Swap hamulców: Mazda6 –> MX-6, 626
pawelc napisał(a):przynajmniej 20-30 cm ,czyli nie tak mało ....,polecam linki od GF kombi są dłuższe o 12cm i już jest mniejszy problem.. ale nadal trzeba linki puszczać pod zbiornikiem
a tak jak na str. 7 tego wątku jest zrobione? to są nowe czy stare linki?
Kierownica dla każdego:D
- Od: 2 mar 2009, 19:37
- Auto: Mazda
robertss napisał(a):Witam, mam pytanie do znawców tematu, czy zaciski przednie z mazdy 6 podejdą do felg stalowych 15" w 626 GF?
Pytanie brzmi: Czy zaciski WOGÓLE podejdą do GF, z tego co w pionierskich czasach tej przekładki było omawiane to to, że z GF nie pasują do GE czyli tak samo będzie chyba z M6 (?)

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Ja tylko przód zmieniałem bo tył mam w świetnym stanie 

bazyl wspaniały napisał(a):robertss napisał(a):Witam, mam pytanie do znawców tematu, czy zaciski przednie z mazdy 6 podejdą do felg stalowych 15" w 626 GF?
Pytanie brzmi: Czy zaciski WOGÓLE podejdą do GF, z tego co w pionierskich czasach tej przekładki było omawiane to to, że z GF nie pasują do GE czyli tak samo będzie chyba z M6 (?)
hmm ale ja miałem na myśli zaciski PRZEDNIE
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
kupię webasto do DITD
- Od: 24 paź 2008, 13:41
- Auto: 626 DITD
robertss napisał(a):bazyl wspaniały napisał(a):robertss napisał(a):Witam, mam pytanie do znawców tematu, czy zaciski przednie z mazdy 6 podejdą do felg stalowych 15" w 626 GF?
No wiem, z M6 do GF przód nie przypasi (na 99%), niech się wypowiedzą jeszcze inni co do GF

robertss napisał(a):Hmm, to GF ka to jakiś mutant pewnieSkoro GE i M6 są kompatybilne, a w GF ce wyskoczyli z jakimś nowum???,
Ale nic może ktoś się jeszcze wypowie jak to jest. pzdr
Nic na to nie poradzę, takie fakty.
Ale to M6 jest mutant, skoro silniki FP i FS są kompatybilne w GE i GF (minimalne różnice), a w M6 nie...
Ale to najlepiej świadczy o GE, bo to co dobre się nie zmienia

po "kilku" przejechanych kilometrach moim zeswapikowanym Xedem wczoraj przejechałem się Xedem na ori heblach.....
Toć to w ogóle nie miało hamulców! nogi mi zbrakło od wciskania pedała
Xediarze, przerabiajcie czym prędzej heble
Toć to w ogóle nie miało hamulców! nogi mi zbrakło od wciskania pedała
323F ba 1.5 '95>xedos6 2.0 '97>5 2.0 Pb/Lpg '06>_____
Sprzedam przednie zaciski hamulcowe do Xedosa6.
Sprzedam stacyjkę z 2 kluczykami i kompletem zamków.
KacY napisał(a):po "kilku" przejechanych kilometrach moim zeswapikowanym Xedem wczoraj przejechałem się Xedem na ori heblach.....
Toć to w ogóle nie miało hamulców! nogi mi zbrakło od wciskania pedała![]()
Jak mi napisał kiedyś kattom "Hamowanko teraz występuje, wcześniej co najwyżej zwalniałem"

