Auto Japan
05-220 Zielonka k/Warszawy
ul. Paderewskiego 65
tel. (22) 781 95 53
fax.(22) 761 00 12
office@autojapan.com.pl
http://www.autojapan.com.pl/
Nie lubię psioczyć na ludzi...ale chcę wam opowiedzieć co mi się przytrafiło, bo to przerasta tolerancję mojego zaufania.
Pojechałem tam (auto japan w zielonce) po zakupie dosyć starej mazdy, którą postanowiłem doinwestować. Mówię: proszę mi sprawdzić co trzeba zrobić (poza paskami, rolkami, filtrami, olejem itp. które od razu chciałem wymienić) i zadzwonić, wybiorę to na co będę miał kasę.
Między innymi, panowie stwierdzili konieczność wymiany wszystkich zacisków hamulcowych i tylnych tarcz (ponad 1000zł za same części i kupę szmalu za robotę!!!). poprosiłem o zrobienie całej reszty bo to dużo i na razie to odłożę, pytałem o sondę lambda itp. a gość mo mówi,: "pan mi tu o sondzie, a hamulców pan nie ma" – no normalnie, każdy by się przejął...ale pomyślałem sobie, żę przecież auto mi hamuje ok i nic się nie dzieje...
I DOBRZE!
co się okazało- po dwóch miesiącach, zaprowadziłem auto do innego mechanika (30 lat doświadczenia), już chciałem kupować tarcze i zestawy naprawcze do zacisków a tu dzwoni mechanik, i mówi, że potrzebuję klocki na tył, i czy jeszcze coś chce robić innego, bo ustawił sobie pół dnia na całą robotę a nic innego nie trzeba robić przy hamulcach.
Okazuje się, że prawdobodobnie zostałem potraktowany po polsku, czyli "wciśniemy mu kit i zobaczymy czy łyknie". Warsztat mi polecono na tym forum, więc ostrzegam...może to wyjątkowy przypadek, może jestem nadwrażliwy...ale nie dajcie się oszukać w przyszłości.
Pozdrawiam
Mechanika – Zielonka – Auto Japan
Strona 1 z 1
Z tego co tu napisałeś wynika, że jesteś raczej totalną nogą w temacie techniki samochodowej, więc skąd wiesz kto ma rację? Zdanie pana Henia i owszem miłe dla ucha, sorry – dla portfela., ale czy będziesz ryzykował kark? Podjedź do SKP, niech ci na rolkach sprawdzą te hample i wtedy wyrokuj
POGROMCA ZENONÓW!
Nie przeginajcie! Gdzie? ....... W Aucie!!!
Nie przeginajcie! Gdzie? ....... W Aucie!!!
white&red napisał(a):Między innymi, panowie stwierdzili konieczność wymiany wszystkich zacisków hamulcowych i tylnych tarcz (ponad 1000zł za same części i kupę szmalu za robotę!!!).
To oczywiste że próbowali ci wcisnąć kit

Zgadzam sie, nie polecam. Byłem u nich, bo potrzebowałem wymienić tarcze i klocki. Okazało się (co już wiedziałem) , że jeden zacisk ma zużyte części (gumki). Okazało się, że jeden uratowali a drugi nie zdołali, to wzięli i coś tam z czymś jakoś. Czyli do pupy zrobili, bo po tygodniu straciłem zacisk w prawym kole totalnie i omal nie wjechałem facetowi w pupę. Auto trafiło do Piotra Sobańskiego w Poznaniu. Był przerażony takim kombinowaniem.
Warsztat specjalizujący się samochodami japońskimi, który ma problemy z częściami. Nie polecam.
Warsztat specjalizujący się samochodami japońskimi, który ma problemy z częściami. Nie polecam.
-
cross
Strona 1 z 1