Dodatkowo było głuszenia ciąg dalszy – skoro wyjąłem wycieraczki, to wygłuszyłem całe podszybie, oraz deskę rozdzielczą i boczki drzwi
Mazda 323F GT BA KL/KL-ZE '95
przez weekend trochę się działo – naprawiłem wycieraczki przednie, bo praktycznie przestały chodzić, teraz latają jak szalone, ale i tak muszę kupić nowe mechanizmy, bo obecne maja pęknięcia, dostaje się woda, tuleje w środku się blokuja i za jakiś czas znowu pewnie będzie lipa.
Dodatkowo było głuszenia ciąg dalszy – skoro wyjąłem wycieraczki, to wygłuszyłem całe podszybie, oraz deskę rozdzielczą i boczki drzwi
Dobrze, że poważnie zabrałeś się za wygłuszanie, wszak to podstawa w CA ... chętnie posłuchał bym jak Ci gra ten system. Tyle naczytałem się o zestawach Focala, a nigdy takiego nie słuchałem ...
Lukas007 napisał(a):Dobrze, że poważnie zabrałeś się za wygłuszanie, wszak to podstawa w CA ... chętnie posłuchał bym jak Ci gra ten system. Tyle naczytałem się o zestawach Focala, a nigdy takiego nie słuchałem ...
Ja też jestem ciekaw jak zagra

gejzer napisał(a):czym Adaś tak wygłuszasz na potęgę?
STP Vibroplast.
W weekend dogłuszyłem sobie też klapę bagażnika, drgania przesunęły się na tylną blendę tak, że odpadł mi znaczek Mazdy z niej

PS. dziś zawiozłem lakiernikowi pakiet MS, jutro jadę na dobór lakieru i może w przyszłym tygodniu już na montaż
Ciekaw jestem efektu takiego kompleksowego wygłuszenia w eFce.. Ja zrobiłem cały bagażnik zwykłą taśmą dekarską z warstwą aluminium SOUDAL'a.
Na zewnątrz dalej słychać od spodu tą osłonę tłumika jak wpada w rezonans od basu, ale będąc wewnątrz jestem zadowolony z częściowego wytłumienia hałasów od tłumika i innych dźwięków dobiegających z tyłu auta, w końcu głównie na tym mi zależało..![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Na zewnątrz dalej słychać od spodu tą osłonę tłumika jak wpada w rezonans od basu, ale będąc wewnątrz jestem zadowolony z częściowego wytłumienia hałasów od tłumika i innych dźwięków dobiegających z tyłu auta, w końcu głównie na tym mi zależało..
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
pǝǝdsɐpzɐɯ
- Od: 22 gru 2007, 13:11
- Auto: 323F BA '97 1.5 16V
Noble Green
gejzer napisał(a):Na zewnątrz dalej słychać od spodu tą osłonę tłumika jak wpada w rezonans od basu, ale będąc wewnątrz jestem zadowolony z częściowego wytłumienia hałasów od tłumika i innych dźwięków dobiegających z tyłu auta, w końcu głównie na tym mi zależało..
U mnie tylko właściwie tylna klapa lekko drga, natomiast na dole nic – nawet rejestracja się nie rusza przy 138dB
załapałem zajawkę na HDR 

Zyg napisał(a):zawsze mi się HDR podobałtylko doczarnić dokładkę i malina
ta dokładka we wtorek robi

Fajne felgi, a maska i dokładka w czerni mi się nie podobają 
quick preview from Nokia
musze sobie zamontować jeszcze halogeny poliftowe, jak zrobię mocowania, które się połamały w transporcie :/ oraz pod rejestrację dać oryginalne mocowanie. Progi są do poprawienia, bo po montażu okazało się, że drzwi o nie obcierają i zdarły trochę lakier

musze sobie zamontować jeszcze halogeny poliftowe, jak zrobię mocowania, które się połamały w transporcie :/ oraz pod rejestrację dać oryginalne mocowanie. Progi są do poprawienia, bo po montażu okazało się, że drzwi o nie obcierają i zdarły trochę lakier

Dziury w tej dokładce mogę doskonale wykorzystać na doprowadzenie zimnego powietrza centralnie pod stożek 
Tak się patrzyłem dziś na tą dokładkę i 9cm prześwit do ziemi, ciekawe kiedy pierwsze starcie z jakimś krawężnikiem
Tak się patrzyłem dziś na tą dokładkę i 9cm prześwit do ziemi, ciekawe kiedy pierwsze starcie z jakimś krawężnikiem
Przywrócić logo!
Globy napisał(a):Przywrócić logo!
Marcinku, ja myślę o znaczku Efini, a okrągłe kółeczko – wgłębienie nie bardzo pasuje do tego loga