Mam problem z centralnym zamkiem w Xed 9 '93. Iż że posiadam Xed9 '98(UK) i miał on dorabiany zamek z pilota chciałem go przełożyć do Xed '93.
No więc centralka ma 4 kable + czerwony – czarny oraz zielony i niebieski do otwierania i zamykania drzwi.
W Angliku były one połączone z brąz z niebieskim i zielony z zielony/biały,brąz oraz zielony/biały są w progu od str kierowcy.
Podłączyłem je tak samo,po czym okazało się że centralny zamek się zamknął lecz radyjko nie reagowało na pilota.Odłączyłem przewody lecz zamek jak się zamknął tak pozostał i przez cały czas próbuje zamknąć drzwi chociaż są już zamknięte,słychać jak mechanizm bez ustanie zamyka drzwi.Zamek nie reaguje na kluczyk oraz na guzik UN LOCK.
Tak sprawdzałem i odpinałem komputer za tylną kanapą(po odpięciu nadal to samo). Tak sprawdzałem przekaźnik za tylna kanapą jest sprawny(przekładałem z Anglika nadal to samo). Tak sprawdziłem bezpiecznik 30A od centralki(sprawny).Tak odpinałem akumulator lecz nic to nie dało.
Na pewno sprawdzę klamki w drzwiach ponieważ były przekładane razem z wkładkami od zamków(zmuszony czekać na lepszą pogodę
Czy ktoś ma jakieś jeszcze pomysły co może być nie tak?? Każda rada na wagę złota i na pewno każdą przeanalizuje w samochodzie.Szukałem schematów instalacji do Xed 9 lecz nie odnalazłem. Proszę o pomoc.

Kabel brązowy oraz zielony/biały

A to jak wygląda moje radyjko