prosze o jakies wskazówki lub plan itp
co mogłoby mi pomóc
wie ktos jak przyciemnic samemu szyby w mazdzie 323f
Strona 1 z 1
ja u siebie przyciemniałem za pomocą specjalnej folii do przyciemniania szyb. trzeba było wyjąc szybę z drzwi, dokładnie umyć, usunąć wszystkie nierówności (najlepiej żyletka lub jakimś nożykiem). ale metoda z folia jest mało zadowalająca bo folia może się zawijać, rolować przy uszczelkach. to przez te szyby bez ramowe.
Przychodzisz na ten świat jako oryginał, nie odchodź z niego jako czyjaś kopia...
- Od: 21 maja 2009, 18:13
- Auto: Mazda 323f 1,5 16v 95r
To jeszcze ktos sie bawi w przyciemnianie samemu ? Myslalem, ze to minelo razem z maluchami i cienkimi. Lepiej podjedz do jakiegos zakladu, nie zaplacisz majatku, a bedziesz mial zrobione porzadnie.
Bartg napisał(a):To jeszcze ktos sie bawi w przyciemnianie samemu ? Myslalem, ze to minelo razem z maluchami i cienkimi. Lepiej podjedz do jakiegos zakladu, nie zaplacisz majatku, a bedziesz mial zrobione porzadnie.
Mam takie samo zdanie. W moim przypadku płaciłem 350 zł= folia + profi robota. Po 2 latach żadnych pęcherzyków, zwinięć itp
no może i tak lepiej, ale jak ktoś nie ma zbyt dużo kasy to na początek może sam spróbować sobie przyciemnić. koszt takiej foli to ok 20-30zl
Przychodzisz na ten świat jako oryginał, nie odchodź z niego jako czyjaś kopia...
- Od: 21 maja 2009, 18:13
- Auto: Mazda 323f 1,5 16v 95r
smigly napisał(a):no może i tak lepiej, ale jak ktoś nie ma zbyt dużo kasy to na początek może sam spróbować sobie przyciemnić. koszt takiej foli to ok 20-30zl
No pewnie, że można, tylko pytanie jak to będzie wyglądało.. Z reguły wszelkiego rodzaju tuning nie jest tani. Dlatego radzę na razie sobie odpuścić taki zabieg, uzbierać kasę i zrobić raz a porządnie
Aczkolwiek, skoro bardzo chcesz, to proszę bardzo

- Od: 2 wrz 2009, 12:53
- Auto: MX6 KL '92
Ja probowalem ale jest cholernie ciezko w tym aucie przyciemnic szyby przez to ze ramek nie ma:/ a cos dorgo za przyceimnienie ja mam taki zaklad gdzie przyciemnienie zamych bocznych kosztuje okolo 100plnow a chcac tylna to tylko 50plnow trzeba doliczyc zalezy tez od samochodu.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Moze je sobie nawet zamurowac
a dowodu mu nie zabiora. No chyba, ze ma zamiar przyciemnic rowniez przednie, ale jak wiadomo jest to zabronione. Juz fabryczne przednie ledwo spelniaja nasze normy 
- Od: 13 lip 2009, 14:18
- Auto: 323f BA Z5 97r (byla) // VW golf 4
nie polecam bo nie ma ramek i sie wykończysz.Lepiej zostawić fachowcom niech oni walczą.U mnie 3 razy od nowa robili zanim idealnie docieli bo caly czas podczas zamknięcia drzwi ( podchodzą troszke do góry ) zawijała sie folia a raz odklejona już pozniej sie bedzie paprała. Możesz zrobić samemu tył bo to największy koszt i ewentualnie te małe szybki ale z drzwiami daj sobie na luz. U mnie skasowali 350 zl. z czego 160 za tył.
Przy okazji polecam ten średni poziom ciemności folii. Ta najciemniejsza paskudzi auto.
Pozdrawiam...
Przy okazji polecam ten średni poziom ciemności folii. Ta najciemniejsza paskudzi auto.
Pozdrawiam...
Samemu też da radę ale od folii za 20zł nie oczekuj że będzie pięknie jedynie dobrze jak się postarasz, według instrukcj.
- Od: 22 lut 2007, 19:15
- Auto: Mazda 323f 1997 1.5
Jeśli czujesz sie na siłach i masz jakiekolwiek pojęcie o tym to dasz se rade. Ja sam sobie przyciemniałem szyby i wyszło idealnie.
Musisz tylko pamiętać żeby mieś folię termokurczliwą ponieważ szyby nie są płaskie. Maję zakrzywienia w dwóch płaszczyznach i bez termokurczliwej folii nie przejdzie. No chyba że będziesz ciął na kawałki i pasował ale to już wygląda jak g..no.
Jakbyś był zainteresowany to napisz PW lub na maila to Ci dokładnie opiszę jak to się robi.
Pzdr
Musisz tylko pamiętać żeby mieś folię termokurczliwą ponieważ szyby nie są płaskie. Maję zakrzywienia w dwóch płaszczyznach i bez termokurczliwej folii nie przejdzie. No chyba że będziesz ciął na kawałki i pasował ale to już wygląda jak g..no.
Jakbyś był zainteresowany to napisz PW lub na maila to Ci dokładnie opiszę jak to się robi.
Pzdr
-
Kubek54
ta macie racje chyba spróbuje w firmie te 300zł mnie ni zbawi;)
- Od: 25 lut 2010, 15:44
- Auto: Mazda 323f 2.0 v6!
Strona 1 z 1