Różnice w wersji przed- i poliftingowej
Cześć wam wszystkim.
Jestem tutaj nowy i mam na początek jedno pytanie.
Jeżeli się uda w środę zostanę szczęśliwym posiadaczem Madzi 323f 2.0 V6 96 rok.
Wiem że jest to wersja przed liftingowa (stare zegary oraz deska rozdielcza) i tutaj pojawia sie moje pytanie ,czy jest możliwość "swapa" całej deski rozdzielczej wraz z tunelem środkowym na tą z wersji po liftingowej ? Czy ktoś to już robił ?
Acha czy zaszły jakieś zmiany w śliniku 2.0 V6 24V w stosunku do przed liftingowe ?
Jestem tutaj nowy i mam na początek jedno pytanie.
Jeżeli się uda w środę zostanę szczęśliwym posiadaczem Madzi 323f 2.0 V6 96 rok.
Wiem że jest to wersja przed liftingowa (stare zegary oraz deska rozdielcza) i tutaj pojawia sie moje pytanie ,czy jest możliwość "swapa" całej deski rozdzielczej wraz z tunelem środkowym na tą z wersji po liftingowej ? Czy ktoś to już robił ?
Acha czy zaszły jakieś zmiany w śliniku 2.0 V6 24V w stosunku do przed liftingowe ?
-
accerian
Jeśli chcesz robić swapa to trzeba zmienić całe wnętrze, czyli jeszcze boczki, siedzenia, wykładzinę, wszystkie plastiki. W przeciwnym wypadku nie będzie Ci to kolorystycznie pasowało.
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
Akurat jeśli chodzi o boczki to nie jest tak hepi..nie pasują otwory na śruby mocujące..chociaż według mnie nie jest to jakiś gigantyczny problem.
- Od: 29 cze 2008, 11:23
- Auto: 323F BA 1.8 97r. i musiałem wsadzić LPG ;(
Mazda 6 GG 2006 fl. 2.3 benzynka :–)
Hmm ja mam eFke rocznik 96 czyli przed liftingiem , a klape bakaznika mam otwierana na kluczyk i od srodka.
-
piotrek_acm_
witam, szukałem w internecie podobnych tematów ale nie znalazłem wszystkich istotnych informacji, a mianowicie co zostało zmienione w tej madzi po lifcie (98r) moje pierwsze spostrzeżenia to kierownica z logo mazdy, nieco innaczej ustawione zegary oraz przyciski na konsoli i wloty powietrza, ale proszę was również o wypowiedzi na temat reszty zmian bo chciałbym się przekonać czy warto doinwestować kilka tys więcej i kupić f-kę po lifcie. (chodzi również o zmiany mechaniczne).
Poniżej 2 fotki konsoli przed i po liftingu:

Pozdrawiam
Poniżej 2 fotki konsoli przed i po liftingu:

Pozdrawiam
-
pieroni
- Od: 15 maja 2010, 11:32
- Auto: Mazda 323F BA 1.5
09.1997
Ja tez mam z 97r i tez nie mam takiej kierownicy ale z tego co wiem ten emblemat wszedl praktycznie w 99 to musi byc z konca roku skoro ma takie logo, i mam 323 z 98 i tez nie ma takiego loga na kierownicy... dziwne
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Posiadam wersje przed liftingiem i taka tez bardziej mi sie podoba. Po liftingu nie ma juz tej poleczki miedzy nawiewem a radiem??? Jest bardzo funkcjonalna – przydaje sie na roznego rodzaju karty...
W wersji poliftingowej za to bardzo podobaja mi sie miejsca na kubki – bardzo praktyczne. Szkoda ze przed liftem tego zabraklo...
W wersji poliftingowej za to bardzo podobaja mi sie miejsca na kubki – bardzo praktyczne. Szkoda ze przed liftem tego zabraklo...
- Od: 18 mar 2009, 13:59
- Auto: Mazda 323f BA 1.5 (1996)
Jak dla mnie to w F-ce po lifcie tylko kierownica i lusterka z przetłoczeniami przypadły do gustu ale obie te rzeczy można za niewielką kasę wrzucić do Madzi przed liftem
nawet cała deska jest ładniejsza przed bo ma taki zgrabny kształt
no i oczywiście mieszek skórzany bo te gumowe jakoś dziwacznie wyglądają chociaż są trwalsze.
Żyj szybko, umieraj młodo i ładnie wyglądaj w trumnie.
tel. 693 153 844
tel. 693 153 844
- Od: 12 lut 2010, 11:52
- Auto: NAJPIERW 323F 1.5 16V
PÓŹNIEJ マツダ 323F BA 2.0 V6 24V
TERAZ OOOO A6 C6 2.4 V6
Witam,
Ja właśnie taką wersję poliftingową posiadam i mam problem, nigdzie nie mogę dokupić emblematu (logo) na przednią maskę. Poprzedni oczywiście komuś "się przydał"

Tomasz Wiktorowicz
Ja właśnie taką wersję poliftingową posiadam i mam problem, nigdzie nie mogę dokupić emblematu (logo) na przednią maskę. Poprzedni oczywiście komuś "się przydał"

Tomasz Wiktorowicz
-
twiktorowicz