Neonixos666 napisał(a):Czym zakleiłeś dziurę po tym obłamaniu?
wkreciłem wkręta
Neonixos666 napisał(a):Nie jest to super ważne ale lepiej żeby był na swoim miejscu
zrobie to mam już nawet patent z wkładem od długopisu ma identyczną średnicę otworu co ta ułamana rurka, ale to jest od zimy jak podłączałem kable do aku to ułamałem bo było zmarznięte i nic się nie działo do niedawna więc ten wężyk odpada
zauwazyłem że jest lekko pęknięty wąż przy kolektorze, ale to tak na wysokości opaski, zdjałem go i od spodu był przybrudzony olejem (na zewnątrz) więc chyba coś tamtedy puszcza, ale pęknięcie jest u góry a brud od spodu, załozyłem mocniej dociskając do kolektora i opaska poszła troszkę tak żeby to peknięcie było już za nią
czy to może być przyczyną? jak walnie ciśnieniem to może tamtedy wywalać powietrze? przy jakich obrotach turbo ma największe ciśnienie? (pytanie do tych co mają podkładki pod wastegate) bo seryjnie to
Neonixos666 napisał(a):jeśli kopci na czarno
własnie dym nie jest do końca czarny tylko taki siwy niebieskawy trudno określić
boję się że turbo się wysypuje i wali olejem w dolot przy obrotach powyżej 3tys i stąd ten dym
nie wiem kurcze już sam, wąż jest zaolejony ale to norma w dieslu przecież i jak po kupnie tam zaglądałem to w sumie więcej nie ma
turbo może jakoś obadam czy nie ma luzów ale to narazie nie mam warunków
jak jeżdze do 3 tys jest ok więc narazie poczekam na wyjazd na wieś tam obadam bardziej cały osprzęt
dodam jeszcze że zaraz po wycięciu jak szarpał to mrygała kontrolka od świec, ale teraz tego nie ma, tylko ten muł i to tez jak jest zagrzany i tez nie zawsze
może kompa zresetowac bo jakieś błędy powywalało? jest domowy sposób na mazde żeby go zresetować?