gryzoon napisał(a):a masz jakiś przycisk, którym zmienia się temp. wewnętrzną na zewnętrzną – u mnie to właśnie jest AMS – jak przytrzymam go dłużej to zmienia się z F na C
AMB
www.mazdaspeed.pl
CezaR83 napisał(a):Witam
Napisze wam jak to jest w mojej M3.
08-off
12-00 – testuje prędkościomierz
13-00 – testuje obrotomierz
14-on – test brzęczyka
16-on – test kontrolki rezerwy
22-028 – nie wiem co to?
23-00 – test wskaźnika paliwa
25-00 – test wskaźnika temperatury w chłodnicy
Test wszystkich kontrolek
50 d15 – Tutaj mam -5 – nie obliczałem jeszcze wiec nie wiem czy to jest juz po kalibracji ustawione w salonie
51 d15 – 41,2 – poziom paliwa ?
55-off – Nie wiem co to?
dodatkowo u mnie bo nie widzialem zeby ktos tu pisał... mam:
60 d15 – A/R – nie wiem dokładnie czy a czy r bo to elektroniczna cyferka/literka
62-000 – nie wiem?
63-on – nie wiem? (miga)
klukaszyk napisał(a):KOD 60d15 jest kluczem do zagadki.
A więc wchodzimy w ukryte funkcje jak to jest opisane na początku tego tematu przez naciśnięcie i przytrzymanie przycisku kasowania kilometrów, wówczas przełączamy stacyjke w pozycję ON i czekamy na napis ESEE. Jak się pojawi puszczamy przycisk kasowania kilometrów.
Pojawiają się tam różne funkcje opisane już wcześniej, a u mnie na końcu był kod 60d15.
Ten kod właśnie odpowiada za sposób wyświetlania wskazań komputera.
Ta funkcja jak się pojawi na wyświetlaczu ma trzy opcje zmieniane przez naciskanie przycisku INFO na środkowej konsoli. U mnie wyświetla jako ”c”, „A” i „b”.
U mnie było ustawione na „c” – co oznaczało mile i galony
Ustawiając na „A” – na komputerze wyświetla litry i kilometry
Nastawa na „b” – komputer pokazuje mile i litry (wersja np. angielska)
uszatyy napisał(a):Wystarczy poszperac, obszerny temat o ukrytych funkcjach w dziale mazda6:
kod o ktorym mowisz zmienia wyliczenia komputera sredniego spalania, zakres -15 do +15, jest to zmiana w %, jak ci w rzeczywistosci pali innaczej niz pokazuje komp to sobie wlasnie tu przestawiasz zeby bylo ok
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości