Koledzy, "plecionka" przepuszcza spaliny.Mechanik którego nazywam "śpiewak" bo nic innego nie mówi tylko jaki on to nie jest fachura
Jaki rozmiar plecionki do Mazdy 323 bg 1.6 16v 93r
1, 2
Cześć!
Koledzy, "plecionka" przepuszcza spaliny.Mechanik którego nazywam "śpiewak" bo nic innego nie mówi tylko jaki on to nie jest fachura
, polecił mi kupić przednią rure wydechową czyli jak ją nazywa "plecionke".Chodzi mi o długość i chyba średnice.Proszę o poradę.Może on coś nie tak śpiewa??Jak się do tego zabrać i gdzie to kupić
– Kochanie, marzy mi się, żeby założyć na plażę coś takiego, co
sprawiłoby, że wszyscy by osłupieli.
– Łyżwy załóż.
sprawiłoby, że wszyscy by osłupieli.
– Łyżwy załóż.
Ja kupiłem tutaj i puki co nie narzekam, zobaczę ile pochodzi.
http://www.allegro.pl/item1019291539_mazda_mx3_323_323f_rura_kolektorowa_uszczelki.html

Tak bardziej fachowo to się nazywa złącze elastyczne. Wymieniałem to jakiś czas temu, a kupiłem na alledrogo(coś takiego
http://www.allegro.pl/item1038615000_zlacze_elastyczne_nierdzewne_45_200mm_najtaniej.html) bo nawet z przesyłką wyszło o 15zł taniej niż w sklepie, wspawałem sam, zobaczymy ile wytrzyma. Można kupić z całą rurą która idzie od kolektora do katalizatora ale to wydatek min 120zł jak kolega wyżej napisał. Sądzę że dostaniesz te części w pierwszym lepszym sklepie z częściami. Rozmiar – średnica wewnętrzna 45mm, a długość to najlepiej sam zmierz.
Powodzenia przy zakupie.

Powodzenia przy zakupie.
a ja myśle że to sie nazywa ekran cieplny!!!
- Od: 13 mar 2010, 17:52
- Auto: była mazda 323 bg 1.3 16v
jest SCENIC I ph II
Definicja ekranu cieplnego jaką znalazłem:
"Pod nazwą ekranu cieplnego rozumie się techniczne urządzenie umieszczone między wypromieniowującą i opromieniowywaną powierzchnią i przeznaczone dla osłabienia wynikowego strumienia cieplnego między nimi przy promieniowaniu."
za nic mi nie pasuje do złącza elastycznego, tłumika drgań, czy pospolitej "plecionki" na wydech.
Zadaniem owej "plecionki" jest redukcja drgań jakie emituje silnik na wydech.
"Pod nazwą ekranu cieplnego rozumie się techniczne urządzenie umieszczone między wypromieniowującą i opromieniowywaną powierzchnią i przeznaczone dla osłabienia wynikowego strumienia cieplnego między nimi przy promieniowaniu."
za nic mi nie pasuje do złącza elastycznego, tłumika drgań, czy pospolitej "plecionki" na wydech.
Zadaniem owej "plecionki" jest redukcja drgań jakie emituje silnik na wydech.
badziewie prawda.ta ''plecionka'' wcale nie ma za zadanie tlumienia drgań tylko ona spelnia funkcje ekranu cieplnego bo rura kolektorowa na ktorą ta plecionka jest nałożona nagrzewa sie do wysokiej temperatury.a doikladniej to drgania tlumi ta harmonikowa rura na którą ta plecionka jest założona.wiem bo robiłem demontaż mojej madzi
jest SCENIC I ph II
Mi sie zawsze zawsze zdawalo ze to jednak tlumi drgania i tak nadal bede myslal. Jak ktos wyrzej napisal to ta plecionka to zlocze elastyczne lub tlumik drgan, sama nazwa za siebie mowi. Moze gdzies tam przy okazji odbiera cieplo ze spalin ale nie mam pojecia.
Co do rozmiarow to na wielu aukcjach alledrogo szukaj poprostu slowa" uniwersalna" bo takie ma rozmiary cokolwiek to ma znaczyc;p
Co do rozmiarow to na wielu aukcjach alledrogo szukaj poprostu slowa" uniwersalna" bo takie ma rozmiary cokolwiek to ma znaczyc;p
- Od: 12 lip 2009, 20:59
- Auto: mazda 323 bg 1.8 16v SOHC
a właśnie najgorzej jak się komuś zdaje.jak znajde czas to wrzuce zdjęcie jak wygląda rura bez plecionki.a najlepiej zajrzyjcie tu; http://www.bosal.com.pl/pro_bud_rura.htm macie wszystko opisane a nie [tiiit] wszyscy głupoty że plecionka tłumi drgania
jest SCENIC I ph II
szybka odpowiedz z Twojego linka
Cytat "Rura kolektorowa jest rurą łączącą kolektor z resztą układu wydechowego. Często wyposażona jest w tłumik drgań, który pozwala wytłumić drgania pochodzące od silnika." koniec cytatu
Cytat "Rura kolektorowa jest rurą łączącą kolektor z resztą układu wydechowego. Często wyposażona jest w tłumik drgań, który pozwala wytłumić drgania pochodzące od silnika." koniec cytatu
- Od: 12 lip 2009, 20:59
- Auto: mazda 323 bg 1.8 16v SOHC
proponował bym kupić samą "plecionkę" i wspawać. ja kupiłem całość i po pierwsze ponad dwa razy więcej kosztuje, po drugie był inny kąt na kolanku rury i musiałem troche przerabiać
no właśnie tez bym chciał samą ta plecionkę kupić tylko nie wiem jaka jest dobra do mojej mazdy... szukałem w necie ale nigdzie nie mogę znaleźć, na allegro tez nie:)
Dlatego uprzejmie pytam czy ktoś może tutaj kupował tą część i przypadkiem pamięta jakich rozmiarów jest sama plecionka? W necie mozna ja dosyć tanio dostać tylko trzeba znac wymiary...
Dlatego uprzejmie pytam czy ktoś może tutaj kupował tą część i przypadkiem pamięta jakich rozmiarów jest sama plecionka? W necie mozna ja dosyć tanio dostać tylko trzeba znac wymiary...
- Od: 3 lut 2011, 18:07
tego raczej po katalogu nie dobierają w sklepach motoryzacyjnych tylko po długości i średnicy i nie ma tu czy daewoo czy mazda...
PS jak się czyta że to jest ekran cieplny to aż nie trzeba dziś na mistrzów wchodzić żeby się uśmiechnąć
PS jak się czyta że to jest ekran cieplny to aż nie trzeba dziś na mistrzów wchodzić żeby się uśmiechnąć

Styl klasyczny, bez agrotunigu.
Kupię mazdę 323BG w całości na części
Kupię mazdę 323BG w całości na części
- Od: 20 gru 2010, 18:08
- Auto: 323S BG GLX, B6e '91r. Stag300+
1, 2