Paliwo, olej, hamulce, sprzęgło, dyfry, skrzynia, zawieszenie, turbina, półosie, płyn do spryskiwaczy ..... ale żeś się wpier... znaczy eee tego GRATULUJĘ ZAKUPU
Mazda6 MPS (GG) – Opinie i Informacje
Makave napisał(a):1. Ma ktos albo czy jest gdzies do sciagniecia instrukcja do tego modelu po polsku lub angielsku?
zajrzyj tutaj
http://www.ugnius.lt/mazda/Files/2006%2 ... Manual.pdf
http://www.ugnius.lt/mazda/Files/Mazdas ... aining.pdf
http://www.ugnius.lt/mazda/Files/Mazdas ... 0Specs.pdf
co prawda opisy sa do amerykanca ale zasada ta sama.

a zeby zapamietać ustawienia to przytrzymujesz przycisk "SET" i numer programu na ,którym chcesz zaprogramować te ustawienia. usłyszysz magiczne sekundowe pikniecie i juz
Ale to bylo już w tym temacie więc znajdziesz

życze bezawaryjnego użytkowania mps-a
Prostak narzeka, mądry radzi
- Od: 11 maja 2009, 04:00
- Auto: LEXUS IS250
BUrdoror napisał(a): Makave – niech ci sluzy jak najdluzej... Az do momentu, jak sie zorientujesz, ze 260KM to wlasciwie zolwik jest
Heh no na pewno nie jest to jakis tam demon predkosci ale na razie spokojnie styknie
FeniX napisał(a):zajrzyj tutaj <ciach>
Dzieki za info z manualem, co do fotela to obczailem dzisiaj samemu
życze bezawaryjnego użytkowania mps-a
Byloby milo
fazer72 napisał(a):A czy kredyt ma opcję "eksploatacja MPS'a" ?
Paliwo, olej, hamulce, sprzęgło, dyfry, skrzynia, zawieszenie, turbina, półosie, płyn do spryskiwaczy ..... ale żeś się wpier... znaczy eee tego GRATULUJĘ ZAKUPU
Kredyt ma opcje dzialalnosc gospodarcza, zawsze to lepiej zaplacic troche kasy za auto niz jak ja fiskus zabiera
Troche informacyjnie z dzisiaj – w poludnie wpakowalem sie w korek na torunskiej, nie wiem skad sie on tam dzisiaj wzial w kazdym badz razie utkwilem w korku na dobre 30 min podczas ktorych moze przejechalem z 5km, anyway wyzerowalem sobie zaraz przed korkiem, jak wyjezdzalem to pobilem swoj nowy rekord – komputer pokazywal srednie na poziomie 33l

Jest jeszcze kwestia opon:
Mam zamowione Potenzy S001 235/40 – zbieram glosy tak lub nie
Na razie:
Misiekwaw – zdecydowanie tak
Fazer – nie
Kwiatek – nie
Jeszcze jakies opinie? Znalazlem tez do kupienia S001 225/45 – tyle ze cena to 815 zl za sztuke brutto przy 650 zl za 235/40
- Od: 22 sty 2010, 13:33
- Auto: Mazda 6 MPS 2.3 Disi Turbo, 2006
Makave napisał(a):Jest jeszcze kwestia opon:
Mam zamowione Potenzy S001 235/40 – zbieram glosy tak lub nie
Na razie:
Misiekwaw – zdecydowanie tak
Fazer – nie
Kwiatek – nie
Jeszcze jakies opinie? Znalazlem tez do kupienia S001 225/45 – tyle ze cena to 815 zl za sztuke brutto przy 650 zl za 235/40
a ja mam pytanie

