Mam taki problem z klimą, no chyba że to tak musi być
Problem z klimą (M6 2002 2.0 141KM)
Strona 1 z 1
Witam,
a mianowicie, gdy włącze klimę na auto (klimatronic) i ustawie 15 stopni przy temp. na zewnątrz 25 stopni wieje mi lodowate powietrze ale tylko z kratki tej od pasażera. Z pierwszej kratki na środku samochodu wieje chłodne a w kolejnych kratkach już letnie, natomiast w kratce od kierowcy ciepłe... Po przejechaniu 10 km w aucie nadal mam ciepło mimo ze klima na 15 stopni. Miałem wcześniej samochód ze zwykłą klimą ale wydawała się o wiele bardziej wydajna. W Mazdzie klimy jeszcze nie ładowałem niby sprężarka działa ok. cicho, wiatrak się włącza co chwila na postoju, w sumie jakby bylo mało czynnika to z we wszystkich kratkach leciało by letnie powietrze, a przynajmniej tak mi się wydaje jesli się mylę niech ktoś poprawi 
- Od: 12 sty 2010, 23:13
- Auto: Mazda 6 2.0 16V Benzyna+LPG BRC
a filtr kabinowy wymieniony
? Może tu tkwi problem.
http://www.grandpixel.pl My WebSite :)
Ale powietrze chyba niezależnie gdzie by leciało to i tak przez filtr przechodzi, więc raczej różnicy by tu nie było. Szybciej może jakaś nieszczelność na doprowadzeniu plus ja obstawiam napełnienie czynnika, ja zanim nie zrobiłem serwisu to też miałem raz zimne raz ciepłe...
- Od: 9 mar 2010, 21:10
- Auto: Mazda 6
A kiedy sprawdzales klime? Raz w roku powinno sie doladowac klime, a co drugi rok zmienic...
tzn wypompowac wszystko, sprawdzic szczelnosc i naladowac na nowo...
Sprawdz jaka masz temperature w srodkowej kratce...
tzn wypompowac wszystko, sprawdzic szczelnosc i naladowac na nowo...
Sprawdz jaka masz temperature w srodkowej kratce...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Miałem podobną sytuację. Klimatyzacja ogólnie chłodziła słabo, zdarzały jej się dość dziwne "pomysły" zamiast chłodzić miałem wrażenie, że ciepło ładuje do środka, z bocznych nawiewów odczuwałem inną temperaturę tłoczonego powietrza.
Najlepiej wybrać się do serwisu klimy. "Magiczna maszynka" odzyskuje czynnik, olej, nastepnie wytwarza próżnię i sprawdza szczelność. Na koniec napełnia układ czym tam trzeba
no i oczywiście UV kontrast sprawdzali.
Klimka chłodzi aż miło!
180 zł mnie to kosztowało.
Najlepiej wybrać się do serwisu klimy. "Magiczna maszynka" odzyskuje czynnik, olej, nastepnie wytwarza próżnię i sprawdza szczelność. Na koniec napełnia układ czym tam trzeba
Klimka chłodzi aż miło!
180 zł mnie to kosztowało.
- Od: 9 maja 2010, 11:25
- Auto: M6 GG 1.8 '03
Strona 1 z 1