Dyskusje na temat Zlotu – tutaj generujemy OT :–)
Zapowiada się fajnie, muszę zmienić plany urlopowe ale Wrocławia jeszcze nie odwiedzałem turystycznie. Zamiana 1/4 na OS też wygląda zachęcająco. Co najważniejsze udało mi się nie przegapić imprezy tak jak w Koninie.
- Od: 5 maja 2007, 18:06
- Auto: RX-7 FC '85
Jak rozumiem na tor wjeżdżają tylko mazdy??
Troleje (nasz samochód) – znaczy "dostawcy usług" czy nasz = mój??
Jeśli na pierwsze pytanie jest odpowiedź – nie tylko mazdy, a na drugie, że do swojego samochodu będę przyczepiał troleje, to chyba ktoś będzie musiał mnie pchać w tej konnurencji przy tylnionapędówce

Troleje (nasz samochód) – znaczy "dostawcy usług" czy nasz = mój??
Jeśli na pierwsze pytanie jest odpowiedź – nie tylko mazdy, a na drugie, że do swojego samochodu będę przyczepiał troleje, to chyba ktoś będzie musiał mnie pchać w tej konnurencji przy tylnionapędówce
Siema wszystkim.
Zlot bez 1 / 4 ? Spora lipa.
Nie widzę powodu aby 1 / 4 zastępować OS-em.
Kiedyś była ćwiara, z 2 rodzaje OS-ów, dojazdy na odległość, jazda z „jajem na masce” i wiele innych atrakcji. Przede wszystkim to się sprawdzało i podobało. Ludzi zachęcało do modów swoich fur, tworzyło klimat zdrowej konkurencji. Moim zdaniem to jest przede wszystkim klub motoryzacyjny a nie klub towarzyski. Zabawa, imprezy także, przecież poco są spotkania po zawodach, czy grillowanie na lotnisku
Przede wszystkim klimat naszych Mazdeczek a jak na razie wieje nudą i intrygami matrymonialnymi...
Codo płatności:
Nie podoba mi się opcja imprezy wieczornej. Jak chcesz uczestniczyć w wieczorze musisz też opłacić nocleg...
Co z uczestnikami np.: z Wrocławia ? Ktoś mieszka na „miejscu” chce się zabawić razem z nami a potem wrócić taryfą do domu – to ma bulić też za nocleg ?
A może po prostu chcecie uniknąć sytuacji, że ludzie na własną rękę będą szukać spania „po kątach” ? Ale z drugiej strony co w tym złego ?
Moim zdaniem koszty powinny być rozdzielone na: Nocleg w hotelu i uczestnictwo w imprezie wieczornej w tym „catering” i by nie było żadnych zgrzytów.
Grzyby:
Przede wszystkim pozdrowionka dla Ciebie ale:
„Uważam dalszą dyskusję o tym w tym temacie za niewłaściwą i jeśli się pojawi zostanie potraktowana jako OT, a autor zarobi bana. „
Takim straszeniem „batem” nie zachęcasz ludzi do uczestnictwa. Twoją rolą jest wyjaśnienie wszelkich niejasności w temacie. Po to ludzie cię wybrali „Członkiem”
Koszty noclegów i organizacji zlotu jest właściwym tematem na ten dział.
Jest jeszcze trochę czasu. Myślę, że warto posłuchać ludzi i dokonać ewentualnych zmian.
Troszkę też straszycie cenami choć nie jestem świadom kosztów organizacyjnych.
Brakuje starej wiary
Ot moje zdanie na ten temat.
P.S. Kiedy przewidujecie Megazlot ?
Zlot bez 1 / 4 ? Spora lipa.
Kiedyś była ćwiara, z 2 rodzaje OS-ów, dojazdy na odległość, jazda z „jajem na masce” i wiele innych atrakcji. Przede wszystkim to się sprawdzało i podobało. Ludzi zachęcało do modów swoich fur, tworzyło klimat zdrowej konkurencji. Moim zdaniem to jest przede wszystkim klub motoryzacyjny a nie klub towarzyski. Zabawa, imprezy także, przecież poco są spotkania po zawodach, czy grillowanie na lotnisku
Codo płatności:
Nie podoba mi się opcja imprezy wieczornej. Jak chcesz uczestniczyć w wieczorze musisz też opłacić nocleg...
Co z uczestnikami np.: z Wrocławia ? Ktoś mieszka na „miejscu” chce się zabawić razem z nami a potem wrócić taryfą do domu – to ma bulić też za nocleg ?
A może po prostu chcecie uniknąć sytuacji, że ludzie na własną rękę będą szukać spania „po kątach” ? Ale z drugiej strony co w tym złego ?
