pierwszy zarobi bana.
No i mamy zwycięzcę.
Do zobaczenia za 24h
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98