Witam wszystkich....to jest mój pierwszy post ponieważ dopiero od wczoraj jestem posiadaczem Mazdy 626...i już na początku mam prośbę żeby ktoś mi wytłumaczył zasadę działania....podam link bedzie łatwiej: http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-06/2edd091a/snv83394.jpg.html
chodzi mi dokładnie o lewą część panela...są tam trzy przyciski te dwa po bokach wiadomo po co służą regulacja temperatury...a ten na dole???gdy go nacisnę to dioda zapala się na czerwono i pojawiają się dwie cyfry np 66 lub 72...do czego to służy....drugie pytanko:regulacja temperatury....a mianowicie gdy włączam klimę to wszystko jedno jaką wartość ustawię na wyświetlaczu zawsze wieje takie samo powietrze....na wyłączonej klimie to samo czy ustawię 23 stopnie czy low nic się nie dzieje....dopiero zaczyna wiać ciepłe powietrze gdy ustawię high...no dobra to chyba wsio jak na razie....zresztą pewnie i tak coś dodam....dzięki z góry za odpowiedź:)
nikt nie nie o co chodzi???
Panel klimatyzacji-prośba o objaśnienie:)
Strona 1 z 1
hehe to co ty tam masz to nie jest wyrób mazdy
ktoś próbował zrobić chyba z manłala automata i pewnie nie do końca wyszło 
pytanie jak to jest wyskalowane i czy wogóle to chodzi, moze to jest w st.F > w normalnym automacie przy wciśnięciu przycisku pod regulatorem temp.pojawia się temperatura zewnętrzna.
pytanie jak to jest wyskalowane i czy wogóle to chodzi, moze to jest w st.F > w normalnym automacie przy wciśnięciu przycisku pod regulatorem temp.pojawia się temperatura zewnętrzna.
Hehe to troszki wyjasnia....wyskalowane jest od LOW potem 16 stopni az do 30 i na koncu high....ogrzewanie sie wlacza dopiero jak ustawie high wtedy slychac taki dzwiek jakby trzask i zaczyna leciec cieplo....a da sie to zmienic na pokretlo zwykle?bo letniego powietrza nie da sie ustawic iest albo chlodne albo cieple nic posredniego...a to cieple to malo cieple jest...jak uwas dziala cieplo dobrze grzeje?czy tak sobie....sorki za byki ale pisze z komorki
- Od: 7 cze 2010, 18:03
- Auto: Mazda 626 1.8
Oryginalnie tak to wygląda:
http://www.allegro.pl/item1071932694_ma ... klimy.html Więc tam gdzie masz przerobione na to el. sterowanie temperaturą jest zwykłe pokrętło na linkę i tak samo ustawianie obiegu wewnętrznego lub zewnętrznego fabrycznie jest suwak też na linkę, typowo analogowy panel. Straszne kombinacje jakieś u Ciebie
myślę że da się powrócić do oryginału, na początek proponuję kupić oryginalny panel 

Szefu 626 napisał(a):tak samo ustawianie obiegu wewnętrznego lub zewnętrznego fabrycznie jest suwak też na linkę
Niekoniecznie, bo są też dwa przyciski po przeciwnych stronach jak u kolegi wyżej i to również jest fabryczne.
Tutaj tylko pokrętło od temperatury zostało zmodyfikowane.
- Od: 3 wrz 2009, 15:55
- Auto: 626 GF 2.0 DiTD 02'
Zgadza sie teraz pogrzebalem w instrukcji od auta i fakt ze wystepuje rowniez wersja z przyciskami od obiegu....ale takiego wypasnego stera od temp nawet mazda nie wziela pod uwage...fajne to jest gdyby dzialalo jak trzeba...w sumie wieje tylko zimne i cieple na lato git ale w zimie to juz szalu nie bedzie....spadam do roboty o 18 bede....
już jestem....no madzia jest po lifcie...a teraz sam nie wiem co myslec bo widziałem dzis taka mazde jak moja tylko w kombi i ona tez miala taki elektroniczny potencjometr....widzialem jeszcze dwie ale one juz mialy pokretlo.....więc albo ktoś wpadł na taki sam pomysł albo mazda wypuscila pare sztuk z czyms takim....moja pochodzi z Danii wiec moze na tamten rynek takie i wyszly.... 
znalazłem już panel za nieduże pieniążki z tym że u mnie obieg powietrza jest na przyciski a tu jest na suwak...czy to wszystko jedno czy nie podejdzie???i drugie pytanko jeszcze a można z panela wyjąć samo pokrętło i wstawić zamiast tej mojej super elektronicznej ponadczasowej części???

znalazłem już panel za nieduże pieniążki z tym że u mnie obieg powietrza jest na przyciski a tu jest na suwak...czy to wszystko jedno czy nie podejdzie???i drugie pytanko jeszcze a można z panela wyjąć samo pokrętło i wstawić zamiast tej mojej super elektronicznej ponadczasowej części???

Strona 1 z 1