Wielu twierdzi że mają dobre ori heble do czasu aż nie popróbują tych z Mazdy 6 i tłumaczenie tu raczej nie pomaga
W środę będę umawiał nowe zamówienie u mojego dostawcy zacisków z Mazdy 6, jeśli ktoś jest zainteresowany piszcie na PW.
W razie pytań odnośnie jakości towaru, popytajcie tych z forum co już ode mnie kupili zaciski:
pawelc – przednie i tylne
siwy – przednie i tylne
kattom – przednie
noviceer – przednie
moje też już tylko czekają na założenie viewtopic.php?f=137&t=97306&start=20
DamianMX6 czym prędzej wymyśl coś z tymi linkami aby grało w 100% bo mój tył nie ubłagalnie się kończy..
Myśl, myśl, myśl
Myśl, myśl, myśl
KacY napisał(a):DamianMX6 czym prędzej wymyśl coś z tymi linkami aby grało w 100% bo mój tył nie ubłagalnie się kończy..![]()
Myśl, myśl, myśl
No tego właśnie nie rozumiem, bo niby są 20 cm za krótkie, a Pawelc chyba założył i pisał że trzyma bardzo ładnie...7str. tego wątku.
milan2006 napisał(a):No tego właśnie nie rozumiem, bo niby są 20 cm za krótkie, a Pawelc chyba założył i pisał że trzyma bardzo ładnie...7str. tego wątku.
Pawelc pisał że pasują lepiej ale nie linki z GE tylko z GF bo są dłuższe ale i tak trzeba je puszczać pod zbiornikiem a nie tak jak w oryginale we wnękach. Linek z GE nie da się w ogóle podpiąć do zacisku.
KacY napisał(a):DamianMX6 czym prędzej wymyśl coś z tymi linkami aby grało w 100% bo mój tył nie ubłagalnie się kończy..![]()
Myśl, myśl, myśl
Na szybko tylko to co pisałem wcześniej. Pawelc twierdzi że linki od GF już można podpiąć i jest ok. Ja w najbliższą środę postaram się porównać linki GE do tych z Mazdy 6, zobaczymy.
milan2006 napisał(a):Myślalem że z ge tylko własnie puszczone pod zbiornikiem.
Dobrze myślałeś to mi coś się pomieszało.
Jest właśnie tak. Linki od GE pasują z tym że trzeba je puścić pod zbiornikiem.
ja w tym tygodniu odbiorę auto od lakiernika, zabiorę się za zakładanie dystansów i wybijanie szpilek i zakładam te heble na linkach od ge...zobaczymy jak to działa. Jak nie będzie za sztywno spięte to nie zmieniam.
tak banalnie ale jak jest z ori linkami od 6?? ktoś to ćwiczył??
a może odezwać się do nich
http://www.linex.com.pl/pl/index.php?adres=kontakt
f-ma z częstochowy, popytałby to może by ciachnęli dla nas parę kompletow tylko że by trzeba wiedzieć na 100% jaki wymiar... lub też jest ktoś z tej mieściny co by podjechal.
Pewnie uzbierałoby się nas już z 15stu plus na zaśkę jako dołączane do zestawu swapowego. Już pomysłów nie mam... co myślicie??
a może odezwać się do nich
http://www.linex.com.pl/pl/index.php?adres=kontakt
f-ma z częstochowy, popytałby to może by ciachnęli dla nas parę kompletow tylko że by trzeba wiedzieć na 100% jaki wymiar... lub też jest ktoś z tej mieściny co by podjechal.
Pewnie uzbierałoby się nas już z 15stu plus na zaśkę jako dołączane do zestawu swapowego. Już pomysłów nie mam... co myślicie??
robertss napisał(a):
bazyl wspaniały napisał(a):
robertss napisał(a):Witam, mam pytanie do znawców tematu, czy zaciski przednie z mazdy 6 podejdą do felg stalowych 15" w 626 GF?
Zaciski przednie w GF/GW w benzyniakach są takie same jak w GE. Tylko chyba w ropniakach są troszkę większe.
- Od: 20 paź 2003, 09:53
- Auto: Mazda 323 BG BP & 626 GE FS & 626 GF FS
Markiz napisał(a):robertss napisał(a):
bazyl wspaniały napisał(a):
Zaciski przednie w GF/GW w benzyniakach są takie same jak w GE. Tylko chyba w ropniakach są troszkę większe.
Oj chyba nie...