Witam. mam M3 1,6D 05r. ostatnio odkrylem iz od strony pasazera pod schowkiem z lewej strony , a za radiem kokpit sie bardzo nagrzewa. rozebralem oslonke i dostrzeglem jakby przewody klimatyzacji (pewnie sie myle) sie nagrzewaly. moze tez to byc nagrzewnica ktora dotyka metalowej obudowy i oddaje cieplo na kokpitu.
chcialbym sie zapytac czy to narmalne i ewentualnie co z tym zrobic.
z gory dziekuje za odpowiedzi
pozdrawiam
Dominik
nagrzewanie kokpitu
Strona 1 z 1
Też tak mam. A zauważyłem to podczas wymiany filtra kabinowego. Są to przewody chyba od klimatyzacji, a jeżeli tak, to jest to naturalne zjawisko.
"Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem." – "Pozdrawiam" Dr House
Też tak mam. Nawet się kiedyś oparzyłem jak szukałem źródła tego ciepła po omacku. Wniosek – nie macać po ciemku 
A swoją drogą to trochę kiepskie rozwiązanie, bo wychodzi na to że to co trzymasz w schowku to się grzeje, a dobrze by było żeby było chłodniejsze (napój, czeksa itp). Więc smakołyki wożę w podłokietniku, wrzucam tam mały zamrożony wkład do lodówki turystycznej i mam lodówke
btw. do podłokietnika wchodzi 4-pak także jak ktoś wybiera sie na grila czy inne małe piwko to akurat
(sory za oftop
)
A swoją drogą to trochę kiepskie rozwiązanie, bo wychodzi na to że to co trzymasz w schowku to się grzeje, a dobrze by było żeby było chłodniejsze (napój, czeksa itp). Więc smakołyki wożę w podłokietniku, wrzucam tam mały zamrożony wkład do lodówki turystycznej i mam lodówke
dzięki za info.
a macie coś takiego że jak jeździcie bez włączonego nawieku to to miejsce jest chłodne?
bo u mnie właśnie występuje ten obiaw. a może w tym miejscu jest nagrzewnica?
może wymiana płynu chłodniczego coś zmieni...
a macie coś takiego że jak jeździcie bez włączonego nawieku to to miejsce jest chłodne?
bo u mnie właśnie występuje ten obiaw. a może w tym miejscu jest nagrzewnica?
może wymiana płynu chłodniczego coś zmieni...
- Od: 27 lip 2009, 19:27
- Auto: MAZDA 3 1,6 D
Strona 1 z 1