Przednia szyba do xedosa
1, 2
Witam!!! mam zbitą przednią szybę w xedosie 6 z 97r. v6 nie chciał bym szukać w ciemno więc może ktoś z was mi doradzi jaki producent szyb proponuje do tego auta w miarę przypominającą orginał
Z góry dziękuję za podpowiedzi jeżeli ktoś z was miał już do wymiany i zna się w temacie .
Z góry dziękuję za podpowiedzi jeżeli ktoś z was miał już do wymiany i zna się w temacie .
Kazik
- Od: 14 maja 2010, 18:21
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0 v6
jak sie postarasz to mozesz zalozyc oryginal. z jakiegos xedosa z rozbiorki, mniej zaplacisz a masz oryginal, ja juz co prawda sprzedalem przednia szybe bo mam na czesci Xedosa ale wiem ze mozna ladnie szybe wyciac i wstawic uzywana, a jesli chodzi o nowe to ci nie pomoge niestety bo nie orientuje sie gdzie jaki i za ile
Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
..od siebie dodam ze na 95% przy zdejmowaniu starej uszczelki nastapi jej zniszczenie, wiec poza szyba dobrze sie zaopatrzyc rowniez w oryginalna uszczelke. Mnie przy wymianie szyby zalozyli najtansza, uniwersalna wersje i wyglada to conajmniej nieciekawie.
Pozdraiwam
Pozdraiwam
- Od: 26 paź 2008, 19:55
- Auto: Xedos 6 2.0V6 <–&–> 626 GE 2.0
tylko że ori uszczelka kosztuje ok 350zł ... jak szyba jest od nowości to uszczelka powinna przeżyć gorzej jak juz byłą raz wklejana i klej połączy ją z karoserią

http://www.youtube.com/watch?v=yormhej1TKs
350 zł no to pieknie bo moja szyba nie jest orginalna i uszczelka tez bo odstaje na gorze i wyglada to paskudnie .
Kazik
mam przycisk od podgrzewania przedniej szyby aktywny w xedosie szyba widać była wymieniana na zwykłą jak dobrze myślę podgrzewanie przedniej szyby to paski na podobe tylnych tylko ze mniej widoczne czy tak???
- Od: 26 lip 2006, 19:04
- Auto: mazda 626 20 16v xedos 6 20-v6
Właśnie jestem w trakcie zmiany szyby w AUTOGLAS JAAN. Co prawda u mnie wymiana z gwarancji ale cene szyby będe znał. Sprowadzają bo nie typówka za 14 dni będzie to napisze ile za ile.
MojA KoCHanKa ZaLoTniE MruCzY JaK JĄ PrzYcisNE
WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW
PrOjEkTy AUTO CAD wykonuję....
MoJa KoCHaNKa
WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW
MoJa KoCHaNKa
- Od: 6 sty 2009, 18:55
- Auto: MaZdALeNa XEDOS 6 CA KF
Ok dzieki nie wiem na jak duza kase mam sie przygotowac bo musze wymienic
Kazik
674 brutto + wymiana 140 jeżeli dobrze pamiętam szyba z uszczelką . Wygląda pięknie ładnie wszystko ok. Tylko jedno ale .....jeżeli jakieś patafiańce wcześniej manipulowały coś przy szybie i robiły to brutalnie to możliwe że pokaleczyły mocno karoserie pod szybą i chcąc zrobić to konkretnie trzeba szybę wyjąć zabezpieczyć ślady korozji, odczekać aż wyschnie wszystko i dopiero wstawić nową szybkę. Strasznie kłopotliwe bo weź bez szyby gdzieś pojedź jak się nie spodziewałeś..niespodzianki...
MojA KoCHanKa ZaLoTniE MruCzY JaK JĄ PrzYcisNE
MoJa KoCHaNKa
MoJa KoCHaNKa
- Od: 6 sty 2009, 18:55
- Auto: MaZdALeNa XEDOS 6 CA KF
Witam w Gorzowie Wlkp szyba 470+140 zamontowanie ale nie wiem co z uszczelką byc moze roznica w cenie jest spowodowana cena uszczelki:]
ja wlasnie przerabiałem temat wyciecia szyby z auta poniewaz mialem lekko uderzone auto i postanowilem za jednym razem zrobic cala blacharke,a ze mialem delikatna korozje na podszybiu, to szybe trzeba było wyciac, zeby dobrze oczyscic i....szyba wycieta uszczelka oryginalna nie uszkodzona wszystko wklejone jak sie nalezy-da sie bez uszkodzenia uszczelki:]
ja wlasnie przerabiałem temat wyciecia szyby z auta poniewaz mialem lekko uderzone auto i postanowilem za jednym razem zrobic cala blacharke,a ze mialem delikatna korozje na podszybiu, to szybe trzeba było wyciac, zeby dobrze oczyscic i....szyba wycieta uszczelka oryginalna nie uszkodzona wszystko wklejone jak sie nalezy-da sie bez uszkodzenia uszczelki:]

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
A jednak
nie wiem co zrobic bo wczoraj przejechałem sie troche szybciej niz prędkoscia miejską (170-190 km/h) i do moich uszu dotarł swist powietrza które prawdopodobnie przedostaje sie sie przez nowo wklejaną szybe,niby wczesniej korozja byla pod szyba znaczna i nic nie swiszczało a po zabiegu blacharskim i wstawieniu od nowa tej samej szyby w raz z uszczelka pojawił sie problem.Co mozna zrobic z tym fantem ,ma ktos jakis pomysł oprocz wymiany na nową ?

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
A samą uszczelkę skąd wyrwać? Używanej ponoć nie da się już użyć...
U mnie po wymianie (poprzedni właściciel) na tani zamiennik woda spływa na bok auta... i płynie sobie strumyk po bocznych szybach
U mnie po wymianie (poprzedni właściciel) na tani zamiennik woda spływa na bok auta... i płynie sobie strumyk po bocznych szybach
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
No niby też mam nie najgorzej ale po słupkach powinny być "rynienki" odprowadzające wodę na dach.
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
1, 2