przez smiena » 12 lip 2010, 10:36
Witam, u mnie też "drży" na wolnych obrotach, wibracje przechodzą na całą karoserie i jest to b.denerwujące, czyli może być że mam walnięte te gumy?
Drży u mnie dokładniej dla tego, że silnik wypada co kila sekund ze swojego "rytmu" i w sumie to nie wiem czy drży bo w/w gumy walnięte czy to coś innego.
Pisalem o moim problemie w innym topiku i żadnej konkretnej odpowiedzi nie otrzymałem, wymienilem świece,przewody wysokiego napięcia, poczyściłem przepustnice i jakiś magiczny zawór co to większość go odcina, w sumie nie wiem dalej dla czego, wiecej minusow niż plusów z jego odciecia jest, podpinałem także auto pod komputer i wszytko jest OK, wymieniłaem rure gumową łączącą filtr powietrza z przepustnicą bo była sparciała i popękana i dalej "drży".
W sumie wszystko co mogło by się wiązać z nierówną pracą silnika na wolnych obrotach i drzeniem, powymienialem i poczyscilem, pominołem silniczek krokowy.
Może ktoś miał coś podobnego co mojej mazdzie dolega, czy warto te gumy powymieniać i jak stwierdzić która uszkodzona, a która nie, czy raczej to silniczek krokowy ?