Konkurs Fotograficzny MazdaSpeed – I tura – ankieta
I ja tez zaglosowalem 
- Od: 18 sty 2010, 21:32
- Auto: Była Mazda MX-3
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
jest Fiat Coupe 2.0 20v 147KM
Świetne fotki, interesujące interpretacje mazdy 
Tylko kto podaje wyniki podczas wyborów? Chyba tylko polsat w barze

Tylko kto podaje wyniki podczas wyborów? Chyba tylko polsat w barze
-
umbesiegt
Done. Słabo coś...

- Od: 6 cze 2008, 20:30
- Auto: MX-3 1.6 B6 '93r
MX-3 1.8 BP '91/'95r
Mazda 2 1.5 '08r
Mazda RX-8 03r
Mazda 6 II GH '10r
TMS – bardzo fajne foto ale niestety muszę Cię zmartwić. W tle znajduje się (jeśli się nie mylę) Rafineria Lotos koło Gdańska. Jest to obiekt strategiczny i bez zezwolenia nie można go fotografować. Można za to nieżle beknąć. Wiem coś o tym bo 2 lata temu robiłem fotki tam i mnie zgarneli...
Nie jest istotne to , czy robisz to amatorsko, czy PRO.
Na szczęście sprawa skonczyła sie polubownie.
Jedynie ostrzegam przed tym – jak dla mnie najlepsza fota, ale ...
Zdania są podzielone jeśli chodzi o interpretacje – "Co jest obiektem strategicznym ?" Jeszcze inni twierdzą że "obiekt strategiczny" to wymysł komuny i niema mocy prawnej, ale ja miałem problemy.
Cytat z forum "Dla przykladu z informacji od ludzi w temacie uslyszalem ze ne wolno fotografowac np. zbiornikow paliwa (Cekanowo pod Płockiem), ale fotografowanie kombinatu/rafinerii Orlenu spoza terenu jest dozolone (nawet jest konkurs fotograficzny dotyczacy Orlenu i nie ma nic o zakazie). Tak wiec sprawa nie dokonca jasna."
Link do forum : http://www.forfoto.pl/showthread.php?tid=3797
P.S. Teren Rafinerii nie jest obiektem udostępnionym publicznie.
Cytat z forum "Dla przykladu z informacji od ludzi w temacie uslyszalem ze ne wolno fotografowac np. zbiornikow paliwa (Cekanowo pod Płockiem), ale fotografowanie kombinatu/rafinerii Orlenu spoza terenu jest dozolone (nawet jest konkurs fotograficzny dotyczacy Orlenu i nie ma nic o zakazie). Tak wiec sprawa nie dokonca jasna."
Link do forum : http://www.forfoto.pl/showthread.php?tid=3797
P.S. Teren Rafinerii nie jest obiektem udostępnionym publicznie.
Ostatnio edytowano 15 lip 2010, 15:54 przez Aidan, łącznie edytowano 1 raz
Wybór trudny. Konkurencja duża. Te wyniki w trakcie trwającego głosowania nie są chyba dobrym pomysłem.
Moim zdaniem może to prowadzić do wypaczenia wyniku. Tak jak nicki pod zdjęciami. BTW zabrakło mi klików, niestety kogoś musiałem pominąć.
Moim zdaniem może to prowadzić do wypaczenia wyniku. Tak jak nicki pod zdjęciami. BTW zabrakło mi klików, niestety kogoś musiałem pominąć.
Jestem magiem posługuję się fragiem 
- Od: 6 sty 2008, 15:58
- Auto: 323f BA BP '95 –> Dupowóz Grandtour 2,2 klekot
yoshiwwy napisał(a):może to prowadzić do wypaczenia wyniku
Zgadzam się w 100 %, powinno być anonimowe.
yoshiwwy napisał(a):Te wyniki w trakcie trwającego głosowania nie są chyba dobrym pomysłem.
Moim zdaniem może to prowadzić do wypaczenia wyniku.
Jak ktoś głosuje po nicku czy po ilości dotychczasowych głosów, to powinien się nad sobą zastanowić.
Pozdor Myjk
Aidan napisał(a):TMS – bardzo fajne foto ale niestety muszę Cię zmartwić. W tle znajduje się (jeśli się nie mylę) Rafineria Lotos koło Gdańska. Jest to obiekt strategiczny i bez zezwolenia nie można go fotografować. Można za to nieżle beknąć. Wiem coś o tym bo 2 lata temu robiłem fotki tam i mnie zgarneli...
Nie jest istotne to , czy robisz to amatorsko, czy PRO.
Na szczęście sprawa skonczyła sie polubownie.
Jedynie ostrzegam przed tym
Co prawda nie znam się na tych prawach i "obiektach strategicznych" jednak często pracuje w podobnych zakładach chemicznych i problemów jest masa z robieniem zdjęć – trzeba zdobywać pozwolenia, legitymować się przed ochroną itd. jednak dotyczy to tylko i wyłącznie terenu zakładu, jeżeli poza nim zdjęcia są robione to chyba nikt nie może CI nic zrobić. Nie wiem jak to się ma jeżeli na ogrodzeniu widnieją tabliczki "zakaz fotografowania".
Ale fakt, jest to wymysł komunistyczny bo wszyscy chronią swoją technologię itd ( nawet w fabryce czekoladek nie wolno było zdjęć robić
dodawanie jest juz zamkniete czy nie jeszcze
? bo bym sie wpisal tez 
Sprawdź, co tatuaż mówi o człowieku. Jego wzór świadczy o cechach charakteru.
DZIWACZNY WZÓR
To w rzeczywistości bardzo odpowiedzialny człowiek, ale nie brakuje mu poczucia humoru, którym może cię znienacka zaskoczyć.
DZIWACZNY WZÓR
To w rzeczywistości bardzo odpowiedzialny człowiek, ale nie brakuje mu poczucia humoru, którym może cię znienacka zaskoczyć.
- Od: 13 sie 2009, 15:17
- Auto: Mazda 323F BA 94r 1,5 16V
Topaz napisał(a):Do momentu oddania glosow, glosujacy nie widzi wynikow. Wiec jest wszystko tajne. Potem juz nie moze zmienic glosow. Wg. mnie jest calkiem OK.
Topaz, z tym to się nie zgodzę. Wyniki widziałem przed zagłosowaniem klikając na "pokaż wyniki",a dodatkowo wszystkie zdjęcia są podpisane więc nic nie jest tajne.
Mało tego, wyniki widziałem będąc niezalogowanym otwierając www z przeglądarki w telefonie.
I zgadzam się z kolegami, że wyniki w trakcie trwania konkursu to kiepski pomysł.