Kto ma ile punktów karnych?! A jeśli nie ma to jak długo już?
3 Września miną 3 lata bez punktów
jak to zrobiłem to nie wiem 
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
ja tez 28 sierpnia mina 3 lata bez ptk (nie licze 1 ptk za parkowanie bo to sie uwzieli na mnie połowa na samochodu na parkingu połowa juz nie)
Z dniem 4 kwietnia br. stan mojego konta punktowego wynosi znowu 0 pkt 

"Może, pomyślał, nie ma czegoś takiego jak dobrzy i źli przyjaciele. Może są po prostu tylko przyjaciele, ludzie, którzy będą przy tobie, kiedy ci coś dolega, i pomogą ci, byś nie czuł się zbyt samotny. Może to ludzie, dla których warto przeżywać strach, mieć nadzieję... i żyć. Być może są to ludzie, za których warto umrzeć, kiedy trzeba. Nie ma dobrych przyjaciół. Nie ma złych przyjaciół. Są jedynie ludzie, których pragniesz i z którymi chciałbyś być – ludzie, którzy mają swoje miejsca w twoim sercu. "
Stephen King, "To"
Stephen King, "To"
- Od: 25 sie 2008, 22:20
jo Tylko że to było od straży miejskiej
a to ponoć sie nie łączy z tymi od Policji (przynajmniej tak gdzieś czytałem kiedy) zreszta ten 1 ptk juz dawno zmazał xD
Straż Miejska to organ uprawniony do kontrolowania ruchu drogowego na mocy Rozporządzenia MSWiA w sprawie kontroli ruchu drogowego (§ 17) z dn. 30.12.2002 r. Mają zatem prawo do: wykonywania czynności z zakresu kontroli ruchu drogowego w odniesieniu do:
2) uczestników ruchu naruszających przepisy o:
a) zatrzymaniu lub postoju pojazdów.
Zgodnie z prawem mogą wystawić mandat, a więc i punkty karne. Punkty karne przypisane są do konkretnego wykroczenia. Można by rzec, że wlepiają się same, wraz z ukaraniem za odpowiednie wykroczenie. Art. 130. 1. Policja prowadzi ewidencję kierowców naruszających przepisy ruchu drogowego. Określonemu naruszeniu przypisuje się odpowiednią liczbę punktów w skali od 0 do 10 i wpisuje się do tej ewidencji. (Ustawa z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym). Straż miejsca przekazuje informację o ukaraniu Policji, a Policja liczy punkty
2) uczestników ruchu naruszających przepisy o:
a) zatrzymaniu lub postoju pojazdów.
Zgodnie z prawem mogą wystawić mandat, a więc i punkty karne. Punkty karne przypisane są do konkretnego wykroczenia. Można by rzec, że wlepiają się same, wraz z ukaraniem za odpowiednie wykroczenie. Art. 130. 1. Policja prowadzi ewidencję kierowców naruszających przepisy ruchu drogowego. Określonemu naruszeniu przypisuje się odpowiednią liczbę punktów w skali od 0 do 10 i wpisuje się do tej ewidencji. (Ustawa z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym). Straż miejsca przekazuje informację o ukaraniu Policji, a Policja liczy punkty
-
umbesiegt
umbesiegt o super dzięki za wyjasnienie
teraz człowiek mądrzejszy 
@tomek@ napisał(a):na obecny dzień 15pkt robi się ciepło tym bardziej że bardzo dużo jeżdżę
Ja swego czasu mialem podobna ilosc (chyba 14), ale jakos sie doczekalem time-out'u. W razie jakby co, jedz na "przeszkolenie", troche workow z cialami sie naogladasz, ale dycha do tylu
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
krzych napisał(a):@tomek@ napisał(a):na obecny dzień 15pkt robi się ciepło tym bardziej że bardzo dużo jeżdżę
Ja swego czasu mialem podobna ilosc (chyba 14), ale jakos sie doczekalem time-out'u. W razie jakby co, jedz na "przeszkolenie", troche workow z cialami sie naogladasz, ale dycha do tylu
No mi się 5pkt kasuje 31 sierpnia mam nadzieję że dotrwam tym bardziej,że za prędkość mam tylko jeden mandat (fotka z przenośnego koło buska zdroju)a reszta to za takie śmieszne rzeczy że szok

a kogo zlapala telewizja TVN TURBO " UWAGA PIRAT "
?
Poki co jestem swiezym kierowca wiec punktow 0 , ale madat 50zł za strefe płatnego parkowania jest
Poki co jestem swiezym kierowca wiec punktow 0 , ale madat 50zł za strefe płatnego parkowania jest
Mój Exclusive: viewtopic.php?f=314&t=121653&start=0
- Od: 3 maja 2010, 14:01
- Auto: Mazda 626GF '00 1.8 16V 101KM
ja tam nie mam punktów, rowerem ciężko je zdobyć 
ja dalej 0
dzisiaj byla chwila niepewnosci bo biale czapki staly na trasie do krakowa ale mam bystre oko i widzialem ich szybciej niz oni mnie i zdazylem wyhamowac do ~65 w terenie zabudowanym. a misiaczki widocznie mialy ustawiona suszareczke od 70

dzisiaj byla chwila niepewnosci bo biale czapki staly na trasie do krakowa ale mam bystre oko i widzialem ich szybciej niz oni mnie i zdazylem wyhamowac do ~65 w terenie zabudowanym. a misiaczki widocznie mialy ustawiona suszareczke od 70