Uwagi do funkcjonowania forum
Hehe, a ja cały czas mam szopki z tematem powodziowym – pokazuje się jako nieprzeczytany po każdym wejściu na forum. Jak kliknę karteczkę po lewej przenosi mnie na pierwszy post na stronie 6, z którego kolejny raz dowiaduję się jaki szok przeżył Mariusz.
Właśnie chyba Info i Społ to jest dział "macierzysty" tego wątku dlatego działa poprawnie. Dlatego przy następnej okazji sprawdźcie jaki odnośnik do ostatniego postu macie z viewforum.php?f=84 i np. stąd viewforum.php?f=60 PS U mnie ze wszystkich podaje tak samo.
Edit Albo wklejcie link który u Was bruździ...
Edit Albo wklejcie link który u Was bruździ...
Pozdor Myjk
Wątki globalne nie mają macierzystych działów. Nie ma znaczenia skąd wchodzi się do nich. Natomiast ewidentnie coś jest źle napisane w temacie oznaczania tych wątków jako przeczytane. Proponuję to samo co Michał – spróbować oznaczyć wszystkie wątki jako przeczytane – może pomoże, na dwoje babka wróżyła, ale spróbować nie zaszkodzi. 
the right man in the wrong place...
W chwili, kiedy oznaczasz wątek jako "globalny" informacja o dziale nadrzędnym nie jest zapisywana, czyli de facto taki wątek nie posiada macierzystego forum.
No ale jak "odznaczysz" globalny to się gdzieś pojawi
Czyli jednak gdzieś tak ma swój dział macierzysty 
Heh. Pojawi się w miejscu (forum), z którego do niego wszedłeś. Czyli jeśli "odznaczysz" go w Ogólnym, to działem macierzystym dla niego stanie się właśnie to forum. 
P.S. Blefowałem.
Nie pojawi się w miejscu, z którego wszedłeś, tylko musisz miejsce docelowe wybrać ręcznie (pojawia się lista wyboru nad polem treści).
Tak mi się wydawało, bo jakiś czas temu tańcowałem z tym wątkiem, ale teraz sprawdziłem dla pewnej pewności. 
Błąd w kodzie pojawia się na moje oko wtedy, kiedy wątek będzie jakiś czas zwyczajny – np. w dziale GG, a później zrobi się z niego globalne ogłoszenie. W bazie, na liście wątków nieprzeczytanych zostają śmieciowe wpisy, wskazujące na starą lokalizację wątku i prawdopodobnie dlatego skrypt nie potrafi ich dobrze "odznaczyć".
Błąd w kodzie pojawia się na moje oko wtedy, kiedy wątek będzie jakiś czas zwyczajny – np. w dziale GG, a później zrobi się z niego globalne ogłoszenie. W bazie, na liście wątków nieprzeczytanych zostają śmieciowe wpisy, wskazujące na starą lokalizację wątku i prawdopodobnie dlatego skrypt nie potrafi ich dobrze "odznaczyć".
No ale ta teoria w przypadku wątku "powodziowego" nie działa. On był stworzony od razu jako globalny 
mcbeth napisał(a):Ja tylko chciałem zapytać, kiedy będzie ten słynny nowy layout ?![]()

BPNMSP
mcbeth napisał(a):I pytanie drugie: Czy będzie w nim dostępna opcja 'cytuj zaznaczone' ?
Jeszcze nie przywykłeś?
Pozdor Myjk
Podbiję temat.
Jest w planach wprowadzenie tego "cytowania selektywnego", czy trzeba się przyzwyczaić do tego co jest?
Jest w planach wprowadzenie tego "cytowania selektywnego", czy trzeba się przyzwyczaić do tego co jest?
zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89