Bo ja zdecydowanie polecam model a rozmiar sobie dobierz

FeniX napisał(a):co do opon 235/35/18 zdecydowanie nie. Chyba ze bedziesz po torze jezdzil a nie po naszej dziurawej drodze to wtedy ok.
235/40
misiekwaw napisał(a):
Bo ja zdecydowanie polecam model a rozmiar sobie dobierz![]()
Chodzi o rozmiar, jest opcja jeszcze kupienia S001 225/45 i chyba tutaj trzeba bedzie celowac aczkolwiek z tego co sie orientuje, to w PL jest gorzej z dostepnascia ( co mi z tego ze sklep pisze 652 zl jak maja dopisek chwilowy brak towaru
Hmm czytalem tez troche wczoraj na zagranicznych forach i jak juz Fazer zreszta stwierdzil wychodzi na to ze seryjna felga jest troche za waska jak na 235/40, wiec o ile jeszcze koleiny mi nie straszne to ten fakt przewaza jednak na nie. No nic mieli do mnie wyslac oponki jutro kurierem musze zadzwonic rano i zrezygnowac mam nadzieje ze szybko mi zwroca kase i bede szukal gdzies tych 225/45 w dobrej cenie i dostepnych
BTW Polecam Mazde Bialystok Ksiezyno jesli chodzi o ubezpieczenie autka – z 20% znizki wyliczyli mi 2530 zł za MPSa z 2006 roku, pelny pakiet w Allianz, ze zniesionymi wszelkimi udzialami wlasnymi, amortyzacja czesci, autem zastepczym na czas trwania naprawy. Takze jestem bardzo zadowolony
Makave napisał(a):misiekwaw napisał(a):
Bo ja zdecydowanie polecam model a rozmiar sobie dobierz![]()
Chodzi o rozmiar, jest opcja jeszcze kupienia S001 225/45 i chyba tutaj trzeba bedzie celowac aczkolwiek z tego co sie orientuje, to w PL jest gorzej z dostepnascia ( co mi z tego ze sklep pisze 652 zl jak maja dopisek chwilowy brak towaru)
Hmm czytalem tez troche wczoraj na zagranicznych forach i jak juz Fazer zreszta stwierdzil wychodzi na to ze seryjna felga jest troche za waska jak na 235/40, wiec o ile jeszcze koleiny mi nie straszne to ten fakt przewaza jednak na nie. No nic mieli do mnie wyslac oponki jutro kurierem musze zadzwonic rano i zrezygnowac mam nadzieje ze szybko mi zwroca kase i bede szukal gdzies tych 225/45 w dobrej cenie i dostepnych
http://www.felgi-opony.com/Aktualnosci/Szerokosc_opony__a_szerokosc_felgi_,3,32,15.html
Makave napisał(a):BTW Polecam Mazde Bialystok Ksiezyno jesli chodzi o ubezpieczenie autka – z 20% znizki wyliczyli mi 2530 zł za MPSa z 2006 roku, pelny pakiet w Allianz, ze zniesionymi wszelkimi udzialami wlasnymi, amortyzacja czesci, autem zastepczym na czas trwania naprawy. Takze jestem bardzo zadowolony
to jesteś chyba jedyny

225.45 jak najbardziej ok i POtenza tez jak najbardziej ok
nie wiem skad wziolem te 235/35 ?) wiecie jak sie to patrzy w sobote okolo 0.30 w nocy
. 235/40 jest za duze na orginalna felge ,która ma tylko 7" szukaj zdecydowanie 225/45/r18 i rozgladnij sie tez na toyo T1R które na allegro wyrwiesz po niecałe 500zł.. z tym ze nie pamietam dokladnie rozmiaru jaki tam jest ale na 100% albo 215/45/18 albo 225/45/18

Prostak narzeka, mądry radzi
- Od: 11 maja 2009, 04:00
- Auto: LEXUS IS250
kwiatek1901 napisał(a):Makave napisał(a):Kilka godzin temu stalem sie szczesliwym posiadaczem MPSa, kupionego od Kwiatka
A kwiatek stal sie nieszczesliwycholera jakos mi dziwnie bez tego dupowoza w sumie fajne autko bylo
![]()
Wydaje mi sie ze po regeneracji felg,przemalowaniu tylnego zderzaka(ja bym przemalowal tez przednidurnowatych wyciekow z jakichs smiesznych rurek bedzie z tego auta niezle cacko
Makave napisał(a):Kwiatek jeszcze raz dzieki za auto
Nie za ma cocieszy mnie fakt ze autko trafilo w dobre rece
dbaj o madzie jak o swoja <<dupa>> a ona napewno nie raz Ci sie odwdzieczy
![]()
Pomimo sprzedazy mpsa bede zagladal na forum gdyz udalo mi sie przez nie poznac fantastycznych ludzi![]()
Dzieki za wszystko Koledzy![]()
Pzdr,Kwiatek
no nie Kwiatek, sprzedalaes madzie jednak?? buuuu
Raczej umrzeć stojąc niż żyć na kolanach
- Od: 16 sie 2009, 22:25
- Auto: speed 6
A kto to sprzedaje w Wawie na Allegroszu taką ładną czarną 6-steczkę ?! Pucować się 

Ostatnio edytowano 30 maja 2010, 23:58 przez emilioestewez, łącznie edytowano 1 raz
emilio
- Od: 18 maja 2009, 18:16
- Auto: speed3 '08
Oponki bridgestone robi tii tii tii ale przynajmniej w przypadku RE050 szybko się zużywają. A co do ich właściwości – S001 są zdaje się standardową oponą w 458 Italia. Koniec tematu 
ja też polecam Auto Księżyno!

