Brak mocy po wymianie filtra powietrza (Mazda 626GE 1,8 96r)
Strona 1 z 1
Witam.ostatnio wymienilem filtr powietrza na nowy.gdy tylko sie przejechalem odczulem brak mocy ! jest poprostu zamulony ! czy to wina filtra? cos czytalem o gestosci filtra ale nie mam pojecia co dalej robic ? 2 kupic czy moze poczekac i wroci wszystko do normy ? Proszę o pomoc.Pozdrawiam. 
>>>>>>>LOVE PARADE<<<<<<<>>>>>>>>LOVE 626 GE<<<<<<<<
- Od: 12 lut 2010, 10:40
- Auto: Mazda 626 GE 1,8 96r.
Wyciagnij filter i przejedz sie bez niego i zobacz czy jest roznica. jak tak to wymien go a jak nie to szukaj gdzie indziej przyczyny. Może cos z przeplywomierzem zrobiles??
- Od: 8 lut 2010, 17:21
Pewnie dolot po wymianie jest nieszczelny ...
Sprawdź dokładnie czy gumy siedzą jak powinny i czy czasem nie ma w nich dziury.
Sprawdź dokładnie czy gumy siedzą jak powinny i czy czasem nie ma w nich dziury.
Dziekuje wszystkim za pomoc.Wina lezala jednak po stronie filtra . Kupiłem jakis za 23zł firmy JTC i pewnie dlatego byl zły poniewaz wkład filtra był wykonany z kiepskiego materialu i nie przepuszczał wystarczajaco powietrza (wygladalo to na tekture) Kupiłem FILTRONA za 40zł. i jak ręką odjął
wszystko jest tak jak bylo a tamten zachowam na pamiatke
Kolejny raz sie przekonałem ze oszczednosc nie poplaca
Pozdrawiam was wszystkich 

>>>>>>>LOVE PARADE<<<<<<<>>>>>>>>LOVE 626 GE<<<<<<<<
- Od: 12 lut 2010, 10:40
- Auto: Mazda 626 GE 1,8 96r.
Strona 1 z 1