Witam.
W obu przednich drzwiach w jednym momencie zaczęło chrobotac podczas opuszczania szyb.
Mam wrażenie jakby cale drzwi miały się rozpaśc.
Czy ktoś miał taki przypadek?
dziękuję za podpowiedź.
pozdrawiam
dziwny dzięk podczas opuszczania szyb
Strona 1 z 1
U mnie szyby też dziwnie chodzą. Często przy ruszeniu jest taki trzask jakby się miały najpierw odkleić 
Jak wymieniałem głośniki w drzwiach to w obu były poluzowane po 2 śrubki od mechanizmu szyby. Po dokręceniu jakby było lepiej ale teraz znowu trzaskają
Jak wymieniałem głośniki w drzwiach to w obu były poluzowane po 2 śrubki od mechanizmu szyby. Po dokręceniu jakby było lepiej ale teraz znowu trzaskają
Myjk napisał(a):Ja mam od nowości "strzelające" szyby – wg mnie to wynik ciasnego spasowania szyby z górną uszczelką.
Nijak się to jednak ma do tematu wątku.
No witam ja mam wlasnie ten sam problem, strzelajace szyby tylko, ze gdy je zamykam chociaz czasami gdy otwieram rowniez

Zaczyna mnie to mocno irytowac!!!
Gdyby ktos cos wiedzial to z mila checia poczytam.
pozdro
- Od: 15 cze 2010, 07:25
- Auto: Mazda 6 diesel rok 2003
Dzieno, zdejmij boczki drzwi i sprawdź czy nie poluzowały się śruby mocujące i mechanizm jak i mocowanie całości do drzwi.
Jak robiłem konserwację u siebie i miałem te śruby poluzowane, to próba odsunięcia (lub zasunięcia) szyby dawała właśnie efekt identyczny. Coś rzęziło jakby się miało rozpaść.
Jak robiłem konserwację u siebie i miałem te śruby poluzowane, to próba odsunięcia (lub zasunięcia) szyby dawała właśnie efekt identyczny. Coś rzęziło jakby się miało rozpaść.
Strona 1 z 1