Witajcie,
od jakiegoś czasu mam drgania na lusterku wewnętrznym, czy ktoś miał już taki problem?
Próbowałem to rozebrać, ale po dobroci nie chce mnie wpuścić, a boję się nacisnąć za mocno, aby nie urwać plastiku.
kmykow
Lusterko wewnętrzne – drgania
Strona 1 z 1
Drga obudowa lusterka, drgania przenoszą się na lusterko – przez co widzę rozmazany obraz za mną.
-
kmykow
u mnie ostatnio to samo jest. podczas postoju albo jazdy przy wyższej prędkości tego nie zauważyłem. Najgorzej jest podczas ruszania i przyspieszania – wtedy [jaki?] obraz jest przez drgania ciężko widoczny
- Od: 30 paź 2009, 20:38
- Auto: mazda 6, 2.0 diesel 2004r.
MI$ napisał(a):U mnie w takim wypadku wystarczy ściszyć muzę![]()
U mnie dokładnie to samo
Ale pamiętam jak miałem poloneza Caro + to mi aż lusterko wyleciało z obudowy heheh...
http://www.grandpixel.pl My WebSite :)
W moim przypadku tez występowały drgania lusterka, co nie dawalo mi spokoju, jednak poradzilem sobie z tym w kilka sekund. Lusterko jest zamocowane na takiej szynie, ktora jest przyklejona do szyby, a przegub lusterka wchodzi w tą właśnie szynę. Należy przegub lusterka (z wyczuciem) wciskać ku dołowi szyby tak, aby sie nieco zacieśnił w swoim gnieździe. Teraz juz nic nie dgra i lusterko jest stabilne.
Przy tej okazji odkryłem, ze lusterko ma dwa przeguby, przez co można je dokładniej ustawić np. względem swojego wzrostu.
pzdr.
Przy tej okazji odkryłem, ze lusterko ma dwa przeguby, przez co można je dokładniej ustawić np. względem swojego wzrostu.
pzdr.
-
mscorp
...mialem ten sam problem(drgajace lusterko)...probowalem cos pogrzebac ale tez balem sie ze polamie...a przy okazji wymienilem poduszke silnika (centralna pod silnikiem) i problem ustal...ps a te ustawienia nie sa do wzrostu tylko do jazdy dziennej i nocnej-inaczej odbija obraz-swiatla nie rażą
chudydzolo napisał(a): a te ustawienia nie sa do wzrostu tylko do jazdy dziennej i nocnej-inaczej odbija obraz-swiatla nie rażą
nie mowiłem o dzwigience przestawiania lusterka dzien/noc, tylko o przegubach, dzieki ktorym cale lusterko mozna ustawic albo nizej albo wyzej, a jak komus odpowiada to nawet w lewo czy w prawo.
pzdr
-
mscorp
Strona 1 z 1