Odkażanie klimatyzacji, czym najlepiej?
1, 2
Czym najlepiej odkazić klimatyzację (kanały z wylotami) tak by było zrobione dobrze i bez niespodzianek? Nie chce z tym jechać do serwisu, widziałem taką specjalną piankę w sprayu z długą rurką, którą wypełnia się kanały. Stopniowo ona pęcznieje wypełniając przestrzeń a potem zanika i się skrapla. Nie uszkodzi to niczego w Maździe 3?
- Od: 12 kwi 2010, 11:50
- Auto: Mazda 3 1.6 MZ-CD & BJ 323F 1.6 Sportiv
Z tego co slyszalem nie ma to wiekszego sensu- wyrzucanie pieniedzy w bloto. Znajdz serwis/firme/myjnie , ktora zajmuje sie OZONOWANIEM.
Zabieg ozonowania umożliwi usunięcie każdego rodzaju nieprzyjemnych zapachów z wnętrza samochodu. Ozonowanie odgrzybia i dezynfekuje klimatyzację . Metoda ta pozwala na całkowite usunięcie przyczyn zapachów powstałych na skutek m.in. palenia tytoniu, przewożenia zwierząt, zaniedbań w serwisowaniu klimatyzacji itp. PS-Radzi89 dobrze radzi
thx
- Od: 12 kwi 2010, 11:50
- Auto: Mazda 3 1.6 MZ-CD & BJ 323F 1.6 Sportiv
spytam z ciekawości – ile w Waszej okolicy kosztuje taka usługa odgrzybiania (ozonowania)? rozumiem, że w związku z tym należy na nowo nabić czynnik ? też mnie to chyba czeka bo zauważyłem, że po wyłączeniu klimatyzacji bądź gdy nawiew działa bez klimatyzacji pojawia się czasem zapach śmierdzącej skarpety – bynajmniej nie mojej 
- Od: 6 cze 2010, 14:12
- Auto: w poszukiwaniu modelu BL
W szczecinie okolo 100 zl.
Proponuję Ci przy okazji wymienić filtr kabinowy (od klimy). Jeżeli decydujesz się na oczyszczenie klimy na "TIP-TOP" to nowy filtr jest jak najbardziej wskazany
Si Deus pro nobis, quis contra nos? (łac.)
Skoro Bóg jest z nami, któż przeciwko nam?
Skoro Bóg jest z nami, któż przeciwko nam?
O3 najbardziej skuteczny. Po umyciu i dezynfekcji obowiązkowa wymiana filtra, bo na nim jest najwięcej bakterii i grzybów. Jak nie wymienisz filtra, to de fakto pieniądze będą wyrzucone na darmo.

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
panowie mam juz kupiony filtr i mialem jechac na ozonowanie ale jeden taki spryciaz podpowiedzial mi zeby go wymienic a dopiero ozonowac co wydalo mi sie troche dziwna kolejnoscia. Co wy na to?
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Ozonować powinieneś ten nowy po co w starym którego nie będziesz używał o ile rozumiem. Ja korzystałem z ozonowania w http://www.perfectclima.pl/ poszło przyjemnie i szybko i 2 stówki równie szybko znikły.
-
argon

w zeszłym tygodniu mieliśmy spotkanie na uczelni z przedstawicielem firmy robiącej automaty do obsługi układów klimatyzacji. W gadce na osobności powiedział, że te ozonatory z allegro to są bardziej jonizatory niż ozonatory... żeby to miało sens musi być wydajny, więc te z allegro za 200zł mogą się "nie do końca sprawdzić".
Dzisiaj wymieniłem filtr kabinowy (Filtron) – całość 150 zł, Jutro jestem umówiony na ozonowanie – spoko bo ludzie przyjeżdżają pod wskazany adres – 50 zł, bo juz tak mi daje "kocim moczem" że masakra
.
Myślę że na jakiś czas wystarczy.
P.S.
Usługa w Lublinie http://www.ozonowanie.lublin.pl/
Pozdrawiam,
Myślę że na jakiś czas wystarczy.
P.S.
Usługa w Lublinie http://www.ozonowanie.lublin.pl/
Pozdrawiam,
Znam ten ból smrodu kociego moczu "znaczenie terenu", u mnie ten problem występuje zimą, kiedyś wszedłem pod auto w jakimś celu i myślałem, że się uduszę.
Myślę jednak że ozonowanie nie wiele pomoże, prędzej zainwestowałbym w coś do odstraszania kotów.
Myślę jednak że ozonowanie nie wiele pomoże, prędzej zainwestowałbym w coś do odstraszania kotów.
Madzia Forever :)
- Od: 5 lut 2007, 23:44
- Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(
No ja zapłaciłem 2 stówki
ALE!!
za full serwis czyli ozonowanie, odgrzybianie chemia, calosciowy przeglad, uzupelnienie klimy i wymiane oleju w sprezarce. Niezle co?
ALE!!
za full serwis czyli ozonowanie, odgrzybianie chemia, calosciowy przeglad, uzupelnienie klimy i wymiane oleju w sprezarce. Niezle co?
-
argon
odgrzybianie chemiczne i ozonowanie razem ?
1, 2