Moim zdaniem koszty powinny być rozdzielone na: Nocleg w hotelu i uczestnictwo w imprezie wieczornej w tym „catering” i by nie było żadnych zgrzytów.
Grzyby:
Przede wszystkim pozdrowionka dla Ciebie ale:
„Uważam dalszą dyskusję o tym w tym temacie za niewłaściwą i jeśli się pojawi zostanie potraktowana jako OT, a autor zarobi bana. „
Takim straszeniem „batem” nie zachęcasz ludzi do uczestnictwa. Twoją rolą jest wyjaśnienie wszelkich niejasności w temacie. Po to ludzie cię wybrali „Członkiem”
Koszty noclegów i organizacji zlotu jest właściwym tematem na ten dział.
Jest jeszcze trochę czasu. Myślę, że warto posłuchać ludzi i dokonać ewentualnych zmian.
Troszkę też straszycie cenami choć nie jestem świadom kosztów organizacyjnych.
Brakuje starej wiary
Ot moje zdanie na ten temat.
P.S. Kiedy przewidujecie Megazlot ?
Mowa była o jakimś parkingu przed torem. Jak bym przyjechał i tylko postawił Madzię na tym (mam nadzieje bezpiecznym) parkingu ( bez uczestnictwa w zawodach oraz imprezie) to ile płacę??
- Od: 26 maja 2009, 08:24
- Auto: Mazda MX-3; B6
Aidan napisał(a):Zlot bez 1 / 4 ? Spora lipa.
Kiedyś była ćwiara, z 2 rodzaje OS-ów, dojazdy na odległość, jazda z „jajem na masce” i wiele innych atrakcji. Przede wszystkim to się sprawdzało i podobało. Ludzi zachęcało do modów swoich fur, tworzyło klimat zdrowej konkurencji. Moim zdaniem to jest przede wszystkim klub motoryzacyjny a nie klub towarzyski. Zabawa, imprezy także, przecież poco są spotkania po zawodach, czy grillowanie na lotniskuPrzede wszystkim klimat naszych Mazdeczek a jak na razie wieje nudą i intrygami matrymonialnymi... (...)
Przykro nam, ale nie każdy zlot jest "pod wszystkich" i nie wszyscy chcą upalać swoje samochody w wyścigach na 1/4 mili. Takie były, są i nadal będą, ale chcemy również umieścić w kalendarzu propozycje eventów o innym charakterze. Pogodzenie "ćwiartki", w której startuje kilkadziesiąt aut z organizacją innych konkurencji jest bardzo trudne, wyścigi pochłaniają cały potencjał organizacyjny i po prostu raz na jakiś czas z nich rezygnujemy.
Co do płatności, to niestety nie nasze widzimisię, ale wymóg logistyczny. Mieliśmy w historii Klubu już dość problemów z płatnościami, gdy opcje noclegu i imprezy był rozdzielone. Każdy z nas organizuje to w wolnym czasie, więc jesteśmy skazani na ograniczenia. W kwestii kosztów, Klub dopłaca do wjazdu Klubowiczów i całej imprezy (biorąc pod uwagę wynajem toru, nagrody, organizację) – więc i do Forumowiczów. Zapraszamy do zapisów.
Czy startując w OSie mam mieć kask czy softtop wystarczy?
-
Padre
- Od: 26 sty 2007, 11:14
- Auto: BA KF->NB BP->FE 13B
Globy: Sprawa w tym momencie dla mnie jasna, dzieki i pozdrawiam.
Don Corleone napisał(a):Czy startując w OSie mam mieć kask czy softtop wystarczy?
Was ist softtop?
Jarku – i tak będziesz mieć softtop bo wtedy mniejsze opory powietrza
W razie czego mogę użyczyć swoją prywatną skorupkę 
OES tez zapowiada się sympatycznie. 2 (lub 2,5
)km to więcej niz 300 m między oponami lub pacholkami. Jestem jak najbardziej za i cieszę się z tej konkurencji 
A co do 1/4 się nie wypowiadam bo zrobi się dyskusja o tym które konkurencje są lepsze.
OES tez zapowiada się sympatycznie. 2 (lub 2,5
A co do 1/4 się nie wypowiadam bo zrobi się dyskusja o tym które konkurencje są lepsze.

Kruk11 napisał(a):Was ist softtop?
Rodzaj pilotki

-
Padre
- Od: 26 sty 2007, 11:14
- Auto: BA KF->NB BP->FE 13B
JDM jest taki szykowny i elegancki 

zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96