Madzie mam dopiero miesiąc więc dopiero wychodzą mi usterki
Dziwne hamulce przy zatrzymywaniu się
Strona 1 z 1
WItam. Mam taki problem przy zatrzymywaniu się gdzieś w granicach 10-0km/h slychac jakby stukanie w przednich kolach i odbijanie pedalu hamulca. Teraz pytanie co może być przyczyną
Zużyte klocki lub/i tarcze 
- Od: 24 kwi 2010, 20:38
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 2002
Tarcze, pewnie żyletki z nich zostały i pare razy wypróbowałeś hamowanie no i się pogieło, możesz jeździć ale bedzie potem przy każdej prędkości biło. Polecam przy zainwestować w piasty z BA 1.8 i hamulce 260mm, bo szkoda tego gówna 240mm tam zostawiać, poczujesz różnice za nie wielkie pieniądze
- Od: 26 cze 2008, 22:33
- Auto: CIVIC EK3 D15Z6
Sprawdzałeś, jak wyglądają tarcze? Czy rzeczywiście już żyletki z nich nie zostały? A ABS nie ''wyje" przypadkiem też?
Jeśli dobrze pamiętam, kontrolka ABS powinna zapalić się po przekręceniu kluczyka. Świeci?
Jeśli dobrze pamiętam, kontrolka ABS powinna zapalić się po przekręceniu kluczyka. Świeci?
tęsknię za mazdą... za polskimi drogami... nie tęsknię za polskimi kierowcami!!!
- Od: 15 gru 2007, 11:06
- Auto: passat 1.9TDI syncro i 323F1.5
Kontrolka ABS zaświeca się przy przekręcaniu kluczyka co do tarcz to szwager mi sprawdzal i może żyletki to one nie są ale też w najlepszym stanie równiez nie są. Szwager mi zaproponował bym zainwestowal w nowe tarcze i klocki że to może być przyczyna.
- Od: 24 kwi 2010, 20:38
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 2002
Ha! przypomniałem sobie. Też to miałem, problem ustał po......
.
.
.
.
wymianie skrzyni biegów
Ok, wyjaśniam: objawy miałem takie jak Twoje, więc pojechałem do mechanika, auto poszło na kanał, przód do góry, koła w powietrzu, samochód odpalony, jedynka i koła się kręcą. My pod samochód i okazało się, że to co łączy skrzynię z kołami, zapomniałem jak się nazywa, drążki?? są krzywe, zwłaszcza jeden, prawy. Przenosiło to się chyba, ale nie pamiętam już, na całe koła.
Wtedy to z braku kasy olałem, naprawiło się samo, razem z wymianą skrzyni, więc podejrzewam, że i owych drążków też, jakiś czas później
.
.
.
.
wymianie skrzyni biegów
Ok, wyjaśniam: objawy miałem takie jak Twoje, więc pojechałem do mechanika, auto poszło na kanał, przód do góry, koła w powietrzu, samochód odpalony, jedynka i koła się kręcą. My pod samochód i okazało się, że to co łączy skrzynię z kołami, zapomniałem jak się nazywa, drążki?? są krzywe, zwłaszcza jeden, prawy. Przenosiło to się chyba, ale nie pamiętam już, na całe koła.
Wtedy to z braku kasy olałem, naprawiło się samo, razem z wymianą skrzyni, więc podejrzewam, że i owych drążków też, jakiś czas później
tęsknię za mazdą... za polskimi drogami... nie tęsknię za polskimi kierowcami!!!
- Od: 15 gru 2007, 11:06
- Auto: passat 1.9TDI syncro i 323F1.5
Strona 1 z 1