Makave napisał(a):BTW Polecam Mazde Bialystok Ksiezyno jesli chodzi o ubezpieczenie autka – z 20% znizki wyliczyli mi 2530 zł za MPSa z 2006 roku, pelny pakiet w Allianz, ze zniesionymi wszelkimi udzialami wlasnymi, amortyzacja czesci, autem zastepczym na czas trwania naprawy. Takze jestem bardzo zadowolony
ja też polecam Auto Księżyno!

2013 Bugatti Veyron Zawieszenie KW, świecie Brisk, 2 Magnetyzery, Spoiler od EVO IV, Intercooler Iveco, orurowanie DIY, klocki przód BMW 328i, sprzeglo Radzikowski, Wałek inż Świątek, rozpórka kielichów, radio z mp3, pasy i szelki Sparco SOLD
2015 Zonda R, swap z CCX, polerowana głowica, kute śruby obudowy akumulatora, TIP na zamówienie (Ząbki, k/Warszawy), sprężyny Eibach, końcówka wydechu Mugen
Auto Księzyno – nie polecam!!!!
2015 Zonda R, swap z CCX, polerowana głowica, kute śruby obudowy akumulatora, TIP na zamówienie (Ząbki, k/Warszawy), sprężyny Eibach, końcówka wydechu Mugen
- Od: 23 lut 2008, 18:36
- Auto: Zonda R swap z CCX
Siema
Widzę Kwiatek, że udało Ci się w sprzedać brykę, zanim sypnęło się wszystko o czym mówiłeś na spocie
Dobrze mieć ustawiony warsztat – taki mały żarcik 
Powiedz jak to będzie wyglądać, jak przyjedziesz na spot mpsów swoją E90
Makave witaj wśród sponsorów Orlenu i BP!! (lepiej tego drugiego, a propos krótki dżouk – Amerykańskim naukowcom udało się skonstruować silnik napędzany wodą. Jest tylko jeden warunek: woda musi pochodzić z Zatoki Meksykańskiej.)
Ja Wam powiem, że czym dłużej mam brykę, tym jestem z niej bardziej zadowolony
Pewnie do pierwszej naprawy
Pozdrawiam,
niech moc będzie z Wami!!
Widzę Kwiatek, że udało Ci się w sprzedać brykę, zanim sypnęło się wszystko o czym mówiłeś na spocie
Powiedz jak to będzie wyglądać, jak przyjedziesz na spot mpsów swoją E90
Makave witaj wśród sponsorów Orlenu i BP!! (lepiej tego drugiego, a propos krótki dżouk – Amerykańskim naukowcom udało się skonstruować silnik napędzany wodą. Jest tylko jeden warunek: woda musi pochodzić z Zatoki Meksykańskiej.)
Ja Wam powiem, że czym dłużej mam brykę, tym jestem z niej bardziej zadowolony

