Brzęcząca strumienica
Strona 1 z 1
witam mam problem ze strumienica mianowicie wycieto mi kata bo byl za...bany i wstawiono strumienice mowili ze to dobry pomysl i czesto praktykowany i po jakis 2-3miesiacach zaczal brzeczec doslownie jak katalizator z przepalonym brzeczacym wkladem i teraz pytanie czy odwalili mi lipe czy jakas lewa strumienica nie wiem uzywka czy cus czy moze mozliwe jest to aby luski jakos sie posypaly? jak ktos cos wie albo mial podobny problem prosze o pomoc dzieki z gory
- Od: 18 maja 2010, 13:00
- Auto: mx-3 1.6 DOHC 1996r.
Daj sobie spokój z tą strumiennicą, wywal ją czym prędzej
. Wstaw rurkę albo kup nowego kata i po problemie
Po za tym na forum masz dużo informacji na temat katalizatorów, strumiennic itp
.
Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
-
jarek.ZE
- Od: 25 lis 2008, 01:19
- Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
aha wywal wstaw pstryk i sie zrobi kat nowy kosztuje troche nie mam narazie siana na to a rure wstawie i godbye przeglad bedzie albo w lape to mi sie nie usmiecha ale dobra koniec tematu dzwonilem do osoby ktora mi to montowala i mowi ze to nie jest strumienica tylko wlasnie walek zrobiony rura w obydowie jak katalizator bez wkladu tylko z rurka to teraz pytanie co to brzeczy ale dzieki z gory wszystkim za pomoc jak by nie bylo pojade gdzies nie bawem na kanal i zobaczymy pozdrawiam
Uniwersalny Kat nowy do 1,6 będzie kosztował jakieś 180 złotych na allegro. Nie wiem ile dałeś za ten wymysł tłumikarzy, ale pewnie z 50 złotych. Dla mnie to nie jest koszmarna kwota.
Było przed sprawdzić na forum i poszukać. teraz masz do wyboru zostawić, albo założyć rurkę lub kata.
Było przed sprawdzić na forum i poszukać. teraz masz do wyboru zostawić, albo założyć rurkę lub kata.
Lukano napisał(a):Uniwersalny Kat nowy do 1,6 będzie kosztował jakieś 180 złotych na allegro.
Znajdź mi taki za 180zł to kupię od razu bo mi gość od katalizatorów zaśpiewał 450
http://gallery.me.com/tajfun#100055 – Moja piękność 
- Od: 19 maja 2009, 21:06
- Auto: MX-3 1.6 16V '96r
Nie wiem jaki kształt dokładnie potrzebujesz. Wpisz w allegro "katalizator uniwersalny"
http://allegro.pl/item1156915701_katalizator_plaski_uniwersalny_50mm_1400_2000ccm.html
http://allegro.pl/item1154830542_katalizator_bosal_uniwersalny_099_949.html
http://allegro.pl/item1154061462_katalizator_uniwersalny_do_wspawania.html
masz masę tego. Nie słuchaj się gościa od katalizatorów, bo on ma marżę, że ho ho.
Za wspawanie zapłaciłem 30 złotych. Ja mam Bosala.

masz masę tego. Nie słuchaj się gościa od katalizatorów, bo on ma marżę, że ho ho.
Za wspawanie zapłaciłem 30 złotych. Ja mam Bosala.
no to super patrzalem przed wspawaniem strumienicy na katy i widzialem ceny wlasnie jakies okolo 400 zl w gore gdybym wiedzial ze za 180 zl moge miec kata to napewno bym nie wkladal jakiejs tam strumienicy w zasadzie za wspawanie i strumienice dalem 120 zl wiec 180 to nie jest duzy koszt ale niestety nie wiedzialem tego wczesniej madry polak po szkodzie ale dzieki za info lukano a jeszcze jedno pytanko ta bosala za 180 zl pasuje bez zadnego problemu do mx3 1,6 107km chodzi mi o srednice z obu stron czy nie trzeba tam nic zwerzac czy poszerzac i czy wszystko fafa normalnie pozniej? z gory dzieki
Kurcze dokładnie z wymiarami to ja Ci nie pomogę.
te aukcje dałem przykładowe, pierwsze z wyszukiwarki.
Ja zmieniałem w EC 1,6 ale jakieś trzy lata temu. Już dawno mx sprzedany, tak, że za wiele nie pomogę.
Ja wjechałem na kanał, pomierzyłem na oko i dopiero coś szukałem. No i za to głównie liczy sobie tłumikaż te 400 złotych, za pewność, że będzie pasował. A mogę się założyć, że wstawił by też bosala.
Średnica rur raczej powinna się zgadzać.
te aukcje dałem przykładowe, pierwsze z wyszukiwarki.
Ja zmieniałem w EC 1,6 ale jakieś trzy lata temu. Już dawno mx sprzedany, tak, że za wiele nie pomogę.
Ja wjechałem na kanał, pomierzyłem na oko i dopiero coś szukałem. No i za to głównie liczy sobie tłumikaż te 400 złotych, za pewność, że będzie pasował. A mogę się założyć, że wstawił by też bosala.
Średnica rur raczej powinna się zgadzać.
Strona 1 z 1