Witam!
Nie znalazłem dokładnej odpowiedzi na mój problem na forum więc pozwoliłem sobie założyć nowy wątek. Mam taki problem, że dość często ale nie zawsze przy hamowaniu mam taki pulsacyjny trzask raczej gumowy (nie metaliczny) prawdopodobnie w prawym przednim kole ale nie jestem na 100% pewien że to napewno prawe przednie koło). Sprawdziłem już chyba wszystko. Mam założone nowe tarcze i klocki, ostatnio wyczyściłem cylinderki i założyłem nowe uszczelnienia oczywiście prowadnice też nasmarowane i chodzą bez zarzutu. Nie bardzo wiem czego się jeszcze przyczepić. Zastanawiam się czy przy prowadnicach zacisku powinny iść jeszcze takie palstikowe tulejki czy nie bo u mnie ich nie ma i może w tym tkwi problem, że zacisk czasem dostaje luzu. Ewentualnie obstawiam jeszcze tylne tarcze bo są bardzo nierównomiernie zjechane i to może trzeszczy tylne koło a nie przednie. Bardzo proszę o pomoc
POzdrawiam
trzesczy pulsacyjnie przy hamowaniu
Strona 1 z 1
a czy taki problem był już wcześniej, zanim się dobrałeś sam do hebli
?
jeśli nie to prawdopodobnie coś skopałeś po demontażu
jeśli nie to prawdopodobnie coś skopałeś po demontażu
Uważaj mam Mazde i nie zawaham się jej użyć
!!

- Od: 28 lut 2008, 16:45
- Auto: 323F BJ 2.0 TDVI 2001
problem pojawił się zanim zaczełem cokolwiek wymieniać, zauważyłem że to trzeszczenie nasila się gdy często używa się hamulców, w przypadku jazdy w trasie i hamowania od czasu do czasu treszczenie jest nie słyszalne. CZeśtotliwość występ[owania tych trzasków jest uzależniona od prędkości. Jeżeli naciskam z całą siłą na pedał hamulca to trzasków nie ma.
- Od: 30 kwi 2008, 12:39
- Auto: 323F BJ, 1,8
Sprawdź czy w zaciskach masz pod klockami sprężynujące blaszki które ustalają klocki w suwakach.U mnie po zakupie miałem podobny problem i okazało się że na jednym klocku od wewnątrz nie bylo tych blaszek.Po założenu żadnych stuków.Pozdrawiam.
Nie wyważaj drzwi które ktoś wcześniej otworzył :–)
- Od: 23 maja 2009, 14:40
- Auto: 323f BJ 1,3 16V 1999
Wszystko jest, są blaszki w które wchodzą klocki sa też sprężynki rozpierające klocki (takie druciki), byłem u mechanika i nie mógł znaleźć przyczyny. Nasila się to jak sporo korzystam a hamulców
- Od: 30 kwi 2008, 12:39
- Auto: 323F BJ, 1,8
Strona 1 z 1