Pozdrawiam,
niech moc będzie z Wami!!
- Od: 4 paź 2009, 15:58
- Auto: Mazda 6 MPS
Z Ksiezynem zalatwialem tylko ubezpieczenie, i bylo sprawnie, milo i szybko, ale znowu to Ksiezyno Bialystok, Kwiatek tam serwisowal Mazde i nie narzekal, z tym ze Warszawa to zupelnie inna bajka niestety.
Fazer, hmm rzeczywiscie wg tabelki Bridgestone nie ma opon 225 – http://www.bridgestone.pl/bfe/lineup-pr ... xt@1fb700a , zreszta dlatego poczatkowo sie decydowalem na te 235, ale dzwonilem dzisiaj do Bridgestone'a dzisiaj zeby potwierdzic czy maja w ofercie S001 225/45 i okazuje sie ze tak wiec ta rozmiarowka na ich stronie jest nieaktualna
BTW Poniewaz musze tez zajac sie regeneracja felg (i chyba je przemaluje na czarny mat) to mial ktos jakas stycznosc z http://www.renowacjafelg.pl ? Mieszcza sie na ul. Instalatorów 5 w Wawie, ceny przystepne IMO.
Fazer, hmm rzeczywiscie wg tabelki Bridgestone nie ma opon 225 – http://www.bridgestone.pl/bfe/lineup-pr ... xt@1fb700a , zreszta dlatego poczatkowo sie decydowalem na te 235, ale dzwonilem dzisiaj do Bridgestone'a dzisiaj zeby potwierdzic czy maja w ofercie S001 225/45 i okazuje sie ze tak wiec ta rozmiarowka na ich stronie jest nieaktualna
BTW Poniewaz musze tez zajac sie regeneracja felg (i chyba je przemaluje na czarny mat) to mial ktos jakas stycznosc z http://www.renowacjafelg.pl ? Mieszcza sie na ul. Instalatorów 5 w Wawie, ceny przystepne IMO.
ja tam nie robiłem ale jedno Ci mogę powiedzieć. Nie jedź na malowanie na Łucką. Ja pomalowałem nowe felgi u nich i już lakier odchodzi...
2013 Bugatti Veyron Zawieszenie KW, świecie Brisk, 2 Magnetyzery, Spoiler od EVO IV, Intercooler Iveco, orurowanie DIY, klocki przód BMW 328i, sprzeglo Radzikowski, Wałek inż Świątek, rozpórka kielichów, radio z mp3, pasy i szelki Sparco SOLD
Habzimierz, a jakie kuku w kółko zrobiłeś sobie ?
Prostowałem u nich felgę i tak sobie im wyszło.
Ja lakierowałem tu http://www.poturbowani.pl/index.php?url=ofirmie
Lakier odłazi tylko w otworach na śruby (tam najłatwiej uszkodzić przy demontażu felg), ale tragedii nie ma. Pracuje/pracował tam kolo z forum więc zniżkę jakąś utargujesz może.
Prostowałem u nich felgę i tak sobie im wyszło.
Ja lakierowałem tu http://www.poturbowani.pl/index.php?url=ofirmie
Lakier odłazi tylko w otworach na śruby (tam najłatwiej uszkodzić przy demontażu felg), ale tragedii nie ma. Pracuje/pracował tam kolo z forum więc zniżkę jakąś utargujesz może.
- Od: 13 paź 2007, 17:30
Wszystko jasne, gadalem z 2ma duzymi sklepami i S001 225/45 sa w planach ale jeszcze nie zostaly wyprodukowane przez producenta, i prawdopodobnie nie bedzie ich w ciagu miesiaca. Coz mi zostaje chyba po prostu poki co jezdzic na zimowkach i kupic te Bridgestony jak sie pojawia.
Cantore,
No niby ma byc, sa fotki w necie ponoc ma byc silnik 2,5 280 HP, tyle ze nic nie zostalo potwierdzone do tej pory, tu mozesz poczytac http://www.autoexpress.co.uk/news/autoe ... ouble.html
Fazer,
Drogawo maja, wychodzi 147 zl netto o ile cena ktora podaja jest cena brutto. Wiec zostaje kwestia czy cena idzie w parze z jakoscia.
Dzieki za ostrzezenie
Ano dotychczas tanowalem V-Power'a 95 na shell'u ale pewnie sie przerzuce na Ultimate 98 teraz na BP, jak sie naucze jezdzic tym autem to zaleje Shellowa 100tke i zobacze czy poczuje roznice
Cantore,
No niby ma byc, sa fotki w necie ponoc ma byc silnik 2,5 280 HP, tyle ze nic nie zostalo potwierdzone do tej pory, tu mozesz poczytac http://www.autoexpress.co.uk/news/autoe ... ouble.html
Fazer,
Drogawo maja, wychodzi 147 zl netto o ile cena ktora podaja jest cena brutto. Wiec zostaje kwestia czy cena idzie w parze z jakoscia.
Habzimierz napisał(a): ja tam nie robiłem ale jedno Ci mogę powiedzieć. Nie jedź na malowanie na Łucką. Ja pomalowałem nowe felgi u nich i już lakier odchodzi...
Dzieki za ostrzezenie
Darkman111 napisał(a):Makave witaj wśród sponsorów Orlenu i BP!! (lepiej tego drugiego, a propos krótki dżouk – Amerykańskim naukowcom udało się skonstruować silnik napędzany wodą. Jest tylko jeden warunek: woda musi pochodzić z Zatoki Meksykańskiej.) Ja Wam powiem, że czym dłużej mam brykę, tym jestem z niej bardziej zadowolony![]()
Ano dotychczas tanowalem V-Power'a 95 na shell'u ale pewnie sie przerzuce na Ultimate 98 teraz na BP, jak sie naucze jezdzic tym autem to zaleje Shellowa 100tke i zobacze czy poczuje roznice
ty ale moje przez piuerwsze 3 tygodnie tez byly dobrze zrobione