Wymiana łożyska przedniego.
84 mm jak to po lift.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
32 – przed lift , po lift 34
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Witam serdecznie, podepnę się pod temat, mam madzie 6 po lifcie z przebiegiem 42 000 i zaczęło mi huczeć łożysko. Nie pamiętam żebym gdzieś przywalił kołem a od zwykłej eksploatacji to chyba nie powinno tak szybko paść? W Vectrze wymieniałem chyba po 150 tyś dopiero :–(. Co myślicie na temat wrzucenia łożyska firmy skf prawy przód? Mój mechanik nie ma ntn a sam nie znam się na tyle żeby wyjmować z allegro...
- Od: 11 cze 2010, 20:31
- Auto: Mazda 6 1,8 Sport kombi, 2006,
Zadzwon tu 506-153-025 , u Adriana kupisz dobre łozysko ( na wysyłkę tez )
Ostatnio edytowano 28 mar 2012, 12:11 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: porządki
Powód: porządki
Witam. wymieniałem w mojej M6 łożysko przednie prawa strona. Oczywiście miałem z tym problem bo nie istnieją zamienniki do po lifta. Kupiłem łożysko ale zupełnie nie pasowało(dodam że mechanik rozebrał wszystko ściągnął łożysko i ponownie to musiał złożyć), więc musiałem kupić w serwisie (dałem 320 PLN) oczywiście to było to. Przed założeniem je pomierzyłem i oto jego wymiary gdyby ktoś szukał zamiennika wew/zew/wys 45/84/45
- Od: 19 lis 2009, 19:48
- Auto: MAZDA 6 kombi
Maselek, raczej ponizej 300 – jakies 270. Polecam cenowo AZ Auto jesli chodzi o oryginaly.
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
ZYGZ napisał(a):Witam. wymieniałem w mojej M6 łożysko przednie prawa strona. Oczywiście miałem z tym problem bo nie istnieją zamienniki do po lifta. Kupiłem łożysko ale zupełnie nie pasowało(dodam że mechanik rozebrał wszystko ściągnął łożysko i ponownie to musiał złożyć), więc musiałem kupić w serwisie (dałem 320 PLN) oczywiście to było to. Przed założeniem je pomierzyłem i oto jego wymiary gdyby ktoś szukał zamiennika wew/zew/wys 45/84/45
Witam. Jestem tu nowy, ale mam podobny problem jak kolega .Mam Mazdę 6 z 2005 r 2.0 benzyna 147km, znalazłem takie łożysko firmy SKF o numerze VKBA 6849 o tych wymiarach co podajesz, w pudełku tego SKF-u siedzi łożysko firmy KOYO, nakrętka na rozmiar klucza 34, ciekaw jestem czy to będzie to, czekam na jakieś sugestie z góry pozdrawiam
- Od: 13 lip 2010, 22:48
- Auto: M6 GJ 2.0 BENZYNA 165 2013, Sky Energy
Witam wymieniałem właśnie łożyska w swojej madzi z przodu ,wersja po lifcie. Łożysko okazało się takie samo jak przed liftem, chociaż sprawdzając w wielu katalogach pisało że po lifcie jest co innego.
Założyłem łożysko japońskie NTN, jest też zamiennik SKF VKBA1948, dla potomnych podaję wymiary 80/42/45 nakrętka na klucz 32, oczywiści dla wersji benzynowej. Pozdrawiam!!!
Założyłem łożysko japońskie NTN, jest też zamiennik SKF VKBA1948, dla potomnych podaję wymiary 80/42/45 nakrętka na klucz 32, oczywiści dla wersji benzynowej. Pozdrawiam!!!
- Od: 13 lip 2010, 22:48
- Auto: M6 GJ 2.0 BENZYNA 165 2013, Sky Energy