Witam!
Posiadam mazde3 2.3 v6 z 2007 sprowadzona z USA, przebieg około 20kkm i mam pytanie czy dobrym rozwiązaniem jest gaz do mojej madzi, a jeśli tak to jaki i jaka cena? Zacząłem się nad tym zastanawiać bo po mieście wciąga 15l/100 Pb przy jeździe bez szaleństw. Proszę o porady.
Mazda3 2.3 LPG-prośba
Strona 1 z 1
Twoj silnik to na pewno nie V6 tylko R4.
W mazdzie 3 nie montowanao V6
Dla Ciebie to dobra informacja poniewaz koszt instalacji LPG bedzie mniejszy. Prawdopodobnie okolo 3 tys zl.
Przelicz czy to sie oplaca przy Twoich przebiegach. Z tego co wiem wielu ludzi poleca instalacje firmy BRC.
Na poczatku sprawdz czy wszysto jest ok z silniczkiem bo moim zdaniem pali on za duzo.
Mamy dwie mazdy 3 z czego jedna ma silniczek 2.3 i spalanie w miescie przy mocno dynamicznej jezdzie to okolo 14 litrow. W wersi 2,0 spalanie utrzyuje sie na poziomie 11 litrow przy szybkiej jezdzie.
W mazdzie 3 nie montowanao V6
Dla Ciebie to dobra informacja poniewaz koszt instalacji LPG bedzie mniejszy. Prawdopodobnie okolo 3 tys zl.
Przelicz czy to sie oplaca przy Twoich przebiegach. Z tego co wiem wielu ludzi poleca instalacje firmy BRC.
Na poczatku sprawdz czy wszysto jest ok z silniczkiem bo moim zdaniem pali on za duzo.
Mamy dwie mazdy 3 z czego jedna ma silniczek 2.3 i spalanie w miescie przy mocno dynamicznej jezdzie to okolo 14 litrow. W wersi 2,0 spalanie utrzyuje sie na poziomie 11 litrow przy szybkiej jezdzie.
mówiąc o spalaniu po mieście trzeba napisać co się przez to rozumie, mam diesla 1,6 i "po mieście" na odcinku 5km potrafiła spalić prawie 15l/100km (według komputera) – ale to jest Kraków i to nie była jazda tylko podjeżdżanie na jedynce o parę metrów.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- Od: 5 lip 2010, 21:04
- Auto: Mazda 3 1,6 MZ-CD 2005 HB
dodam ze skrzynia automat i odcinki to jakieś 3km w jedna stronę silnik ostygnie przez kilka godzin i ponownie 3km po mieście, po drodze 3 krzyżówki i światła. Tak więc myślę że spalanie 15l/100 chyba jest możliwe w tym przypadku. Nie wiem jak spala na trasie bo nigdzie się jeszcze nią nie wybierałem.
- Od: 17 maja 2008, 15:59
- Auto: Mazda 3s 2.3 AT hatchback USA
Hmm...wez pod uwage, ze gaz zalaczy Ci sie dopiero po pewnym odcinku- gdy silnik juz sie rozgrzeje.
Przez co oszczednosci na krotkim odcinku i zimnym silniku sa znikome. Biorac pod uwage koszt samej instlacji przemyslalbym jej montaz:)
Osbiscie nie jestem zwolennikiem gazu. Mam drugie autko Jeepa Grand Cheeroke wyposazonego w gaz.
Lecz tam silnik to V8 5,9 i praktycznie spalanie w miescie to okolo 30 litrow dlatego innej opcji nie ma...
Jednak przez to , ze czesto robie krotkie odcinki na zimnym silniku dosc czesto musze tankowac rowniez benzyne....
Przez co oszczednosci na krotkim odcinku i zimnym silniku sa znikome. Biorac pod uwage koszt samej instlacji przemyslalbym jej montaz:)
Osbiscie nie jestem zwolennikiem gazu. Mam drugie autko Jeepa Grand Cheeroke wyposazonego w gaz.
Lecz tam silnik to V8 5,9 i praktycznie spalanie w miescie to okolo 30 litrow dlatego innej opcji nie ma...
Jednak przez to , ze czesto robie krotkie odcinki na zimnym silniku dosc czesto musze tankowac rowniez benzyne....
witam mam m3 2.3 z 2005 roku kupiłem ją dwa lata temu i od razu założyłem gaz nie orientuje się dokładnie w tym ale komputer do tej instalacji mam stag 300. Mnie samochód jeżdzi bez zarzutu raz w roku serwis instalacji .Ja jeżdzę tak pół na pół miasto trasa przejeżdzam ok.15 tys. rocznie.. Zaraz po założeniu instalacji pojechałem na wczasy ok.3000 tys. km. i spalanie wyszło mi obciążonym autem i z klimą prędkości 100 -140 km/h 11l na 100km. więc to chyba dobrze w zimie troszke częściej przy jeżdzie na krótkich odcinkach trzeba tankowac benzynę, spalanie gazu w mieście w zimie to ok 14 l teraz 12,5 13l .ja za montarz 2 lata temu zapłaciłem 2,4 zł z tym że wlew mam schowany obok wlewu paliwa. Jeżeli masz pytania dzwoń 502 588568. Generalnie mazda 3 z silnikiem2.3 to jest niezła wyścigówka i do tego pięknie wygląda ja jeszcze mam spojler co dodaje jej sportowego pazura. A dodam że ja mam skrzynię manualną .
Pozdrawiam Marcin.
Pozdrawiam Marcin.
-
ogro2
Witam ja mam skrzynie 5 biegową a są 6 biegowe? Chyba w nowszych rocznikach? i tak nie na temat wczoraj na trasie z klimą spalił mi 9 l gazu nic tylko jezdzic
-
ogro2
Strona 1 z 1