mx5 napisał(a):300 l ma tylko wersja Sport, dwulitrówka HB E+ ma 340. Łatwo to sprawdzić rozkładając tylną kanapę, w wersji 300 l jest płaska podłoga a w wersji 340 l jest lekki próg.
W uzupełnieniu odpowiedzi Kolegi mx5…
Nikt nie podrzucił, więc sam zmierzyłem i odległość od krawędzi otworu załadunkowego bagażnika do jego podłogi wynosi w wersji Sport 11 cm a w pozostałych jest to 20 cm.
color1,
Nie widziałem jeszcze „na żywo” Giulietty, ale z fotek jakoś mi nie podchodzi, zresztą tak samo jak Mito (ta też na dodatek kiepsko jeździ). Natomiast jeśli będzie prowadziła się podobnie do modelu 159, to można by się zastanowić nad zakupem, jeśli „wpadła Ci w oko”
ropsson,
Wybrałeś BK, Twoja sprawa, ale może nie racjonalizuj swojej decyzji jakąś przypadkową wygraną w „ulicznym wyścigu”, bo jest to trochę żenujące – myManArm i Night słusznie zwrócili Ci uwagę. Mnie się nowa „trójka” z festynem w żaden sposób nie kojarzy, natomiast na jej tle widać, że czas płynie i „starsza siostra”, choć urodziwa, przy młodszej wypada już nieco blado. Zarzucasz producentowi bzdury a wypadałoby wnikliwiej czytać co pisze. Mazda podaje, że obniżyła masę nowej „trójki” do 15 kg w zależności od wersji i wyposażenia a nie że każda jest o tyle lżejsza od poprzedniczki. Swoją drogą informację tę należy traktować bardziej w kategoriach marketingowych, bo w praktyce te parę kg na plus czy minus i tak nie mają żadnego znaczenia. Jeśli chodzi o zużycie paliwa to w BL jest mniejsze na co wskazują chociażby fabryczne dane (wg normy ECE) mogące jak najbardziej służyć do porównań a co potwierdzają również testy. Te ostatnie weryfikują również osiągi – już było tu wielokrotnie pisane, że w przypadku BL są one przez producenta zawyżone (przyspieszenie) – rzeczywiste w obu generacjach „trójek” są porównywalne.