Witam.
W ostatnim czasie zdarzyła mi się przykra sytuacja, w skutek której zmuszony jestem zakupić reperaturkę do tylnego lewego błotnika.
Jako że zdobycie reperaturki przeznaczonej do tego modelu jest niemożliwe proszę o pomoc w doradzeniu jaką zastępczą reperaturkę mogę użyć. Jeden z forumowiczów podał, że możliwym jest przystosowanie reperaturki z Hondy Civic, niestety nie mam pojęcia o jaki model dokładnie chodzi.
Czy którykolwiek z forumowiczów byłby w stanie pomóc w tym nie lekkim problemie?
Mazda 323C – Reperaturka tylny lewy błotnik
Strona 1 z 1
niemam pewnosci ale przypatrz sie na swoje przednie blotniki i na nadkola z tylu jesli sa pobobne do siebie to raczej szanujacy sie blachaz dal by rade wstawic i dopasowac ci reperaturke wlasnie z przedniego blotnika igdy nie robilem zadnej 323c ale podejzewam ze dalbym rade
lakier jak dziewczyna zawsze musi wygladac mokro :)
lakierowanie to pasja nie praca

lakierowanie to pasja nie praca

- Od: 3 kwi 2010, 00:14
- Auto: 323 Usa 1,6 8v 1992 lpg 397 tys
323 1,7D pn sedan
renault clio.megane
opel vectra B
obecnie subaru impreza 98 r
Witam. Wiem że odkopuje temat, ale nie widzę podobieństwa między przodem a tyłem;/ Wiem że na forum to już gdzieś było ale po długich poszukiwaniach nie mogę znaleźć, więc zapytam tutaj, czy pasuje reperaturka od jakiegoś innego auta/modelu?
- Od: 30 lip 2010, 20:15
- Auto: Mazda 323C 1.3 16v 1995r.
Mazda 323F 1.5 16v 1996r.
Do 323C pasuje (w miarę) reperaturka z uwaga.... Matiza. Jeździ takowa u mojego brata i wygląda git.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Znalazłem coś takiego jak reperaturka błotnika do Mazdy 323 (BH) 94'-98' coupe-3 D, niestety w hurtowni zdjęcie jest nie dostępne, a model BH nic mi nie mówi, ale możliwe że pasowało by do Waszych modeli.
Odkopię trochę temat, jako że w necie ukazały się reperaturki do 323C za ponad 200 zł/szt ;| mam pytanie czy dopasował ktoś reperaturki tylnego błotnika do Cetki oprócz wspomnianego wcześniej matiza? Jeśli ktoś zakładał z innego auta to bardzo prosiłbym o podanie z jakiego auta modelu i rocznika 
- Od: 30 lip 2010, 20:15
- Auto: Mazda 323C 1.3 16v 1995r.
Mazda 323F 1.5 16v 1996r.
Witam wszystkich klubowiczów ,mam pytanie odnośnie reperaturek błotników czy takowe można zakupić do cetki ?wujek google nic nie podpowiedział stąd pytanie.Witam widzę że powieliłam wątek przepraszam za nieuwagę 

-
MagdaKow
Czeka mnie niestety wymiana obu tylnych błotników. Nie chce się bawić w szpachlowanie bo za rok będzie to samo. Rozmawiałem z bardzo uczciwym sprzedawcą tego typu rzeczy i wprost mi powiedział że reperaturka do C owszem jest ale za 260zł i że nie mam popadać w skrajność by kupować kawałek blachy za takie pieniądze. Zaproponował przyjazd autem wraz z balacharzem który będzie to robić i powiedział że będziemy szukać reperaturek od niemieckich aut bo oplowski błotnik kosztuje nawet 40zł a blacha jest ta sama. Skąd wiec takie rozbieżności i co za kretyn próbuje zarobić na mazdowiczach... nie wiadomo. Pewne jest jedno jeśli dokonam tego zabiegu w rozsądnym przedziale cenowym to chętnie się podziele co i jak i od jakiego auta została założona reperaturka.
ale nawet jak wspawa ci blotnik to upierdzieli go na slupku i na progu plus porozwierca fabryczne zgrzewy i watpie zeby mial zgrzewarkie wiec przyspawa i w tych miejscach. szpachle wiec masz na slupku progu i pod klapa bagaznika i pewnie na calym blotniku i tak bo widze ze od niemca chce tam cos dorabiac to i klepanko sie szykuje hah. nie lepiej wyciac spsuty kawalek, wyszukac gdzies na zlomie podobnego blitnika, wyciac co potrzeba wspawac i miec szpachlowane w 1miejscu plus pomalowane pol blotnika niz miec szpachlowane 3 miejsca i malowany caly blotnik?
może i silniczek malutki ale dusza wielkości titanica
- Od: 18 lip 2012, 15:55
- Auto: MAZDA 323 V C 1.3i 16V 80KM Anno Domini'96
JEEP GRAND CHEROKEE WJ 3.1TD 140KM Anno Domini'99
Ale blacharz mi nie pospawa tego punktowo. Poleci szew po calosci no i do progu samego przecież nie musi dochodzic chociaż u mnie z jednej strony już by trzeba było. Pojade i porozmawiam z nim. Gość jest ponoc bardzo dobry wiec sie wypowie.
pracowalem z artsta w zawodzie 30lat praktyki i on sam mnie uczyl wspawywac takie rzeczy. mowil zeby nigdy nie spawac jednym ciagiem bo przepala sie blacha. jest ona dosyc cienka i lal mnie po lapach jak spawalem szwem. kazal zawsze punktowo bo za 2-3lata jak mowil wyjdzie i tak rdza. blacha jest oslabiona w tym miejscu nawet jesli uda ci sie to pospawac. poza tym przepala sie b.szybko i zamiast wspawac na styk robisz dziurska jak w durszlaku i zamiast miec element wspawany jak nalezy to wypelniasz dziury drutem spawalniczym... nie bardzo by mi sie podobalo takie rozwiazanie w moim samochodzie. punktowe spawanie nie jest zle przeciez. punkt przy punkcie bez palenia blachy... na to najpierw dalbym jeszcze podklad epoksydowy pod szpachle i dopiero szpachla z wloknem szklanym na to a na nia zwykla albo wykanczajaca i gitara... 
ale co blacharz i lakiernik to inny sposob pracy takze nie bd sie spieral
ale co blacharz i lakiernik to inny sposob pracy takze nie bd sie spieral
Kiedyś też szukałem i na jednym z forów pisali, że podobno są dostępne na tej stronie. Na górze strony z menu rozwijanego wybierz odpowiedni model auta.
Najlepiej jednak iść do dobrego blacharza. Na pewno coś wykombinuje.
- Od: 30 lip 2010, 20:45
- Auto: Mazda 323C 94' BA
Z-5 1.5
C-Fan napisał(a):Kiedyś też szukałem i na jednym z forów pisali, że podobno są dostępne na tej stronie. Na górze strony z menu rozwijanego wybierz odpowiedni model auta.
ostatnio widziałem reperaturki gdzies na necie za bodajze 220pln. nie pamietam dokladnie co to za strona byla ale to nie ta co podales heh
a co do wspawek przypomnialo mi sie ze kiedys dorabialem w starym hiundaiu kawalek blotnika i wiekszosc progów wyciete ze starej maski od audi 80 haha spawarka i szpachla a zrobisz wszystko
Dopisano 22 maja 2013, 20:42:
http://www.klokkerholm.com/xProductCata ... up=1480670
prosz
Strona 1 z 1