czujnik bezwładnościowy
Strona 1 z 1
A co ten czujnik miałby wyczuwać , poza bezwładnością oczywiście
i do czego miałby słuzyć?
Ten w pasach nie wystarczy?
zielu1408 napisał(a):Czy w mazdzie 3 MZR-CD (CiTD) jest cos takiego jak czujnik bezwładnościowy? i gdzie?
zielu dobre pytanie, przypomniałeś mi żebym sprawdził u siebie (mam benzyniaka). Wydaje mi się, że w dieslach nie ma takiego czujnika, ale nie jestem pewny na 100%. Poprzednio miałem focusa w benzynie i czujnik miał (a w dieslu nie ma).
RobertPi napisał(a):A co ten czujnik miałby wyczuwać , poza bezwładnością oczywiściei do czego miałby słuzyć?
Robert, czujnik bezwładnościowy to wyłącznik pompy paliwowej (odcina pompę od układu elektrycznego), który powinien działać podczas wypadku. Czasami może zadziałać kiedy tego nie chcemy, a wtedy trzeba go wyzerować, bo inaczej nie odpalisz auta
pozdro
Wiem, że odcięcie jest ale nie wiedziałem, że na takim prostym elemencie, człowiek uczy się całe życie
.
Mam nadzieję, że tego czujnika nie ma bo zgodnie z 3 prawem Marphiego każde urządzenie mogące się zepsuć, zepsuje się w najmniej oczekiwanym momencie i wtedy kicha
.

Mam nadzieję, że tego czujnika nie ma bo zgodnie z 3 prawem Marphiego każde urządzenie mogące się zepsuć, zepsuje się w najmniej oczekiwanym momencie i wtedy kicha
Strona 1 z 1